Çok yakında ekranlarda

Yarışma programlarını kendimi bildim bileli çok severim. Ailecek seyrettiğimiz “Bir Kelime Bir İşlem”den, “Çarkıfelek”e, oradan Cenk Koray’ın kutuları açmasına kadar, televizyonda yayınlanan her yarışmayı çocukluğumdan beri sıkı izliyorum. O zamanlar çevirmeli telefonla yarışmaya girebilme şansımı birkaç kere yoklamadım da değil hani. Şimdilerde teknolojinin bizlere sunduğu şans mı desem şansızlık mı? Artık internet üzerinde ‘okey’ de oynaya biliyoruz (dördüncü beklemeden), Kelimatör sayesinde sinirlerimizi zıplatabiliyoruz. Facebook üzerinden hak kazanmak için gönderilen davetlerden tamam, hepimize gına geldi ama bir gerçek de var... İlgilenmiyor gözüksek de sanki kaptırmak korkusu ile uzak duruyoruz. Candy Crush yüzünden az delirmedik, değil mi? Sırf bu oyunda hak kazanmak için kredi kartını patlatan arkadaşlarım oldu.

Çok yakında ekranlarda

Ekranlarda yeni başlayacak yarışma programlarına gelelim... Şimdilerde iki yeni projenin heyecanına kapılmış durumdayım. Yurt dışında uzun yıllardır yapılan, bizde ne zaman başlayacak diye meraklandığım, Star TV’de ‘Çok yakında’ diye reklamları ile karşılaştığımız Big Brother ve TV8’in yani Acun Medya’nın uzun zamandır yayın hakkını elinde bulundurduğu Rising Star şarkı yarışması.

Haberin Devamı

120 ülkede 320 sezon

Dünyanın en büyük televizyon yarışmalarının yaratıcısı ve yapımcısı Endemol Shine’ın, öyle başarılı yarışmaları hayatımıza soktu ki…‘Var Mısın Yok Musun’, ‘Wipe Out’, ‘Fear Factor’, ‘Master Chef’ bunlardan sadece birkaçı. Hepsi de birer televizyon fenomeni aslında. İşte Big Brother da bu ellerden çıkma. Şaka değil, 120 ülkede 320 sezondan fazla yer almış bir yarışmadan bahsediyoruz. Neden bunca zamandır Türkiye’de yapılmadığını merak ederim. Mesela, neden Acun Ilıcalı bu yarışmaya el atmayıp, bekledi? Dünyanın birçok ülkesinde yarışmaya katılanların sevgili olup kameraların önünde uygunsuz halleri manşet de olmadı değil hani.

100 gün boyunca, eve dönüştürülmüş bir stüdyoda birlikte yaşayan, fiziksel güç gerektiren ve yeteneklerini yarıştırdıkları oyunlardan başarıyla çıkmaya çalışan yarışmacılardan biri, büyük ödülün sahibi oluyor. Biri Bizi Gözetliyor evinin yarışma formatı bu resmen. Henüz başlama tarihi verilmiyor. Sanki Rising Star başlasın, biz öyle hayata geçelim havası da yok değil. Hadi, bir an önce başlasın artık.

Haberin Devamı

Yepyeni ses yarışması

Rising Star, bizde Yükselen Yıldız adıyla TV8’de 3 Ağustos’ta başlıyor. Popstar’da jüride döktüren Demet Akalın ekranlara geri dönüp, jüri koltuğuna Mustafa Sandal ile oturacak. Akalın’ın bizi keyiflendireceği kesin. Ilıcalı uzun ve yoğun görüşmeler sonunda Rising Star ses yarışması formatının haklarını satın almayı başarmış. Rising Star yarışmacılarını stüdyodaki jüri üyeleri hariç evden o yarışmacıları izleyen seyircilerin online katılımı ile yani kim gitsin kim devam etsin söz hakkıyla sürecek. Tüm Türkiye kendi yıldızını kendi seçecek hem de tüm sorumluluklarıyla.

The Charlatan’s ile 70’lere bir yolculuk

Efsanevi İngiliz rock grubu ‘The Charlatans’, 14 Ağustos günü KüçükÇiftlik Park’ta BKM organizasyonuyla Türk müzikseverlerin karşısına çıkacak. 1990 yılından bugüne, 12 albümle büyük hayran kitlesine sahipler ve son olarak da dünyanın en prestijli açıkhava festivallerinden Glastonbury’de sahne aldılar. Şarkılarında 60’lar ve 70’lerin melodik sound’una sahip olan grup ile o dönemlere yolculuk yapmaya hazır mısınız?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR