Kurt’ün gizli yönleri

Eski kurtlar bilir. 90’ların başında hayatımıza Nirvana grubu girdi. Öyle bir giriş yaptı ki, şarkıları, kıyafetleri, verdiği mesajlar ile onun müritleri gibi takipte kalmaya başladık. Solisti Kurt Cobain’in hayata bakışı, şu günlerde birçoğumuzun içinde yaşayan genç ruha imzasını attı. Ve gitti.

Sıkı durun yaşlı kurtlar... Cabain’in görmediğimiz yönleri beyazperdeye taşınıyor. Hayatının birçok gizli kalmış yönlerini izleyeceğimiz belgeseli geliyor.

Kurt’ün gizli yönleri

Yarın HBO’da yayınlanacak Kurt Cobain belgeseli, Cobain: Montage of Heck’ten yeni bir video geldi. Brett Morgen tarafından yönetilen ve yapımcılığını Kurt Cobain’in kızı Frances Bean Cobain’in üstlendiği yapımdan gelen bu yeni videoda, Nirvana’yı kariyerinin ilk günlerinde sadece iki kişiye konser verirken izliyoruz. Videoda kendisiyle yapılan röportajın bir kısmı yayınlanan Krist Novoselic, tanıştığında henüz 17 yaşında olan ve hademelik yapan Kurt Cobain’le ilgili düşüncelerinden bahsediyor. İlk kez yayınlandığı Sundance Film Festival’de çok olumlu yorumlarla karşılaşandı. Kurt Cobain’in sadece müzisyen kimliğini değil, kişisel zevkleri ve sanatın diğer alanlarındaki uğraşlarını Montage of Heck’te izleyeceğiz. Kurt Cobain’in karanlık mizah anlayışından beslenen tablolarını da belgeselde görme şansını yakalayacağız. Montage of Heck’in yapım aşamasında Kurt Cobain’in özel eşyalarına sınırsız erişim izni verilen Brett Morgen, ünlü müzisyenin tozlu zulasının içinden bugüne kadar görmediğimiz tabloları gün yüzüne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Bir sahnesinde müzik tarihinin efsanesini gelinlik giymiş ve Hitler bıyığını ödünç almış halde görüyoruz. Belgeselde bugüne kadar dinleme şansına erişemediğimiz Kurt Cobain bestelerini dinleyebileceğiz. Bunun haricinde, Cobain’in The Beatles’dan I Love Her cover’ı da Montage of Heck’te yer alacak. Kurt Cobain’in Nirvana ismine karar kılma aşaması da animasyon yoluyla bizlerle paylaşılıyor. Onlarca grup ismi üzerinde duran Cobain, sonunda Nirvana’yı seçerek müzik tarihini değiştirecek sürecin başlangıcını yapıyor.

Haberin Devamı

Kurt’ün gizli yönleri

STRANGERLAND VE DONUK SURAT

Nicole Kidman’ın büyüdüğü topraklara döndüğü Avustralya yapımı film Strangerland, ilk kez Sundance Film Festivali’nde gösterilmişti. Otoriteler tarafından beğeniyle karşılanan, film eleştirmenlerinin övgülerine maruz kalan Strangerland’in yaygın gösteri tarihi henüz kesinleşmedi. Kocasıyla beraber kaybolan iki çocuğunun peşine düşen bir anneyi canlandıran Nicole Kidman’a, Joseph Fiennes ve Hugo Weaving eşlik ediyor. Strangerland’in yönetmenliğini ise Kim Farrant üstleniyor. Bence Kidman’a, estetikli mimiklerini fazlaca kullanamadığı gerilim filmleri çok yakışıyor.

WOODY ALLEN’IN EMMA’LI YENİ BOMBASI

Magic in the Moonlight’ın ardından Emma Stone ve Woody Allen ilişkisinin ikinci halkasına sahne olacak filmde, Joaquin Phoenix’i de izleyeceğiz. 17 Temmuz’da gösterime girecek Irrational Man’de, bir felsefe hocasını oynayan Phoenix, Emma Stone’un hayatına girmesiyle aşkı da karşısında bulacak. Filmde ikiliye Jamie Blackley ve Parker Posey eşlik ediyor. Woody Allen’ın sürpriz yıldızlarla bizleri ters köşeye yatırmaya alışkın olduğunu da unutmayalım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR