Asabiyim Ben

Bir Pazar sinema günlerinden birini daha yaşıyoruz. Her seferinde hepimizin zevklerine ayrı ayrı hitap edecek bir film bulmak zor. Bazen de bu kararsızlık arasında döne döne, finali hep beraber televizyon karşınında bir Acun Ilıcalı prodüksiyonu yarışmaya bakarak bitirdiğimiz çok oluyor. Bu sefer hepimizin zevkine hitap edecek bir filmde karar kıldık. Bir arkadaş tavsiyesi ile. Boğucu sorularımızı sabırla cevaplandırdı. Seyretmeye ondan sonra beraberce karar verdik. İyiki de seyretmişiz. Harika bir filmle karşı karşıya kaldık.

Wild Tales, Türkçe’si, Vahşi Hikayeler olması gerekirken, Asabiyim Ben diye çevrilen Arjantin-İspanyol filmi. 87’nci Oscar ödüllerinde aday olan, Oscar’ı da kucaklayamayan film, onu Polonya yapımı “Ida” kaptırsa da, bizim gönlümüzün birincisi oldu. Pedro Almadovar prodüktörlüğünde, yönetmen Damian Szifron imzası taşıyan filmde, oyuncuların başarısı ve sahnelerin muhteşem çekimlerine kaptırıyorsunuz kendinizi. 6 kısa hikayeden oluşan Asabiyim Ben, iddialı bir uçak sahnesiyle sizi filme kilitliyor. Hayatı boyunca ona zarar veren insanları bir uçakta toplayan pilotun intikamını nasıl aldığını tabii burada anlatmayayım. İddialı giriş hikayesi kadar, finaldeki kısa hikayesi de iddialı. Bir düğüne şahit oluyoruz. Gelin aldatıldığını anladığında, o kızgınlığı ile düğünde nasıl bir hal alıyor inanmayacaksınız. Her hikayeyi aslında, “Bu ben de olabilirdim” diye seyredeceksiniz. Yaşadığımız aşina sorunlar. Aramızdaki kız arkadaşımız düğündeki gelin, yolda trafikte kalan sürücü ben gibi... Hepimiz bir hikayeyi kendimize uyarladık.

Haberin Devamı

Adını öğren

Kendimi kanallar arası bir turda kumandaya kaptırmışım. Çok sık bakmadığım bir kanalda karşıma bir magazin programı çıkıyor. Yine seslendirme harikası. Bağıra bağıra konuyu anons ediyorlar. Oyunculuğunu çok beğendiğim Ekin Koç ve Neslihan Atagül ile röportaj yapıyorlar. Bu hafta gösterime giren, başrolleri paylaştıkları “Senden Bana Kalan” filminin galasında sohbet ediyorlar. Mikrofon daha çok Atagül’de. Arada gözüken Koç ise başrolde olduğu halde film hakkında sohbet etmeyip, figüran gibi bir kenarda kalıyor.
O da ne? Nihayet son dakikalarda mikrafon Ekin Koç’a uzatılıyor. Spikerimiz Koç için, “Erkan bey” diye üç kere ismini yanlış söylüyor. Bu kadar da değil! Pes…
Chanel’den çengel bulmaca
Modanın Fransızca sözlükteki karşılığı olan ve bir asırdan uzun zamandır methiye düzülesi koleksiyonlara imza atarken tekrardan kaçınan Chanel’in Moda Departmanı Başkanı Bruno Pavlovsky, yeniliklerin yolda olduğunun müjdesini verdi. 2016 bitmeden önce markanın e-ticarete başlayacağını söyleyen Pavlovsky, heyecan verici haberi bir de ön gösterim mahiyetindeki iş birliği ile taçlandırdı. Chanel kendini tekrarlamadan zirvede olmak için elinden gelini yapıyor. Online alışverişin lüks durağı Net-A-Porter ile güçlerini birleştiren Chanel, kapsül koleksiyonu Coco Crush için nostaljik desenlerinden kapitoneyi seçti. Minimalizme hizmet eden koleksiyon, beş yüzük ve bir de bileklikten oluşuyor. Altın kullanılarak yaratılan parçaların sergilendiği videodaki bulmacanın içinden çıkamadıysanız, cevabınız 6 Mayıs’a kadar Net-A-Porter’da. Anahtar kelime ise; limiti yüksek bir kredi kartı…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR