Dünyada öne çıkan diziler

Türk televizyonlarında dizilerin gidişatı ortada. Birkaç bölüm sonra ekrana veda eden büyük projeler var. Türk televizyonlarındaki dizi karmaşası süre dursun, dünyada 2015 sezonu adına heyecan veren bir çok dizi başladı. Gelin onlara bir bakalım:

Empire

Bir hip hop imparatorluğun dünyasında geçen benzersiz bir aile dramı. Dizi hakkında o kadar çok şey duymuşumki, kayıtsız kalamadım. Şu anda 5’inci bölümü yayınlanan dizinin bağımlısı oldum. Sezonun benim için en iyi dizisi olmayı başardı. Fox’un yeni bombası bence Empire oldu. Dizi, yaynınlanır yayınlanmaz ilk bölümü reytinglerde zirveye oynadı ve birinciliği kaptı. Dizi Amerikan müzik piyasasının en ünlü yapımcısı, zenci Lucious Lyon’un iş ve aile hayatına odaklanıyor. Küçükken uyuşturucu satarak yaşamak zorunda kalan Lucious, müzik sayesinde bu bataklıktan kurtulmuş ve büyük bir hip-hopçı olmuş. Tam şirketini New York Borsası’na sokup, işlerini büyütecek iken hayatı hastalığıyla alt üst oluyor. Lucious ALS hastalığına yakalanmıştır ve 3 yıl ömrü kaldığını öğrenir. Hastalığının ölümcül olabileceğini öğrenen Lucious, işlerinin başına 3 erkek çocuğundan daha hak edeni ve yetenekli olanı geçirmek istemektedir. Bu yüzden aralarında uzun süreli bir olay başlatır. Tabii Empire’ın konusu bu kadar değil; çocukların anneleri de hapishaneden yeni çıkmıştır ve 17 yıl sonra o da bu kadar şaşaadan ve lüksten hak ettiğini almak istemektedir. Cookie şirket ilk kurulduğu zaman, şirkete para yatırmıştır. Hatta kurucusundan biridir. Naomi Campbell da dizinin küçük sürprizi. İmparotorluk için mücadele eden ufak velihatın gizli sevgilisi. Her bölümde tadımlık görünen Campbell, gayet seksi sahnelerle yürekleri hoplatıyor.

Haberin Devamı

12 Monkeys

Çılgın bir seri daha... 4 bölümü yayınlandı. Sinemadan televizyona uyarlama olayı yeni bir şey değil: Buffy the Vampire Slayer’dan Fargo’ya, pek çok örneği var. 12 Monkeys de, Terry Gilliam’ın 1995 tarihli kült filminden küçük ekrana adapte edilen bir hikaye. Umudumuz, Gilliam’ın delice yaratıcılığı ve filmin hastalıklı dünya tasvirinin düzeyine yaklaşılması.

Haberin Devamı

Better Call Saul

Televizyon tarihinin en büyük dizilerinden birisiydi Breaking Bad. Beş sezon boyunca sadece Heisenberg ve Jesse Pinkman değil, onlarca müthiş karakter armağan etti popüler kültüre. Yasaların arkasından dolaşmayı çok iyi beceren avukat Saul Goodman da onlardan birisiydi. Goodman’ın hikayesini Breaking Bad’in altı yıl öncesinden alacak olan dizi için çok büyük beklentilere girmek yanlış olur belki, ama Gilligan’ın yazım yeteneği ve Bob Odenkirk’ün ekran enerjisi için tadına bakılır. Daha ilk bölümünden sizi fena sarıyor. Bu işsiz ve talihsiz avukatın sıfır noktasından başlayarak başından geçenleri keyifle izleyeceksiniz .

Last Man On Earth

Sabırsızlıkla beklediğim, tanıtım filminde heyecan yaptığım dizi Mart ayında başlıyor. 2022 yılında bilinmeyen bir olay gezegendeki tüm insan nüfusunu ortadan kaldırmıştır; Phil Miller dışında. Kendi halinde bir bankacı olan Phil, birilerini bulmak için tüm Amerika’yı dolaşacaktır. Saturday Night Live’da yıldızı parlayan, 30 Rock ve Nebraska’daki rolleriyle klasını belli eden Will Forte hem yazdığı, hem oynadığı bu dizide komediyi bilimkurguyla harmanlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR