İstanbul’a yakın trend yerler

Yaşadığımız yüzyılda her an stres topuna dönmemek imkansız. Bu sıkıntılı, gergin durumlardan kısa yoldan kurtulmanın en kolay yolu, küçük kaçamak tatiller. Yaz aylarında yaptığımız uzun kaçamaklardan bahsetmiyorum. Bir-iki gün için İstanbul’a yakın noktalarda kafa dinlemek bu günlerde çok moda... Gelin İstanbul civarında bulunan yakın noktalarda kısa bir tur atalım...

İlk durağımız Şile. İstanbul’a 70 km uzaklıkta, şirin bir kasaba. Sonbaharda o trafikten, o kalabalıktan kaçıp, huzur bulmak için ideal noktalardan biri. Mis gibi Karadeniz rüzgarı... Sahilde yürüyüş yaparak tüm dertlerinizden uzaklaşmak için harika bir fikir.

Şile dediğimizde aklımıza ilk gelen Şile Feneri oluyor. Türkiye’nin en büyük, dünyanın da ikinci büyük feneri. 1860 yılında yapılmış.İstanbul Boğazı ile Karadeniz’e hizmet veren bir fener. Ayrıca, bulunduğu konum yüzünden, Şile’de çok eski çağlardan kalan tarihi kaleler ve yapılarla da karşılaşacaksınız. Özellikle resim çekmeyi sevenler için fener ve çevresi inanılmaz görüntülere sahip.

Haberin Devamı

Önce kahvaltı ile başlayalım. Şile Limanı’nın manzarasını şimdilik bir kenara bırakın; gelin biraz ilerdeki Boşnak Köyünde, “Boşnak Kazım”ın yerine gidin. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bu mekanda bir kahvaltı edin. Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan böreklerinden ortaya söyleyin. Sonra köy yumurtası ve özellikle yaptıkları ekmek, bahçeden toplanmış domates ile ev reçeli bir harika...

Yeniden dönüyoruz Şile’ye. Ağlayan Kaya, Kumbaba Tepesi ve kışın bile dalgalarında sörf yapılan plajları, denizi... Öğlen yemeği için çok güzel balık restoranları sizi bekliyor. Şile, malum, aynı zamanda bir balıkçı ilçesi konumunda. Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na balık akınının son durak noktası. Şile’ye geldiğinizde taze balık almadan veya balık restoranlarında balık yemeden ayrılmayın. Bizim ekibin favorisi Vira ve Masshasile.

Ağva’da keşfedilmesi gerekenler

Tüm bunların arasında Ulupelit Köyü’ndeki Casa Lavanda Otel ise size İstanbul’da bile bulamayacağınız gurme lezzetleri ve huzuru sunun bir lokasyon...Ayrıca Phellos. 12 odalı butik bir otel... Otelin içinde Kristal restoran var. En sıkı müdavini Rahmi Koç diye konuşuluyor. Misafirlerini burada ağırlıyormuş. Otelin önündeki küçük bir iskeleye tekneleriyle gelenler oluyor.

Haberin Devamı

Şile’den sonra Ağva’ya yolculuk etmek isterseniz ki bence istemelisiniz , yol orman içinden geçen sizi dünyadan kopartacak kadar güzel ve yeşil bir yol... Ağva, Şile’nin bir kıyı kasabası. Ağva, Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi bir çok uygarlığın geçiş yeri olmuş. Kalemköy, Hacıllı Köyü, Gürlek Mağarası ve Hisartepede bulunan kale kalıntıları, size tarihi yönden çok çekici gelici noktalar.

Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl mutlaka keşfedilmesi gereken yerler. Gelin Kayası denmesinin sebebi, beyaz olması ve duvaklı bir geline benzemesi. Konaklamak istediğinizde ise, seçenek oldukça fazla. Özellikle nehrin kenarında olan oteller revaçta. Diziseverler, birçok diziden hatırlayacakları oteller ile karşılaşabilir. Yöresel pazarları seviyorsanız, Cuma günü kurulan pazarını kesinlikle gezmelisiniz...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR