Çağın Irmak dolu dolu geliyor

Uzun zamandır her adımını yakından izlediğim Çağan Irmak, dolu dolu bir proje ile geliyor. 29 Ekim’den sonra “Unutursam Fısılda”, gönüllerimizde ayrı bir yer alabilir. Çoğu projesinde olduğu gibi, yazıp yönettiği filmle... Karakterler, yaşıyormuşçasına hayatımıza girebilir. Hazır olun...

“Unutursam Fısılda” hakkındaki heyecanımı sanırım fark ettiniz. Arkadaşlarımla heyecanla beklediğimiz film, umarım hepimizi haksız çıkarmaz. Birçoğumuzu ekrana kitleyen Asmalı Konak ve Çemberimde Gül Oya dizilerinde Irmak, sağlam bir yer edindi. Ardından, akıllıca hamlelerle sinema filmlerinde de başarısını kanıtladı.

Babam ve Oğlum, Issız Adam, Mustafa Hakkında Herşey, Dedemin İnsanları ve Tamam Mıyız? filmleriyle gişede büyük başarı yakaladı. Aşk, hırs, intikam, şöhret gibi insan yaşamında önemli yer tutan duyguların yer aldığı filmde Irmak, alkışlık ve akıllıca bir kadro seçimi de yapmış. Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin, Işıl Yücesoy ve Hümeyra gibi ünlü isimlere yer vermiş. Günsür’ün yıllardır kadın hayranları olduğu ortada. Şu günlerde ekranlardan beyazperdeye geçen Bürsin’in de yükselişi, bu filmde yer almayı hak ettiği düşündürüyorum. İlk sinema projesinde Bürsin’in Günsür ile kapışması bakalım nasıl sonuçlanacak?

Haberin Devamı

Bir yandan da, yıllar sonra karşı karşıya gelen iki kız kardeş, Hümeyra ve Işıl Yücesoy’un oyunculuklarını nasıl döktürdüğünü göreceğiz. Hümeyra ile Irmak’ın çok iyi anlaştıkları kesin. Bu dördüncü buluşmaları.

Pedra Almodovar da filmlerinde karakter oyuncularını çok değiştirmez. Aynı isimler çevresinde döner.

İçindeki gizli sürprizler

Fragmanda Hümeyra’nın dediği “Hayatımın peşinden gittim. Şimdi olsa, yine giderim...” Bu bir yerde hayatımızın sloganı olabilir mi? Kaybedenler ve kazananlarla... Unutursam Fısılda’nın hikayesinde ayrıca hızla yükselen, kariyerlerinde başarılı müzisyenleri canlandıran kadro başta kostümleriyle de 70’lerin ruhunu yaşatıyor. Renk renkler. Abba’nın bir dönem sahne kostümleri gibi...

Konusunu basın bültenlerinde şöyle okuyoruz...

Haberin Devamı

“Ayperi yaşadıkları kasabadan Tarık ile beraber müzik aşkıyla ve de özgürlükleri için uzaklaşırken, yanında kardeşinin sırrını da götürür. Aslında Tarık’a ilk vurulan Ayperi’nin ablası Hanife’dir. Yıllar sonra karşı karşıya geldiklerinde, iki kız kardeşin yapabildikleri ve yapamadıkları ortaya dökülecektir.” Bülten böyle. Gelelim filmin geri planında yer alan sürprize.

Okumuşunuzdur Kenan Doğulu ”Unutursam Fısılda” için 8 parça yaptı. Bu şarkıların kaydedilmesi için de dev bir orkestra eşlik etti. İşte sürpriz isim geliyor...

Bu şarkların miksleri dünyaca ünlü ses teknisyeni Michael C. Ross tarafından yapıldı. Los Angeles çeşitli stüdyolarda 1980’lerde işe başlayan Ross, hayran olduğumuz yüzlerce projeye imza atan bir isim. Örneğin, şu filmelere; “Moulin Rouge”, “Drumline”, “Big Momma’s House”, “Me Myself and Irene”, “Titan AE”, “There’s Something About Mary”, “The Siege.”

Şu sanatçıların da ses mühendisliğini yaptı: Christina Aguilera, Mick Jagger, Keith Richards, Ry Cooder, Taylor Dane, Barry White, Isley Brothers, Eric Clapton, Vonda Shepard, Bruce Hornsby, Herbie Hancock, John Pizzarelli. Daha birçok dünya starı onun elinden geçmiştir. Sayısız müzik ödülüne sahip olan Ross bakalım Kenan Doğulu’nun şarkılarına nasıl büyülü dokunuşlar yapmış? Merakla bekliyoruz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR