Londra’dan havadisler

Londra hareketli günlere başladı. Her sokağı, her yanı tasarımlar ve sürprizlerle dolu olan şehrin, hayranları arasındayım. Mevsim Londra mevsimi. Hafif yağmurun, sonbaharın esintisi, yağmurların güneşe eşlik ettiği, şehrin en güzel günleri. Aralık ayının sonuna kadar kim bilir ne sürprizlerle karşılaşacağız. Yıl sonuna kadar şehrin en bomba etkinlikleri karşınızda.

Moda devleri vitrinleri süsledi

İşte ilk haber geldi. Selfridges’i duymayanınız kalmamıştır. 2014 yılında yayınlanan dizisi sayesinde bu büyük mağazanın nasıl ortaya çıktığını seyretmiştik.

Dünyanın en popüler markası olan Selfridges’de, dünyaca ünlü on iki tasarımcının özel tasarladıkları kapsül koleksiyonları vitrinleri süslüyor. Aralarında Jean Paul Gaultier, Paul Smith, Marc Jacobs, Roberto Cavalli gibi tasarımcıların yer aldığı projenin adı, “The Masters”. Kasım ayının sonuna kadar Oxford Caddesi’ni süsleyecek.

Sanata yön veren fotoğrafçının sergisi

Sergilerin birçoğu ilk kez Londra’da açılır. Burada edinilen fikre, kokuya göre serginin gidişatı belli olur. Bazıları ise sadece bu şehre özeldir. Şimdi de Londra V&A müzesinde bir efsane fotoğrafçının 250 özel karesinin yer aldığı sergisi açıldı. Alman fotoğrafçı Horst P. Horst 60 yıl boyunca durmadan deklanşöre basarak Coco Chanel, Marlene Dietrich, Katharine Hepburn, Bette Davis gibi dünya ikonlarının karelerini çekmiş. Vogue dergisinin Amerika versiyonuna da sayısız kapak... Ocak ayının sonuna kadar açık olan sergide, sanat, moda ve tasarım dünyasına nasıl yön verdiğini bu karelerden anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Hollywood’u salladı, sıra Londra’da

Bir de size tiyatro haberi... Hollywood’un yaramaz kızı Lindsay Lohan, Londra’yı karıştıracak besbelli... Kasım ayının sonuna kadar sergilenecek Speed the Plow adlı oyun, 1988 yılında Madonna’nın oynadığı Karen adlı sekreteri rolüyle izleyici karşısına çıkıyor. İki Hollywood yapımcısının arasındaki anlaşmaya odaklanan oyun, Amerika’nın en tanınmış oyun yazarlarından David Mamet’e ait. Tutarsız ve disiplinsiz oyuncu bakalım bu işin üstünden nasıl kalkacak.

Haberin Devamı

Müzikal seyretmeden olmaz

Tabii ki Londra’da seyredilen müzikallerin Broadway’deki prodüksiyonlar ile yarışmasına imkan yok. Ama yine de insan seyretmeden dönemiyor. Ben “Çöller Kraliçesi Priscilla” oyununu 4 kere seyretmiş biri olarak bunu açık açık söyleyebilirim.

Şu günlerde en çok seyredilen müzikallerin listesini yazıyorum. Benim favorim ise Billy Elliot...

1) King Charles III

2) Fantastic Mr Fox

3) The Book of Mormon

4) Matilda the Musical

5) The Lion King

6) Billy Elliot the Musical

7) Forbidden Broadway

8) Charlie and the Chocolate Factory

9) The Curious Incident of the Dog in the Night Time

10) Great Britain

DİĞER YENİ YAZILAR