Gökyüzünden yansıyan gerginlikler

Ne oldu bize? Her yerde kavga, kıyamet. Yükselen sesler ve birbirini yiyen, kavga eden bir toplum olduk. Gerçekten, yüksekten uçan bir dolunay ve tutulma yaşadığımız belli... Az önce konuştuğum arkadaşım, her daim her adımını, aşk, yeme içme hatta alışverişlerini bile, o gezegenlerin durumuna göre yaptığı halde, telefonla konuştuğumuzda “Ay tutulması beni bir vurdu! Kaç kişi ile bugün kavga ettim. Ben bile kendimi tanıyamadım. Eve kaçıp telefonlarımı kapatacağım” dedi. Acaba biz mi bu söylemlerin etkisinde kalıp kendimizi bu psikolojiye kaptırıyoruz! Yoksa gerçekten mi etkisinde kalıp, farkında olmadan mı içine düşüyoruz?

Daha derinlere birazdan gireriz

Baksanıza, Seda Sayan programında konuklarından Niran Ünsal ile tartıştı. Gereksiz çıkışlar ve yanlış anlamalar sonucu, Ünsal programı terk etti. Birkaç gün sonra da hızını alamayan sanatçı bir programda daha kavga etmeye devam etti. Sunucusu Duygu Çetinkaya ile uzun uzun tartışıp ağza alınmayacak sözler sarf ediyorlar birbirlerine...

Sosyal medyada yapılan yorumlara göre, Ünsal son dönem yaptığı albümlerle adından bu kadar bahsettirememişti. Haksız da sayılmazlar. İlk kliplerin yapıldığı, özel televizyonun hayatımıza girdiği dönemlerde, daha iddialı, daha yaratıcı ve korkusuzca çalışmalar yapılıyordu. Ben eski günleri özleyenlerdenim. Kim ne derse desin, kanal kanal dolaşan Ünsal’a inat Sayan’cıyım. Baksanıza taraflar bile oluştu. Kimin aklına gelirdi?

Haberin Devamı

Seren Serengil ise Özlem Yıldız’a verip veriştiriyor. Serengil ardından da Seda Sayan’a, “Programı ucuz” dedi. Altında kalmayan Sayan, “Oh çatlasınlar, birinci benim” yanıtını verdi.

Şahan Gökbakan’a ne demeli? “Pek Yakında”nın üç günlük gişe hasılatı Recep İvedik 4’ü geçemeyinde, sosyal medyadan dalga geçmeye başladı. Güzide Kasacı’nın bir döneme damgasını vuran şarkısı “Benim Adım Çalıkuşu”nun meşhur kahkahasını instagram’da paylaşarak, Cem Yılmaz’a gönderme yaptı. Hatta Amerika’da olan Yılmaz’a, “Ahh şimdi New York’ta olmak vardı” gibi sözlerle, göndermelerini sürdürdü.

Haberin Devamı

Durun beyler, bayanlar durun! Dolunay, merkür, neptün, jüpiter sizi bu kadar etkilemesin. Bugünün yarını da var. Gerçi gökyüzünde o kadar hareketlilik var ki... Bir gün onlar da hep böyle tersine dönmeyecek ki...

Şu sıralar yıldızlara bakınca
İnternetten karşıma çıkan bir yazıyı paylaşıyorum sizlerle; Bir kere ortada, “Acı çekenler , kurban olanlar” adına yürütülen bir “Adalet arayışı” var! Bu arayış seslerinin yükselmesi, gövde gösterilerinin yapılmasına, amaca yönelik cüretkar girişimlere ve görünürde “iyi niyetli, ya da yapılan kötülüğün misli” gibi görünen karşı ataklara yol açabilir... Bizde duygusal şok etkisi yapacak olayların etkisinde kalkışılacak ani girişimler bu DOLUNAY’ın ruhuna pek uygun. Galeyana gelinebilir. Tutulmaların etkileri 6 ay kadar sürdüğü için, şimdi atılacak adımların sonuçlarını uzun bir zaman boyunca yaşamamız mümkün. Bu DOLUNAY, atacağımız adıma, edeceğimiz lafa, savunacağımız fikre zemin oluşturan NİYETLERİ çok iyi incelemeden, ne yapacağımıza karar vermemek gereken bir zamandır. Bir yargı ile atılan adım, şüphesiz yargılanan kadar yargılayan ve cevap veren için de sonuçlar doğuracaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR