Björk ders oldu

Dünyaca ünlü şarkıcı Björk, Biophilia isimli albümünü klasik uygulamaların yanı sıra, bir iPad uygulaması olarak da çıkarttı. İzlandalı sanatçı Björk, böylece bir ilke imza attı. Satışa çıkmasıyla aynı zamanda Apple Apps üzerinden de indirilebilir olan müzik albümü, beraberinde birçok yeniliği müjdeliyor. Albümü indiren iPad kullanıcıları, şarkıları farklı bir konsept eşliğinde dinleyebilirken, şarkılar üzerinde kendilerine özgü remiks çalışmaları da yapabiliyorlar. Hazırladığı bu yeni konsept, ülkesindeki okullarda ders olarak kullanılmaya başlanmış. Müzik endüstrisinde yeni akım olan bu uygulama sayesinde, bakalım ilerleyen günlerde bizi ne gibi sürprizler bekliyor? Çeşitli video ve dinleyici etkileşimli birçok özelliği bünyesinde barındıran Björk’ün Biophilia iPad uygulamasına dair fiyat, 12,99 dolar.

Bir burun efsanesi

Şu günlerde çıkardığı albümle ortalığı kasıp kavuran genç kadın şarkıcımız hakkında, bir şehir efsanesi geldi kulağıma. Adını veremeyeceğim, çünkü anlatılan hayli komik. Belki de biraz abartılı. Sesine, sahnesine diyeceğim yok bu kadın şarkıcımızın. Şarkılarına bayılıyor, zevkle dinliyorum. Güzel, alımlı bir kadın. Fakat burun estetiğinin bozukluğu gözlerden kaçmıyor ve bazı esprili TV programlarında açık açık konusu da geçiyor. Hikayemiz şöyle...

Haberin Devamı

Daha yeni ergen olduğu dönemlerde burnunun görüntüsü ile okulda arkadaşları tarafından dalga konusu olur. Yıllarca duyduğu espirili ve alaycı konuşmalara son vermek için, 17 yaşında zar zor ikna ettiği annesiyle, estetik uzmanı bir doktorun kapısına dayanır. Doktor muayenesini yaptıktan sonra, “Sizi ameliyat edemem. Yaşınız 17. Ailenizin onayı da olsa, daha gelişimizi tamamlamamışsınız“ der. Kızımız orada hafif bir sinir krizi geçirir. Canına tak etmiştir. Sağa sola bağırarak doktora sesini yükselttiği sırada, sinirini duvara vurduğu burnundan çıkarır. Kan revan içinde doktora dönerek, “Kırılan bu burnu şimdi yaparsınız değil mi!” der. Hemen müdahale yapılır. Burnu bugün ki halini alır. Anlatanların yalancısıyım.

Haberin Devamı

Neco 50’nci yılını kutluyor

Neco’nun 50. yılını kutlamak üzere Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda 24 Eylül’de bir konser düzenleniyor. Bu olayın perde arkası kısaca şöyle... Fikir Neco’nun kızı Ayşe Özyılmaz’dan çıkar. Babasına sürpriz bir proje yapmaya karar verir. Önce BKM’nin patronu Necati Akpınar’a danışır. Olumlu yanıt alınca, babasının kırk yıllık yol arkadaşı Garo Mafyan’a gider. O da orkestra için olumlu yanıt verince, durumu babasına söyler. Neco çok sevinir ve beş aylık çalışma ile proje gerçekleşir. O gece poptan caza, her telden bir müzik ziyafeti bekliyor bizi. Konuk Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Kenan Doğulu, Yalın, Emre Altuğ ve Ayşe Özyılmaz ile... Konser sonrası kulis arkasında düzenlenecek ‘after party’i, Fulya Terim’in şirketi organize edecekmiş. Ben, Ayşe’nin nasıl koşturduğuna şahit oldum. Çok heyecanlı.

DİĞER YENİ YAZILAR