Linet’in isyanı

Kulislerde son günlerde bir dedikodu dolaşıyor. Adına kıskançlık mı desem, çekemezlik mi? Karar veremedim. Linet yeni albümü için şarkı toplamaya başlar. Ulaştığı eski pop şarkılarına kendi yorumlarını katarak okuduğu bu albümler biliyorsunuz, beğenildi. Konsept tutunca yine sevilen şarkıları toplayarak albüm çalışmasına başladı. Sahne çalışmalarında provalarını yaptığı bu şarkıları okuyarak, nabız da yokladı.

Bir gece seyircilerden gelen istekten sonra hayran olduğu Sezen Aksu şarkısı “Geçer”i okudu. Baktı alkış kıyamet Aksu’dan şarkıyı istedi ve kendisine hediye edildi. Bir televizyon programında okuduğu “Sil Baştan” parçasını duyan Şebnem Ferah telefonla arayıp, “Şarkının arabesk versiyonunu nasıl yaparım diye düşünüyordum. Tam da aklımdan geçtiği gibi okudun. Lütfen albüme bu şarkıyı da koy” diyerek ikinci şarkısını da yaratıcısından aldı.

Esas her programında yoğun istek alan yorumu ile katıldığı Beyaz Show’da düet yaptığı Halil Sezai’nin de çıkış parçası “İsyan”daydı sıra. YouTube’ta izlenme rekorları kırdı. Öyle ki, o programdan sonra, her konserinde üç hatta beş kez tekrar tekrar alkışlar ve yoğun istek üzerine okumak zorunda kaldığı şarkı için Sezai’nin kapısını çaldı. Olumsuz sonuç aldı. Sanatçı şarkısını vermedi. Linet’in, “Ücret neyse ödeyeceğim” ısrarları da sonuç vermedi. Bu da kısmet işi işte. Ama asıl akla takılan, Halil Sezai’nin neden olumsuz yanıt verdiği? Kendisinden daha güzel yorumladığından mı? Sibel Can’dan çekindiği ya da ağırlığını koyup “Verme” dediği için mi?

Haberin Devamı

Tarkan “Vay” dedirtirse

Tarkan konserleri başlamadan uzun uzun konuşuldu. Ardından konserler başladı ve sosyal medyadan tutun, her yerimizi bu konser yorumları, fotoğrafları, videoları sardı. Geçen yıl konser yorumlarımı yaparken mega star olmanın ağırlığından, Tarkan’ın bunu unutup, sadece şarkılarını söyleyip indiğinden bahsetmiştim. Hatta, Firuze gibi bolca cover şarkı koyması gerektiğini savunmuştum. Sanki beni dinlemiş gibi 9 cover şarkıya yer vermiş.Yemin Ettim (Kayahan), Sorma (Sezen Aksu), Hatasız Kul Olmaz (Orhan Gencebay), Islak Islak (Cem Karaca), tabii birde alaturka şarkılar var...

Haberin Devamı

Tarkan bu sezon çok güzel yaz konserlerinin PR’ını adım adım yaparak başarıya ulaştı. Konserin biletlerinin tükenmesi, üç kez uzatılması, hepsi çok akıllıcaydı. Ardından gazetelerde yurt dışı konserlerindeki başarıları yer aldı. Sessizliğini, bu güzel PR ile bozdu. Biletleri üç günde bitti. Başarı işte buydu.

Bu yaz birçok konser boş geçti. Bilet satışları az olunca, doldurmak için yollar denendi. Sanatçıların isimlerini saymak istemiyorum ama organizasyonu yapan firmalar kalabalık gözüksün diye, bedava bilet dağıttığı konuşuldu. Tarkan konserleri Salı gecesi başladı. Açıkhava iki gün öncesinden parası ödenerek, provalar ve dekorasyon için kapatıldı. Geçen yıla inat, bu yıl çalışmalar daha mantıklı yürütüldü. Hatta uzatılacağı belli olan günlerde, öncesinden konserlerin parası ödendi. Tarkan’ın avizelerinden, uzun uzun dev bordo perdelerinden ve çok akıllı PR’ından alkışlayarak, bahsetmek istedim. Ama, yine de söylemeden geçemeyeceğim... Gelecek yıl bize avize, perde yerine, bir şov sürprizi yapar mısınız? “Vay” dedirtecek bir şeyler...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR