Gündemdeki iki klip

Türk pop müziğinde, gündemde iki klip var. Biri İskender Paydaş’ın Zamansız Şarkılar II, diğeri Ozan Doğulu’ nun 130 bpm Moderato 2014 albümü. Yaza damgasını vurması beklenen bu iki ismin ilk klipleri yayınlandı. “Hop de” ve “ Harika.”

Tarkan ve İskender Paydaş “Hop De”

Albüm piyasaya sürülmeden, işin içinde Tarkan olunca, günler öncesinden haberleri yapılmaya başlandı. Aslında kendi albümü için Ozan Çolakoğlu ile aylardır stüdyodan çıkmayan Tarkan, bir es vererek, söz ve müziğini yaptığı parçayı Paydaş ile çalıştı. Klipte giydiği leopar yelek, vazgeçemediği tasarımcısı Ceyda Balaban’a aitti ve çoğu gazetelerde manşet oldu. Klasik siyah kıyafet tabii ki leopar yelek dışında çok eleştiri almadı. Dikkat çekmedi.

Asıl, İskender Paydaş’ ın üstündeki dikkatinizi çekti mi? Uzun zamandır tüm çalışma kıyafetlerinde Sedef Çalarkan’nın imzası var. Abdülmecid dönemi madalyon ve nişanlardan esinlenerek yapılan “Hop De” klipindeki tişört, bence Tarkan’ın klasik leopar anlayışından daha iddialı ve bir adım önde. Balaban’ın, Tarkan torpilinden faydalandığı bir gerçek. Sedef Çalarkan, bir sonraki klip için de Atakan’a, Abdülmecid üniforması şeklinde bir çalışma yapmış.

Haberin Devamı

O siyah güneş gözlüğünü klip boyunca az çıkaran sanatçı, finalde “Risky Business” filminde seksenlere damgasını vuran, posterlerinde yer alan Tom Cruise bakışı atmış. Bir 90’ların Tarkan tekrarı gibi olan şarkıda, her ne kadar Nazan Öncel “tınısı” olsa da, kadın mankenin yüzü değil de kulakları ile oynaştığını sahneler, RTÜK korkusu ile tadında bırakılmış. Yaşasın! Orkestrada bir kadın var! Ne heyecanlı... Bir sonrakinde, çeşitli farklı ırklardan da birileri katılırsa, daha enteresan olabilir...

Ozan Doğulu ‘Harika’

Bu yaz en sevdiğim albümlerden biri... Belli ki Doğulu, gerçekten uzun süre büyük uğraşlar vermiş bu albüm için. Albümün ilk klibi “ Harika”da, Türk pop müziğinin önemli iki ismi bir araya geldi: Kenan Doğulu ve Ajda Pekkan. Harika’yı bir başka kadın sanatçı seslendirse, bu kadar “cuk” oturmazdı sanırım. Pekkan gene bir harika...
Fakat gelelim klibe. Sanatçılara, Küba’dan özel olarak getirtilen bir orkestra eşlik etti. Dinamik ve pozitif bir performans klibi olan Harika’nın yönetmenliğini Romantik Komedi filminin yönetmeni Ketche üstlendi. Klip şu günlerde ortalığı kasıp kavuran dünyaca ünlü DJ Cassidy’nin Robin Thicke, Jessie J ile seslendirdiği Calling All Hearts adlı şarkısının videosunun birebir kopyası.
Hatta kurulan platformundan, dans eden ünlerin planlarına kadar... Yakın planlarda süperstarın yaşı da ortaya çıkmış. Kimse Pekkan’ı Ayşe Ersay kadar güzel görüntüleyemiyor. Yıllardır tüm kliplerine imza atan Ersayın, Pekkan’ın nasıl güzel çıkacağını ezbere biliyor. Merak ettiğim şu... Bu klibin birebir kopya olması için yönetmen Ketche’yi biri yönlendirdi mi, yoksa bu onun fikri miydi? Bir ayda üç klip çeken Doğulu bu kopya işten sonra Model ile seslendirdiği “Böyle Akşamlar” Murad Küçük’e, Ziynet Salı ile yaptığı çalışma “Naparsan Yap” Nihat Odabaşı’na bu yüzden mi verildi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR