Gayler Murat Boz’u ürküttü mü?

Murat Boz davası, bir zamanlar Türk sinemasına damga vuran Şalvar davasına döndü. Orada da kadınlar, üzerlerindeki baskıyı yok etmek için, evlerini kocalarına kapamışlardı.

Medyada yer alan habere göre, Türkiye’nin ilk gay dergisi Gay Mag’in ilk sayısında Boz’un kapak olacağı ve özel bir röportaj vereceği yazılmıştı. Ardından yapılan açıklamada karardan vazgeçildiği ve böyle bir röportajın olmayacağı söylendi.

Mevzu gay dergisine kapak olmak değil, bunu kötü bir şeymiş gibi algılayan insanların su yüzüne çıkmasını sağlamaktır. Mesele belki de ilk olmak ve kendi çapında da olsa, bir tarih yazmaktı.

Tarzı ve tavrı olan, yüz binlere hitap edip peşinden sürükleyen isimlerin, orijinal fikir ve projelere destek vermesi; insanların akıllarını ve bakış açılarını genişletir. Çağdaş ve modern toplumlarda bu tür hareketler köstek değil desteklenen işlerdir. Bunun şöhret isimlere geri dönüşümü negatif değil aslında pozitif oldurduğu bir gerçektir. Aynı zamanda ilk olmak ve o kapıyı açmak, kendi için de ayrı bir önem taşır. Peki, Boz’un aklını çelen fikir babaları ve de acabaları neler? Ah be Eliz! Keşke telefonumu açsaydın da, bizi bu acabalardan kurtarsaydın...

Haberin Devamı

Acun Medya’nın gücü devreye mi girdi? Boz hâli hazırda O Ses Çocuklar yarışmasında jüride. Bekli de çocuklarla ilgili bir iş yaptığından, böylesi iddialı bir projede, üstü çıplak bir karede yer almamak istememiştir. Sanatçının ekibi her şeydir. Kendi kararlarını alırken, ekibine de muhakkak danışır. Boz’un her röportajında üstüne basa basa söylediği, “Sevgilim Eliz her şeyim ile ilgileniyor. Kıyafetimden, konserlerime kadar” lafı... Ve hatta, “Geri Dönüş Olsa” klipinde, sevgilisinin baskısıyla öpüştüğünü bile söylemesi... Peki, bu konudaki “U” dönüşünün arkasında da mı bu güç var acaba?

Tarkan yapar mıydı?

Boz ile röportaj yapılmadan, daha ortada bir şey yokken, erkenden medyada kendi üstünden reklam yapılmasından rahatsızlık duymuş olabilir. Haksız da sayılmaz değil mi? Aslında Boz yakalandığı o kilolu halinden sonra, hemen her fırsatta vücudunu yeni düzgün haliyle sergilemeye çalışmıştı. Dünya starları her fırsatta özellikle erkek sanatçılar bir şekilde vücutlarını sergileyip hayran kitlesini arttırmayı başarıyor. Burada amaç belli: Dünyada büyük bir çoğunluğu olan gay kitlesini ele geçirmek. Boz bunu nasıl düşünemedi diyeceğim ama... Bir şekilde dünyaca biraz tanınan Tarkan da aynı şeyi yapar mıydı acaba? Ben de açtığım whatsapp grubunda arkadaşlara sordum; “Bu derginin kapağında siz kimi görmek istersiniz?” diye. İşte yanıtlar...

Haberin Devamı

Dergi kapağı listesi

- Kıvanç Tatlıtuğ n Okan Bayülgen

- Kerem Bürsin n Tarkan n Gökhan Özen n Engin Öztürk n Mehmet Günsür

- Kaan Yıldırım n Sarp Levendoğlu

- Murat Dalkılıç

DİĞER YENİ YAZILAR