Kilyos bir küçük sahil kasabası

Kilyos, İstanbul’un burnunun dibinde bir tatil kasabası. Eş dost Yunan adalarında, Bodrum’da, Çeşme’de tatil yaparken, o devre işlerin yoğunluğundan İstanbul’da nöbet bekleyen ben, hafif yollu depresyona girmeye başlamıştım. Kilyos ile olan hikayem de böyle başladı. Durumumu hisseden arkadaşlarım, “Hadi gel seninle kısa bir kaçamak yapalım” diye tutturdu. Aslında bir gün diye düşündüğümüz Kilyos macerasını, bir gece de konaklayarak sürdü. İyi ki de yapmışız. O iki gün ilaç gibi geldi.

Yurt dışı seyahatlerinde indi bindiler, rezervasyon ayarlama gibi sıkıntılı durumlar, her tatil öncesi hepimiz için büyük sorun. Oysa İstanbul için Kilyos’a ulaşım kolay. İki tişört, bir şort ile küçük bir çanta alıp kaçabileceğiniz bir mekan.

Kilyos, İstanbul’a 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İsmini de Rumca’da “kum” anlamına gelen “Kilya” sözcüğünün türemesinden almış. Muhtelif haritalar ve tabelalarda Kumköy olarak gördüğümüz de Kilyos’un kendisi. Kısa bir araştırmadan sonra öğreniyoruz ki, 3 büyük otel var. Yıllar önce ailecek kaldığımız Yalı Otel, Erzurum Otel ve Kale Otel. Butik otel arayışım negatif sonuçlanınca, arkadaşlarım bu şaşkınlığıma şöyle bir yorum getirdi: “Kilyos, akıllarda arabayla gel, denize gir, evine geri dön sloganı getiriyor.” Belki de haklılar.

Haberin Devamı

Harika beachleri

Suma Beach: Kilyos sahilinin, Gümüşdere kıyısının en son kullanılabilir noktası. İçten dekoru, samimi havası sizi çekiyor. Genelde gençlerin tercih ettiği bir mekan. Nedeni de açık... Hafta sonları gece bitimine doğru yapılan house partiler. Mikonos’u aratmayacak havada DJ performansları. Bu gece 00:00’da Uninvited Jazz Band, 02.00’da Kozmonot, yarın 16.00-21.00 arası Karakedi Beach Sessions&Uninvited Jazz Band sahne alacak. Giriş; hafta içi 20, hafta sonu 40 TL.

Burç Beach: Suma’nın hemen yanında ise Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’nde, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin işlettiği Burç Beach var. Geçen yıllarda da burası gündemdeydi. Giriş; hafta içi 30, hafta sonu 40 TL.

Solar Beach: Merkeze en yakın plaj. İlk 48 saat süren house partilerine de ev sahipliği yapmışlığı var. Buradaki büyük festivallerde gençliğimizde az eğlenmedik. Müzik gün içinde her daim devam ettiği için, tatil anlayışınız sakinlikse burası size uygun gelmeyebilir. Uzunca bir iskelesi ve kumsalı olan Solar Beach’te, kumdan uzak durmak isteyenler için güneşlenme terasları da bulunuyor. Özellikle pide ve pizzaları lezzetli. Giriş ücreti; hafta içi 25, hafta sonu 40 TL.

Haberin Devamı

Uzunya: Kilyos tabelalarını takip edip Demirciköy tabelasını gördükten sonra, meydanın sağında yer alıyor. Karavan sahiplerinin yıllık olarak karavanlarını park edebilecekleri bir bölge. Evcil hayvanlar ne yazık ki mekana alınmıyor. Oysa tüm Kilyos civarındaki beachlerde sevimli dostlarımız için özel alanlar bulunuyor. Giriş; hafta içi 25, hafta sonu 35 TL. Küçük balıkçılarda yemeğinizi yemeden, Kilyos’a veda etmeyin.

DİĞER YENİ YAZILAR