Mahsun'un perde arkası!

Haberin Devamı

Doğrusunu isterseniz, Mahsun Kırmızıgül’ün 7 yıl önce başladığı sinema macerasında geldiği noktaya şapka çıkarmak lazım. 2007 yılında Beyaz Melek filminin yönetmen koltuğuna oturduğu zaman, ben de herkes gibi bunun geçici bir macera, hatta heves olduğunu düşünmüştüm. Hepimiz yanılmışız... Filmler, diziler derken, Mahsun Kırmızıgül hem senaristliğini, hem oyunculuğunu, hem yönetmenliğini hepimize kabul ettirdi.

Şimdi de yapımcı olarak beyaz perde de yoluna devam ediyor.

Duyduğuma göre yeni sezonda bomba gibi iki projeye daha imza atacakmış.

“Artık dizi yönetmeyeceğim” diyen Mahsun Kırmızıgül, bu kararını bozmuşa benziyor. Ama niye? İşte bu konuda bazı duyumlar

Oyuncular BKM’den

Van’da çekilecek olan ilk dizide Mahsun hem yapımcı, hem yönetmen, hem de senaryo yazarı olarak boy gösterecek. Kürt ve Türk ilişkilerini konu alan ve açılım sürecini ekrana taşıyacak olan yapımın başrolünde Bülent İnal’ın oynaması kesin gibi. Diğer rollerden biri için de Uğur Işılak’a teklif götürülmüş.

Mardin’de çekilecek 2. proje ise Metin-Zeki’nin eski filmleri tadında bir komedi. Çocukluklarından beri rekabet içinde olan yıllanmış iki dostun, bitip tükenmek bilmeyen tatlı çekişmelerini anlatan yapımın senaryosu yine Kımızıgül’e ait.

Duyumlara göre, oyuncu kadrosu için BKM Mutfak’ın yetenekli gençleri düşünülüyormuş. Henüz kesinlememiş olmasına karşın, her iki dizinin gidecieği adresinin de ATV olacağı konuşuluyor.

Yine kulağıma gelenlere göre, Mahsun Kırmızıgül projelerle ilgisi olmadığını söylüyormuş. Hatta ortağı olduğu Boyut Filmin diğer patronu Murat Tokat’ın tüm projeyi yürüttüğünü öne sürüyor, geri planda kalmaya çalışıyormuş. Oysa tüm görüşmelerle birebir ilgilenen, takip eden de kendisiymiş. Dizilerin kendi isminin arkasında kalmasını istemediği için bunu yaptığını söylediği de, konuşulanlar arasında. Bu bir tevazu mu? Ona göre, demek ki öyle.

Anlatmak istediğim; yani, o dizilerin arkasında Kırmızıgül'ün bolca imzası var...

Yalan Dünya’ya Hümeyra, nasıl veda etti?

Öyle uzak ki yerim
Uzakları aşıyor
Bütün özlediklerim
Benden ayrı yaşıyor

Ya herşeyim ya hiçim
Sorma dünya ne biçim
Bir kördüğüm ki içim
Çözdükçe dolasıyor...
Aşık Veysel

Hümeyra, 70’li yılların başında Türk pop müziğinde Aşık’ın bu parçasıyla önemli bir çıkış yapmıştı. Kördüğüm ile.

Sanki şimdi kendi bir kördüğüm içinde.

Cihangir’de bir kafede otururken, masa arkadaşına Yalan Dünya ekibinden dert yanıyor. Yazan ve yöneten Gürse Birsel’in de adı bu arada, “Şımarık” diye geçiyor. Yan masada oturanlar da meğer ekiptenmiş. Olay tabii dallanıp budaklanıyor. Sonuçta Hümeyra’nın Gürse Birsel’den özür dilediği duyuldu ama, Yalan Dünya’nın sezon finalinde herşey belli oldu. Dizi’de Hümeyra’nın son repliği şöyleydi: “Bir aksilik daha olursa, beni artık buralar da kimse tutamaz. İzmir’e yerleşirim, olur biter!..”

DİĞER YENİ YAZILAR