Gazete Vatan Logo

Bunu Öcalan'ın köyüne yaptılar!

Emniyet görevlileri öğrencilerle...

Bunu Öcalan'ın köyüne yaptılar!

ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Abdullah Öcalan’ın doğduğu Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Köyü’ndeki ilköğretim okula kütüphane kurup öğrencilere eğitim seti dağıttı.

Polisler, İmralı Adası’nda ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası çeken Abdullah Öcalan’ın doğduğu Halfeti İlçesine bağlı Ömerli Köyü’ndeki okulla eğitim amaçlı ziyarette bulundu.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin ’Bir Kitap Bir İnsan Projesi’ kapsamında Öcalan’ın doğduğu Ömerli Köyü’nde öğrencilere eğitim setti dağıtıp kütüphane kurdu. Koliler dolusu kitaplarla birlikte Ömerli İlköğretim Okuluna giden polisler, 2 derslikli 65 öğrencisi bulunan sınıfın bir köşesine dolaplar yerleştirilip, kütüphane kuruldu. Ardından Türk bayraklarıyla donatılan sınıftaki öğrencilere polis çocuk kimlik kartı, boyama kitapları, ders programı, çocuk hakları kitapları broşür ve dergi dağıtıldı.

Ömerli Köyü’ndeki öğrencilerle kısa sürede kaynaşan 10 kişilik polis ekibi, öğrencilerle birlikte okul sıralarında oturup sohbet etti. İlk kez Ömerli Köyü’nde böyle bir faaliyette bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Halfeti İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztekin şöyle dedi:


"Bugün Ömerli Köyü’nde eğitim gören öğrencilerimizi koliler dolusu kitap ve eğitim setleriyle birlikte ziyaret ettik. Geleceğimiz olan bu çocuklarımız için okulda kütüphane kurduk. Yine öğrencilerimize eğitim setlerini dağıttık. Bizim öğrencilerden tek isteğimiz; onların yanlış bir şeye bulaşmaması, yanlış yolma sapmaması, devlet ve milletine faydalı doğru ve dürüst insanlar olarak yetişmesi. Burada başka bir düşüncemiz yoktur. ‘Bir kitap bir insan’ projesi kapsamında 10 ilçede 200 kütüphane oluşturduk ve şimdiye kadar 30 bin adet kitap dağıtımını gerçekleştirdik."

Haberin Devamı