Gazete Vatan Logo

Bunu ilk kez açıklıyorum!

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, etkinliğin ardından Milliyet’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Önder, “8 Haziran’da sürecin bırakılan yerden devam edip etmeyeceği” sorusuna “Hayır. Bıraktığımız yeri söylersek nasıl başlaması gerektiğini görmüş oluruz. Bıraktığımız yer şurasıydı; İzleme komisyonu ve bir hakikatleri araştırma komisyonu kurulacaktı. Hükümet bunun sözünü verdi. Bu konuda mutabık kaldık. Buna karşılık İzleme Komisyonun ilk toplantısında Öcalan silahsızlanma kongresi için tarih verecekti” yanıtını verdi.

Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izleme kurullarını Vatan hainliği ile eş değer haline getirdiğini belirterek “Şimdi hangi akademisyen, hangi kanaat önderi bu komisyonda yer almaya cesaret edebilir? Bu yüzden Bülent Arınç, Cemil çiçek, Sadullah Ergin, Abdullah Gül gibi isimlerin izleme kurulunda yer alabileceğini önerdim. Ayrıca CHP’den Rıza Türmen, Faruk Loğoğlu, MHP’den Tunca Toskay olabilir” diye konuştu.

Önder, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e zırhlı Mercedes tahsis edilmesiyle ilgili olarak da “Ben sayın Mehmet Görmez’in vicdanına güvenmeyi tercih ederim. Çünkü dedi ki ‘bana kabir oldu adeta bu Mercedes’. Şimdi kapısını açtığında içinde çıkabileceğin bir kabir ise zırhlısına girmeye ne gerek var?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Önder, kendisine ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik tehditler konusunda “Emareler de var. Bunu ilk defa söylüyorum: Selahattin Bey’in evine polisin gitmesinden yaklaşık 2 hafta önce ‘Selahattin Bey’in evi çok korunaksız, oraya bir şey düşünüyorlar’ uyarısı bize yapıldı. Eve gidilmesi meselesinin klasik, basit bir mesele olduğuna kimse bizi inandıramaz. O polisler ve emniyet müdürü görevde ise kimse bize parazitli laflar etmesin” diye konuştu.

HDP’nin Adana ve Mersin’deki bürolarına yönelik bombalı saldırılarla ilgili de konuşan Önder, “Devletin de bu kadar muğlak perdeleme çabası var. Kimse kusura bakmasın, devletin söylediklerine itibar edilebilmek mümkün değil. Nerede bir perdeleme olduysa, faili devlet çıkmıştır” dedi. (KEMAL GÖKTAŞ/ GÖKÇER TAHİNCİOĞLU/ MİLLİYET)

Haberin Devamı