Gazete Vatan Logo

Bunları taksalar ölmeyeceklerdi!

Bunları taksalar ölmeyeceklerdi!

İş güvenliği malzemeleri satan şirketlerin yetkilileri, “30 TL’lik Çin malı yerine 2.500 TL’lik tam donanımlı maskeler ve uyarıcı sensörler kullanılsaydı işçiler kurtarılabilirdi” dedi.

Çin malı maskelerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Karaköy’de bulunan iş güvenliği malzemeleri satan Galata Hırdavatçılar Çarşısı’na gittik, bayilerle görüştük. Soma’da kullanılan raf ömrü dolmuş Çin malı gaz maskesi yerine normalde kullanılması gereken tam donanımlı gaz maskelerinin arasındaki farkı araştırdık.

İtalya’dan ithal

Türkiye’ye İtalya’dan ithal edilen Motorlu ve Hava Beslemeli Gaz maskesinin insanın olası bir gaza maruz kaldığında kurtulması için önemli bir ekipman olduğunu belirten yetkililer, tam donanımlı gaz maskesinin özelliklerini geniş kapsamlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Jüpiter Turbo ünitesi, farklı baş koruyucularına takılabilir. Havayı temizlemeye imkan verir. Solunum, baş, yüz, göz, işitme, baş/boyun/omuz koruması sağlar. Filtre kapağı, oluşabilecek hasarı ve filtre gövdesine geçecek kıvılcımları engeller.”



Çıkarmadan şarj

“Temiz havayı güvenlik seviyesini anlayarak veren elektronik hava akış kontrolüne sahiptir. Batarya ömrünü optimize eden akıllı şarj cihazına sahiptir. Turbo ünitesi havadaki partiküllere, rahatsız edici kokular ve kaynak dumanına karşı koruma sağlar. Şarj edilebilir bu yüzden çıkartmaya gerek yoktur. Tozlara, sislere, dumanlara, gazlara veya buharlara, artı boya spreyleri gibi çeşitli tehlikelerin bir arada bulunduğu uygulamalara karşı koruma sağlar.”

Oksijensiz ortamda 45 dakika koruyor

Gelişmiş ülkelerde kullanılan bu maskeler, tam donanımlı. Motorlu ve hava beslemeli gaz maskeleri, hiç oksijensiz ortamda bile 30-45 dakika hayatta tutuyor. Fiyatı 2500 TL. İş güvenliği malzemeleri satan bayiler, bu maskeleri pahalı olduğu için ellerinde tutmuyor, sipariş üzerine getiriyor.

Haberin Devamı