Gazete Vatan Logo

Bunlarda haysiyet yok

CHP grup toplantısında hakkında atılan sloganlara tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı, “Haysiyet celladı, kan emiciler. Bunlarda ahlak ve haysiyet yok. Bunların bölücü örgütten ne farkı var” ifadelerini kullandı

Bunlarda haysiyet yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP grup toplantısında kendisine yönelik hakaret içerikli sloganlara karşı tepkisini dün Kırşehir Ahi Evran Külliyesi’nde düzenlenen 29. Ahilik Haftası kutlamaları sırasında gösterdi. “En büyük başkan bizim başkan” sloganları altında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Terör estiriyorlar’

“Bunlar TBMM’de Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlar da ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir, kan. Kalkıp o parlamentonun şanına uymayacak şekilde Cumhurbaşkanına ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara, ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar.”

‘168 milletvekili var’

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen Erdoğan, “Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur. Toplamda 168 milletvekili var, diğerlerinin böyle bir sorunu yok” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Zaten er veya geç bunlar yine yargılanacaktı. Kalkıp da burada yıllar yılı beklemeye gerek yok. Çünkü millet, ‘Bunlara durup dururken parlamentoda maaş ödemeye biz tahammül edemiyoruz’ diyor.”

Haberin Devamı

Cirit ve Güngör eşlik etti

Erdoğan ile birlikte 29. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde kalfalıktan ustalığa geçişin sembolize edildiği “Şed Kuşatma” törenine Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de katıldı. Erdoğan, Kırşehir’de kendisini bulgur pilavı yemeye davet eden aileyi ziyaret ederken, Zerrin Güngör de eşlik etti.

İntihar girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’de cuma namazı kılırken, yandaki 7 katlı apartmanın çatısına çıkan 3 kadın ve çocuklarını polisler güçlükle indirdi. Kocası Mikail Ayaz Kahraman’ın cezaevinde olduğunu söyleyen Fadime Kahraman ve yanındaki 2 kadın ile çocukları polisler, “Seni Cumhurbaşkanımızla görüştüreceğiz” diyerek ikna edip, çatıdan güçlükle indirdiler.

Haberin Devamı

‘Kırsalı da temizleyeceğiz’

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Terör örgütünün eylemleri, bölgemizdeki gelişmeler, bunların hepsi birbiriyle ilişkili, hepsi birbirinin devamıdır. Ülkemizi içerde sıkıntıya sokmak, dışarıdan her alandan kuşatma çabası bir projedir, bunu böyle biliniz. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, korucusuyla saklandıkları deliklerde birer birer yakalayarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurlattılar. Şimdi toplu olarak gelip, kendileri, ‘Bizi aldattılar’ diyorlar. ‘Biz geldik, sizin şefkat elinize uzandık’ dediler. Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz.”

‘PKK neyse FETÖ de o’

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Kırşehir’de Paralel Devlet Yapılanması’na karşı MGK kararını da açıkladı: “İşte dün yeni bir karar daha aldık. Yani bunlar, PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecine girecekler.”

Haberin Devamı

Tek devlet vurgusu yapan Erdoğan şunları söyledi: Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik, ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecine girecekler.

Bedelini ödeyecekler...

Fettullahçı Terör Örgütü millete çok çektirdi, milleti böldü, ümmeti parçaladı. Bunların ümmeti parçalamasına fırsat veremeyiz. İşte ne oldu, bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde. Şu anda Avrupa’nın değişik ülkelerinde Türkiye’yi yalan yanlış haberlerle o ülkelerde çevirdikleri dolaplarla o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar bunlar gayri milli. Onun için de bu bedeli ödeyecekler.