Gazete Vatan Logo

Bunlar yoksa dedikodu başlıyor

Kamu hastanelerinde çalışanlarına Youtube, Facebook ve Twitter yasağı Manisa’da başladı. En ilginç tepki, ‘Bunlar olmayınca dedikodu başlıyor’ oldu.

Bunlar yoksa dedikodu başlıyor

Manisa’da Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı getirildi. Yasağa gerekçe olarak ise Sağlık Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği talimat gösterildi. Sağlık çalışanlarının Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyaya erişimi engellenmesi sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sendikalarda görüş ayrılıklarını da beraberinde getirdi.Türkiye sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, yasağı olumlu karşıladıklarını belirterek, “Şu an hastane ortamında sağlık çalışanlarımız maillerine bakabiliyor ve internetten günlük işlerini yapabiliyorlar. Mesai saati içerisinde sosyal medyada vakit geçirilmesindense herkes işine bakar” dedi.

Birbirini çekiştiriyorlar

Kamu Emekçileri Sendikası Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat ise bu tür kısıtlamaların kimseye faydası olacağını düşünmediğini söyledi. Irgat, “Bu kısıtlama kötü bir imaj. Sağlık çalışanları sosyal medya kullanırsa dedikodu yapmaz. Sosyal medya olmadı mı işyerlerinde sürekli insanlar birbirini çekiştiriyorlar. Bu kısıtlamanın bir faydası yok. Eğer terör konuları ile ilgili paylaşımları engellemekse amaç mantıklı olabilir” dedi.

Haberin Devamı