Gazete Vatan Logo

Bundan sonra oğlumun elleri biz olacağız!

Roket hazırlarken patlamada ellerini kaybeden 17 yaşındaki Altuğ’un TÜBİTAK’ta Başuzman olan babası Tuncay Özışık, “Metanetli bir çocuk. ‘Baba sen iyi misin?’ diye soruyor. Ellerine protez takılması için araştırma yapıyoruz. Gözünün iyileşme ihtimali var” dedi.

Bundan sonra oğlumun elleri biz olacağız!

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık’ın oğlu Altuğ Özışık 24 temmuz akşamı balkonda roket yapmaya başladı. Bu sırada meydana gelen patlamada, Altuğ Özışık ile yanında bulunan babası Tuncay Özışık ile annesi Hatice Özışık yaralandı. İki elini bileğinden kaybeden Altuğ Özışık’ın, sol gözü de patlamadan etkilendi. Emniyet yetkilileri, Özışık ailesinin 27 Temmuz tarihinde Antalya Saklıkent’te düzenlenecek 20’nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını söyledi.

Tuncay Özışık, roket yapımında jet yakıtı kullanıldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Tuncay Işık, kullandıkları malzemelerin toz şeker, kedi kumu ve sodyum karbonat olduğunu, bunlarla oğlunun amatör düzeyde katı yakıt yapmaya çalıştığını söyledi. Oğlunun birkaç senedir küçük deneme roketi üzerinde çalıştığını anlatan Özışık, “Roketi evde denerken patlama olduğu doğru değil. Balkonda yakıt kartuşlarını roketin altına yerleştirirken patlama meydana geldi. Kartuşları yerleştirdikten sonra açık bir alanda deneme yapacaktık. Bu 30-40 metre kadar gidebilen deneysel roket. Ben sadece mekanik konularda kendisine yardımcı oluyordum” dedi.

Haberin Devamı

Özışık, “Ellerini kaybettiğinin farkında. Sol gözü için de 15-20 günlük bir takip yapılacak. Metanetli bir çocuk. İlk andan beri ‘Baba sen iyi misin’ diye soruyor. Ellerine protez takılması için araştırma yapıyoruz. Bundan sonra oğlumun elleri biz olacağız” dedi.

Suçu taksirle yaralama

Kazayla ilgili baba Tuncay Özışık hakkında, ‘taksirle yaralama’dan işlem yapılacağı kaydedildi. Halen hastanede tedavisi süren Altuğ Özışık’ın sorumluluğu baba Tuncay Özışık’ta olduğu için gözaltı işlemi uygulanmayacağı belirtildi. Akdeniz Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Haluk Özcanlı, Altuğ Özışık’ın yoğun bakımdaki takiplerinin ardından önceki akşam saatlerinde ortopedi servisinde odaya alındığını açıkladı. Prof. Dr. Özcanlı, “Ameliyattan sonraki süreci takip ediyoruz. Sağlık durumu iyi, bizim açımızdan sakıncalı bir durumu yok, iki gün içinde taburcu edebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 enstrüman çalıyor

17 yaşındaki Altuğ kaza sonrası ziyarete giden arkadaşlarına sağlık durumunun iyi olduğunu ve kazayla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Altuğ’un müzik grubunda solist olan ve defalarca evine gittiğini belirten arkadaşı Cem Özdoğan şunları söyledi: “Yaşına göre çok yönlü bir zekaya sahip. Altuğ bir kaç yıl önce yazılım ve programlamayla ilgili araştırmalar yapıp kod yazmaya başladı. 5 farklı enstrüman çalıyor ve kendi bestelerini yazıyor. Okçuluk, tenis ve yüzme sporlarıyla çok Kazadan sonra Altuğ’u ziyarete gittik. Çok fazla kalamadık yanında. Yanındayken kaza üzerine konuşmadık. Kendisi yaşadıklarına rağmen güçlü olmaya çalışıyor. Kazayla ilgili konuşmak istemedi. Ne yazık ki bileklerine kadar çok büyük hasar var. Moralini yüksek tutmaya çalışıyor. İyileştikten sonra hayallerini gerçekleştirecek.”