Gazete Vatan Logo

Bunalanların yeni hobisi

Stres, çalışanları yeni zevklere yöneltiyor

İŞ temposundan bunalanların yeni hobisi araba, helikopter, uçak, tekne, tank, tren, iş makinesi ve motor gibi türleri olan model araçlar oldu. Model araçların fiyatlarındaki düşüş üzerine 7’den 77’ye herkes boş zamanlarında ’modelcilik’ yapmaya başladı.

İnsanların işlerinden arta kalan zamanlarında yapabilecekleri yeni hobileri arasında yerini alan modelcilikte kara, hava ve deniz grubunda üretilen pek çok çeşit ve türde araçlar yer alıyor. Uzaktan kumandalı ya da kumandasız üretilen araba, helikopter, uçak, tekne, tank, tren, iş makinesi ve motorların benzinli ve elektrikli modellerinin bulunduğu modelcilik, herkesin ilgisini çekmeye başladı.

Antalya’da yaklaşık 5 yıl önce bu tür araçların satışını yapmaya başlayan Ercan Özkan, son yıllarda gelişen teknoloji ve yurtdışından getirilen ürünlerdeki artış sonucu fiyatların düşmesi nedeniyle 7’den 77’ye herkesin modelciliği hobi haline getirdiğini söyledi.

Hobi edinenlerin genelde kara araçlarını tercih ettiğini dile getiren Ercan Özkan, off-road grupları denilen ve toprak zeminde kullanılan araçların ilk sırada yer aldığını aktardı. Kara araçlarının arkasından deniz grubunun ardından da hava grubunun tercih edildiğini vurgulayan Ercan Özkan, "Uçağın kullanıcısı azdır. Çünkü kullanacak yer sorunu yaşanıyor ve hava koşulları nedeniyle de çok kullanılamıyor. Kara araçlarını ise yılın 12 ayı kullanmak mümkün olabiliyor" dedi.

HERKES İÇİN BİR MODEL VAR

Fiyatları 230 TL ile 6 bin TL arasında değişen model araçların özel olarak da üretilebildiğini kaydeden Ercan Özkan, müşterilerin talepleri doğrultusunda fiyatların 12 bin TL’ye kadar çıkabildiğini vurguladı. Hızları minimum 45, maksimum 120 kilometre arasında değişen model araçları satın alan müşteri kitlesini ise genelde ekonomik gelir düzeyi orta seviyede olanların oluşturduğunu kaydeden Ercan Özkan, eskiden lüks olarak görülen modelciliğin günümüzde herkes tarafından yapılabildiğini anlattı.

’60 YAŞINDA MÜŞTERİMİZ VAR’

Ercan Özkan, genellikle yoğun iş temposundan bunalan kişilerin stres atmak için modelcilikle uğraşmaya başladığını belirtti. Özkan, "İnsanların kendine ayırdığı özel zamanları pek olmuyor. Ayırdıkları vakitlerde de deşarj olmak istiyorlar. Bizim 60 yaşında müşterimiz de var. Bu işi hobi edinmek isteyenlere eğitimler de veriyoruz. Araçların çalışma sistemini ve yapısını öğrendikten sonra amatör, yarı profesyonel ve profesyonel gruplara geçmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı