Gazete Vatan Logo

Bulutların üstünde damak çatlatan lezzetler

Dünyanın etrafını uçakla 17 kez dolaşan, havayollarının ikramlarını konu alan inflightfeed.com sitesinin de sahibi olan yazar Nik Loukas’ın hazırladığı “en iyi yemek sunan havayolları” listesinde THY’yi dünyanın en lezzetlisi seçti.

Bulutların üstünde damak çatlatan lezzetler

THY - Bir numara Türk mutfağı

THY, yine başarısını kanıtlıyor ve en iyiler arasında yer alıyor. İkramları ile yolcuların gönlünü fetheden THY, dünyadaki hava yolu şirketlerinin lezzet sıralamasında birinci. THY patlıcanlı kebaptan cevizli armutlu tarta kadar zengin mönüsü ile dikkat çekiyor.

Qantas - Şarap eksperleri tadım yaptırıyor

Avustralyalı Qantas özellikle kahvaltılarıyla mehşur. Şarap servisi de takdire şayan, havayolu şirketinin bünyesinde çalışan şarap eksperleri yolculara dünyanın farklı kavlarından örnekler sunuyor.

Singapur Havayolları- Mönüde Malossol havyarı da var

Georges Blanc, Sam Leong, Suzanne Goin gibi dünyaca ünlü şeflere sahip şirket tüm sınıflara kaliteli bir hizmet sunuyor. Şeflerin hazırladığı Malossol havyar, Kore tarzı yılan balığı, Waygu sığır ızgara gibi seçenekler bulunan mönü insanın ağzını sulandırıyor.

Emirates - Ortadoğu mezeleri yüksekten uçuyor

İster öğle ister akşam yemeği olsun, iştahınız açacak yemek çeşitlerinden oluşan mönüde balık, füme tavuk, ballı ördek, Ortadoğu mezeleri gibi 7 farklı seçenek sunuluyor. Bar bölümünde ise lezzetli kanepeler ve içecekler yolcuları bekliyor.

Haberin Devamı

Qatar Airways - Ödüllü aşçılar hünerlerini gösteriyor

Ödüllü aşçıların elinden en kaliteli ve en taze malzemeler kullanılarak çıkan a la carte yemek mönüsü dünya mutfakları örnek alınarak oluşturulmuş. Mönü havyar, karides, ıstakoz, mezeler, çikolata ve peynir tabaklarından oluşan 10 değişik alternatife var.

Asiana Airlines - Şampanyanızı nasıl alırsınız?

Kızarmış karides, Kore Rameni gibi sayısız lezzetli seçenek sunan şirket tatlıda dahil tam bir yemek mönüsü hazırlıyor. 12 çeşit şampanyayı mönüsünde bulunduran havayolu bulutların üstünde fark yaratıyor.

Korean Hava Yolları - Ginsengli tavuk çorbası çok leziz

Ginsengli tavuk çorbasına kadar, gerek sunumuyla gerek lezzetiyle hem ekonomi hem de business class yolcuları tarafından beğeni toplayan Korean Air’ın mutfağında, karides cipsi gibi yerel lezzetler de bulmak mümkün.

All Nippon - Çocuk dostu mönü

Japonya merkezli ANA havayolları mönülerinde çocuklara özel yemekler farklı sunumlarıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı