Gazete Vatan Logo

Bulgaristan o saldırganı iade etme kararı aldı

Bulgaristan, sınırda yakalanan ve Charlie Hebdo saldırısını düzenleyenlerle bağlantılı olduğu ileri sürülen Fransızı iade edecek.

Bulgaristan, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı düzenleyen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu iddia edilen Fritz-Joly Joachin'i Fransa'ya iade etme kararı aldı.

Haskovo İl Mahkemesi, Charlie Hebdo'nun ofisinde 12 kişiyi öldüren Kouachi kardeşlerle bağlantılı olduğu belirtilen ve Bulgaristan'da gözaltına alınan Haiti kökenli Fransa vatandaşı 29 yaşındaki Fritz-Joly Joachin'in Fransa'ya iade edilmesine karar verdi.

Daha önce Fransa'ya iade edilmesini kendisi talep eden, bu talepten vazgeçmek için üç günlük yasal süresi bulunan Joachin, bu sürenin dolmasının ardından bugün çıkarıldığı mahkemede suçlu ve terörist olmadığını tekrarladı. Hakim karşısında Cherif ve Said Kouachi kardeşlerle çocukluk arkadaşı olduğunu ifade eden Joachin, kardeşlerden Said ile Fransa'dan ayrılmadan önce görüştüğünü söyledi.

Bir hafta içinde Fransa'ya iade edilmesi gereken Joachin ile ilgili Haskovo İl Mahkemesi'nin kararı bir üst mahkeme veya temyiz mahkemesine götürülemeyecek.

Joachin, 1 Ocak günü Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo gümrüğünde otobüsle Türkiye'ye geçmek isterken kendi çocuğunu yurt dışına kaçırdığı gerekçesiyle hakkında Fransa'da çıkarılan tutuklanması ve iadesini içeren "Avrupa Tutuklama Emri" nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Fransız makamları, kendi çocuğunu eşinin izni olmadan yurt dışına çıkarma suçundan tutuklu bulunduğu sırada Kouachi kardeşlerle bağlantısı ve "terörist eylemler planlayan organize suç örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla Joachin'in 11 Ocak'ta ikinci kez iadesini istemişti.

Haberin Devamı