Gazete Vatan Logo

Bülent Turan: Yanlış yapan erkeğe ceza vermekten vazgeçmiyoruz

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığının düzenlediği ‘55. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’ toplantısına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kamuoyunda geniş yankı uyandıran cinsel istismar düzenlemesini değerlendirdi

Bülent Turan: Yanlış yapan erkeğe ceza vermekten vazgeçmiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale İl Başkanlığınca düzenlenen 55. Genişletilmiş İl Danışma Meclisinde tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesini değerlendirdi. Son iki gündür, bu konunun kasıtlı olarak saptırıldığını söyleyen Turan, “Biliyorsunuz iki - üç gün önce mecliste bir konu değerlendirirken hiçbir gerginlik olmamasına rağmen ardından bir anda Türkiye’de en ağır en haksız ithamlara maruz kaldık. Özür dileyerek söylüyorum, yok tacizcilere afmış, oymuş, buymuş. Bakın o gün ben meclisteydim. Bir defa ahlaki olmayan bir işin altında AK Partinin imzası olması mümkün değil. 2004 yılında, evlenmek kaydıyla cezaların kalkması kanununu kaldıran biziz. Evlense de küçük yaştaki insanlar, ona ceza verilmesini sağlayan biziz. Yetmedi, sonraki yıllarda ceza kanunu değişikliğiyle tacizdir, küçüklerle ilişkidir vesaire bunların cezasını iki kar artıran yine bizim iktidarımızdır. Ancak önümde bir haber var, diyor ki; 2015 yılında düzenlenen 14 Mart Romanlar gününde Çanakkale’ye gelen Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a, romanlardan birisi ayağa kalkarak, adı Esma Bayramiç, ‘Sayın Cumhurbaşkanım. Ben de romanım. Hem de has romanım. Bizim erkeklerimiz erken yaşta evlenir. Ben eşimle erken yaşta evlendim. Onu çok seviyorum. Ancak eşim cezaevine konuldu. 3 çocuğumla ortada kaldım.’ Şimdi bu bir oldu, iki oldu, üç oldu. Bunlar birikti. Az önce vekillerimizle sahilde yürüyoruz. Birisi geldi ağlıyor, ‘Sakın geri adım atmayın.’ Bakın biz erken yaşta evliliğe izin vermiyoruz. Hata yaparak erken yaşta evlenmiş, yaşı büyümüş, ailesi mutlu olmuş ama cezaevine konmuş kişilerin dışarıda kalan kadın ve çocukları için bir defaya mahsus geçici olarak bunları çıkarın ki, çocuklar babasız kalmasın diyoruz. Bunu CHP’li arkadaşlar, sadece bizi vurmak için, AK Partiyi kirletmek için sözüm ona bu iftirayı atıyorlar. AK Parti adı gibi AK’tır. Sizin iftiranız bizde hayat bulmaz. Ne derseniz deyin” dedi.

CHP’li vekillerin, daha önce aynı konuyla ilgili açıklamalarını da hatırlatan Turan, “Şimdi bir şey daha okuyacağım size; Yasa bir defaya mahsus, şu anda 3-4 çocuğu olup da baba içeride anne dışarıda olanlar için çıkarılmalı. Çünkü mahkeme süreci çok uzun sürüdğü için 4’üncü çocuktan sonra mahkeme ancak sonuçlanıyor. Anne 4 çocukla dışarıda kalıp perişan oluyor. 24 çocuğun yaşı, şu an yaşı tutan kız var. Çocuk gelmiş 30’a hala cezaevinde. Bu mağduriyetlerin önlenmesi için bir düzenleme gerekli sayın bakanım’ diyor. Kim? CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu. Arkadaşlar yalanın iftiranın, hakaretin bu kadar ucuzu olur mu? 2015 yılı, yeni değil. CHP’li vekil böyle demiş, ‘Sorun var çözün’ demiş. Biz bununla ilgili komisyon kurduk. Komisyon çalışmalara başladı. Komisyonda bir metin okuyorum; ‘Eğer bir evlilik varsa, eşin herhangi bir şikayeti yoksa, yani baskı altında değilse, herhangi bir şikayet görünmüyorsa, burada verilecek cezanın hakkaniyet sınırları içerisinde, yani eşi ve çocukları mağdur etmeyecek olması lazım. 8 yıl çok ağır bir ceza. Benim de kendi memleketimde geçen hafta birisi yakalandı. Aynı durumda 10 yıl ceza almış. Yazık. Gerçekten çok büyük mağduriyetler var.’ Kim diyor? CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal. Arkadaş senin Afyon Milletvekilin bunu söylüyor. İzmir vekilin bunu söylüyor, ama sen sadece AK Parti’yi vurmak için en ağır hakaretleri ediyorsun. Bunun adı siyaset değil. İnsan değil bunlar, zombi bunlar zombi. Böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

18 Mart Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı 55’nci Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kırklareli Eski Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Partili İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Haberin Devamı