Gazete Vatan Logo

Bülent Arınç'tan yurt ve bedelli askerlik açıklaması!

Bülent Arınç'tan yurt ve bedelli askerlik açıklaması!

Bakanlar Kurulu Toplantısı ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Arınç, Kızılcahamam kampında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerinin denetleneceği yönünde bir konuşması olmadığını belirterek, “Düpedüz asparagas” dedi.

İşte Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK DENETLEME İDDİALARI

Bu konu basında da yer aldı ancak bizim Kızılcahamam'da yaptığımız toplantılar parti içi toplantıdır. Bu toplantıların dışarıya yansıması hiç gerçekçi değil. Bunlara bilgi denmez sadece duyum değil. Gençlik ve Spor Bakanı'na yurtların yeterli olmadığı öğrencilerin dışarıda kaldığı söylenildi.

Bülent Arınçtan yurt ve bedelli askerlik açıklaması


Kredi Yurtlar kurumu 10 yıllık iktadırımızda mükemmel yurtlar yaptı. Ancak yurtlar kafi gelmiyor. Sayın Başbakanımız bu yurtların sayısının arttılrılması talimatını verdi. Sokaklarda eylemlerin yurtlara taşınmasının öğrencileri rahatsız edeceği söylendi. özel evde kalan öğrencilere baskınlar yapabileceği konusunda bir konuşmamızda yok görüşümüzde yok. Özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor bizim ilgi alanımız da değil yetki alanımız da değil.

Gazetelere yansıdığı şekilde özel evlerde kalan öğrencilerin denetlenmesi gibi haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim öyle bir düşüncemiz de yok, yetkimiz de yok. Kredili Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların denetlenmesi Spor ve Gençlik Bakanlığımızın yetkisi alanındadır.

MEVCUT YAPIYA TEL ÖRGÜ EKLENECEK

Nusaybin'de duvarın örülmesi duvarın yükselmesi değil. Sadece mevcut yapı üzerine tel örgü geçirilecek. Güvenliğin sağlanması yoluna gidilecektir. Bir kişinin açlık grevine başladığı söyleniyor ama bu doğru değil. Boydan boya bir duvar yapmak söz konusu değil.

SÜREÇ TIKANDI AMA BİTMİŞ DEĞİL

Mavi Marmara baskını ile ilgili tazminatlar konusunda bir gelişme var mı?

22 Marttan itibaren bu görüşmeler resmen başladı. O olayda yaralananlar ve ölenler için tazminat söz konusudur. Gerekli bedeller ödenecektir. İsrail hükümeti ile bu konuda görüşmeler devam ediyor. Bir sonuca ulaşmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda Gazze'ye ambargonun da kaldırılmasını istiyoruz. Bunda da az da olsa bir gelişme sağlandı.

YENİ KİMLİK KARTLARI GELİYOR

Vatandaşlar yeni kimliklere ne zaman kavuşacak ve maliyeti ne olacak?

Küçük bir maliyete sahip olunabilecek. Çipli kartların içerisinde önemli bilgiler yer alacak.Maliye Bakanlığımız bu konuda bir maliyet hesabı yapıyor. Rakam veremem, sadece maliyetler tartışıldı.

Önümüzdeki yılbaşından itibaren bu kimlik kartları herkese dağıtılmış olacak. Fiyatı oldukça uygun bir meblağ olacak.

MURSİ'NİN YARGILANMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasına ilişkin, "Mursi, görülüyor ki cezaevinde tutulacaktır. İnşallah bu yargılamanın sonunda Mısır yargısı için bir yüz karası olacak bir sonuçla karşılaşmayız" dedi.

Arınç, "Bizim Mısır'ı bugünlerde ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den de Mısır ile ilişkilerini devam ettiren bütün Avrupa ve Batı ülkelerinden de tek isteğimiz; Mısır'da demokrasiye dönüş için böyle yapay, suçlayıcı mahkemelerle değil, birtakım örgütleri kapatarak değil, bir an evvel seçime toplumun tüm kesimleriyle gitmek ve halkın tercihine saygı duymaktır" diye konuştu.
Bülent Arınçtan yurt ve bedelli askerlik açıklaması

AK PARTİLİ TÜRKOĞLU'NUN BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ TWİTTER'DAN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun Kızılcahamam Kampı'nda bedelli askerlikle ilgili paylaşımlarının hatırlatılması üzerine ise Arınç, "Bedelli askerlik konusu gündeme bile gelmedi" diye karşılık verdi.





Haberin Devamı