Gazete Vatan Logo

Bülent Arınç’tan 5. Parti çıkışı: ‘Farklı tepki verebiliriz’

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Gül ile itibarsızlaştırılmaya çalışıldıklarını öne sürüp şunları söyledi: “Bir araya gelseler, parti kursalar ne olacak? derlerse başka türlü bir tepki verebiliriz.”

Bülent Arınç’tan 5. Parti çıkışı: ‘Farklı tepki verebiliriz’

Dün CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, röportajda kimi zaman isim vererek kimi zaman isim vermeden sert eleştirilerde bulundu. Seçimlere katılmamasıyla ilgili “Heyecanımı kaybettiğimi de söyleyebilirim. Birilerine olan sevgimi de biraz kaybetmiş olabilirim. Siyasette insanı her gün motive eden şey biraz da heyecanıdır. Mesela biz 60-65-70’lerde de siyaset yapanları biliyorum. Bir hayalimiz hedefimiz vardı. Bu hedefe varmak için dört partim kapatıldı benim. Erbakan Refah’ın kapatılmasından sonra mükemmel bir konuşma yapmıştı. Ama bu bizim hedefimiz içinde küçücük bir olaydı dedi. Biz o zaman da önümüze baktık” dedi ve şunları söyledi:

‘Aramızda buzdan duvarlar’

“Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen o zaman işler yürümez. Hedefe giderken ülke bakımından, parti bakımından zorluklar ortaya çıkmışsa ‘böyle olmasın şöyle olsun’ diyebilirsiniz. Ama bu söz kıymet bulmuyorsa beraber siyaset yapacağınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmeye başlamışsa sizin bir ayak bağı olmaktan çıkmanızda fayda olur.”

Haberin Devamı

‘İmtihana kalkmasınlar’

“Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar. Yeni yetmeler diye belki iki yıl önce tabir ettiğim bir zıpır grup ortaya çıktı. Bunlar, Ali Babacan’ı beni, Hüseyin Çelik’i, bir başkasını, Abdullah Gül’ü itibarsız, güçsüz, zayıf hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, dedikodu kampanyalarından istifade ederek, sahip oldukları televizyon kanallarında ve gazetelerde yaylım ateşine tutuyorlar. ‘Arınç + Gül = ?’ yazıyorlar. (Nuh Albayrak’ın köşe yazısı). Bu vicdansızlıktır, bu bize hakarettir.”

‘Onu onlar düşürsün’

Arınç, “Sayın Gül bundan sonra ne yapacak nasıl hareket edecek” sorusuna ise “Benim gibi yapacak. Dua edecek AK Parti için. AK Partiyi sahiplenecek. Yalnız şununla bizi imtihan etmesinler. ‘Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar’ diye üstümüze geliyorlar. Ama şunu söylerlerse etkili olurlar, tavsiye etmem de. ‘Zaten bunların toplumda bir karşılığı yok Bir araya gelseler ne olacak, parti kursalar ne olacaklar’ demeye kalkarlarsa başka türlü bir tepki verebiliriz” derken Çelik’in “Ne olabilir o?” şeklindeki sorusuna ise “Onu onlar düşünsünler” şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

‘Tamamen duygusal...’

Arınç, konuşması sırasında Gül ve kendisi için parti cenahından gelen eleştirilere de “İki silahım, yüzlerce mermim var, ben ölmeden cumhurbaşkanına kimse dokunamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut’a ithafen cevap verdi: “Şüphe duyulması gerekenler, dün AK Parti’ye, Sayın Erdoğan’a bombalar yağdıranlar, tamamen duygusal nedenlerle şarjör boşaltmaya kalkanlardır.” 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara saldırılarının ardından CHP ve HDP liderlerine taziye mesajlarını eleştiren Şamil Tayyar ise programdan sonra tweet atarak “İki canlı bombayla Ak Parti’nin yükselişini durduramayanlar Arınç bombasına sarıldılar” dedi.

‘TRT’de 2 yıldır ambargoluyum’

Arınç, eskiden sorumlu olduğu TRT de dahil ‘dost bildiği’ kanallardan ambargolu olduğunu da ilk kez açıklayarak şunları söyledi: “Bugüne kadar söylemediğim bir şey var. Birileri bana diyor ki sen bazı şeyleri neden televizyonda söylüyorsun? Ben bu düşüncelerimi partimin büyüklerine konuşulması gereken kişilere ulaşarak konuşmaya çalışıyorum. MKYK, Bakanlar Kurulu bunlardan birisidir. Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı sadece televizyon ve gazeteler. Benim kendilerine dost bildikleri kanallara ambargom vardır. Davet özellikle edilmiyoruz. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere. İki yıldan bu yana bu kanallara çıkmıyorum. Hatta Bülent Arınç iyi adamdır, Abdullah Gül iyi şeyler yapmış diyenler programdan çıkarılıyor. O kayda alındıysa, kayıtlar siliniyor.”

Haberin Devamı