Sanat ve outlet merkezi

Milano’da outlet ürünlerinin satıldığı AVM’lerde öyle indirimler oluyor ki... Artık bu kent yalnızca sanat ve mimari değil, Armani ve Prada gibi markaları yüzde 70’i bulan indirimlerle satın alabileceğiniz bir alışveriş cenneti.

Son yıllarda “outlet turları”nın da düzenlenmesiyle biz Türkler için Milano, alışveriş şehri oldu.

Aslında bu şöhret çok da abartılı değil. Çünkü burası, hele indirim dönemlerinde Armani’den Prada’ya kadar İtalyan ve dünya markalarının outler’de etiket fiyatının çok çok altında satın alınabildiği bir şehir. Atlasglobal’in 2 Ağustos’tan itibaren Milano’ya başlattığı seferler vesilesiyle düzenlediği gezi sırasında bunu bizzat gözlerimle gördüğümü söyleyebilirim. Bunun en büyük göstergesi de şüphesiz ki, outlet ürünlerin satıldığı alışveriş merkezlerine valizlerle gelenlerdi. Bir hatta iki valizle... Özellikle İtalyan markalarının yüzde 50- 60 indirimle satıldığı bu AVM’lerde sezon sonlarında ayrıca yüzde 70 indirim uygulanabiliyor. Yani doğru zamanda, disiplinle belirlenmiş bir ihtiyaç listesi ile Türkiye’de yıl boyunca yapacağınız alışverişten çok daha az harcayarak, çok daha kaliteli ürün almanız mümkün.

Haberin Devamı

Sanat ve outlet merkezi

Euro’ya kanmayın!

Bu AVM’lerde yok yok... Dahası etiketler Euro üzerinden olduğu için ilk bakışta fiyatları düşük algılayabiliyorsunuz; ta ki, ekstreniz gelene kadar. O yüzden ne alırsanız alın, hesap makinenizde önce TL’ye çevirin. Şayet vaktiniz varsa, AVM’nin büyüklüğüne aldırmadan önce bir dolaşın. Önceliğinizi de İtalyan markalara verin. Çünkü burada ABD, Fransız ya da İngiliz markaları yerli markalara oranla doğal olarak daha az indirim uyguluyor. Ve tabii yapabiliyorsanız, bu bilgileri önceden internetten araştırın. Ne de olsa burası Milano ve burası sadece bir alışveriş merkezi değil.

Çünkü Milano diğer alışveriş merkezi şehirlerin aksine (mesela Dubai) aynı zamanda sanatın ve tarihin baştacı yapıldığı bir şehir. Başta Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olan Duomo’nun da dahil olduğu katedrallerin, müzelerin, galerilerin de şehri... Elbette Leonardo Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” resminin de... Dan Brown’un “Da Vinci Şifresi” romanıyla ününe ün katan ve sanıldığı gibi bir tabyo olmayan bu duvar resmi Santa Maria Della Grozia Manastırı‘nın yemekhanesinde her yıl milyonlarca kişi tarafından görülmekte. Resmin zarar görmemesi için sınırlı sayıda ziyaretçinin gruplar halinde içeri alınmasından ötürü de manastırın önündeki kuyruklar uzayıp gitmekte. Hatta pek çok kişi içeri giremeden, geri dönmek zorunda kalıyor. Bu yüzden muhakkak biletlerinizi internetten alın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR