Her derdin bir püf noktası vardır

Şairin dediği gibi “Hayat kısa, kuşlar uçuyor...” Ne yaparsanız yapın çok yormayın kendinizi, mutlulukları çoğaltmanın da püf noktaları var.

İnsanın kıyıda köşede sakladığı biraz enerjisi olmalı, zor günlerde kullanmak için. Ev, iş, arkadaş ilişkilerinden artırdıklarını çocukluğundan kalma kumbarasında saklamalı.

Evet, her yetişkinin çocukluğundan kalma bir kumbarası vardır. Elbet kimininki boştur, kimininki dolu. Bazısının da bir dolup bir boşalır ama herkesin bir kumbarası vardır.

En çok küçük mutluluklar birikir bu kumbaralarda. Bu mutlulukları çoğaltmak içinse bazı püf noktaları öğrenmek gerekir. Hayattan, enerjimizden, kendimizden idareli kullanmak, kumbaramıza daha çok atabilmek için.

Her derdin bir püf noktası vardır

Dar kalıpları genişletin

Mesela hayatımızdan çıkarıp attığımız insanların bıraktığı ve çürümeye yüz tutmuş anıların bıraktığı izleri en iyi karbonatlı, sirkeli su temizler. Bir kova suya biraz karbonat, biraz sirke katıp bir süngerle içini dışını ovduk mu ruhumuzda açılan yaraları ne mikrop kalır ne de bir katkı maddesi birikir.

Haberin Devamı

Yahut üzerimize dar gelen, toplum ya da aile tarafından ısrarla içine sıkıştırıldığımız dar kalıpları, kimlikleri içlerine su dolu torbalar koyup buzlukta bir süre bekletebiliriz. Torbalardaki su, buz tutup genleştikçe kalıplarımız da iyice genişleyecektir.

Kayıplarımızın, yitirdiklerimizin ardından yaktığımız yas mumlarının bıraktığı izlere gelince… Üzerimize damlayıp, yapışıp kalmışsa ruhumuza ve bir türlü kurtulamamışsak bıraktığı acılardan inanın, bunun bile bir püf noktası var. Araya bir koruyucu, transfer alın… Sonra da ılık bir ütüyle yavaş yavaş geçin üzerinden tüm lekelerin. Emin olun, o yas lekeleri hiç zorlanmadan ve sizi zorlamadan koruyucu kılıfa geçecektir… Siz sadece araya birini alıp sakin sakin anlatın…

Şayet, vızıldayıp duran bir sızı yüzünden gözünüze uyku girmez olduysa sakın küçümsemeyin o ısırığı. Bir parlatıcı veya ojeyi ısırığın üzerine sürün.

O minicik ısırık kendi varlığında yok olup gidecek, siz de birkaç saniyeye kadar varlığını bile unutacaksınızdır. Ama sakın yok sayıp kaşıyıp durmayın, büyüdükçe büyüyecek ve kumbaranıza atacağınız enerjinizi, uykunuzu azaltacağından size bol keseden harcatacaktır.

Haberin Devamı

İlişkilerinizi vakumlayın

Akşamları kendinizi konuşamayacak kadar yorgun mu hissediyorsunuz? Vakumlayın ilişkilerinizi tıpkı yazlık-kışlık tasnifi yapar gibi… Çünkü inanın hiçbirimizin bu kadar derdi, ilişkiyi koyacak ne gardroplarımız, ne de dolaplarımız var.

İnanın hiçbir şey olmaz bu ilişkilere… Aksine çevresel faktörlerden uzak kalacağı için sağlıklı saklanıp kumbaranızın en kıymetli enerjisi olacaktır.

Ne diyor şair “Hayat kısa, kuşlar uçuyor.” Ne yaparsanız yapın çok yormayın kendinizi, bir şey sizi zorlamaya mı başladı yanlış yoldasınız. Bir durun ve püf noktasını arayın. Sonrası “iyilik, güzellik, sağlık.”

DİĞER YENİ YAZILAR