BeşiktAşk mekanları

İstanbul’un en güzel kavşaklarındandır Beşiktaş. Üsküdar tekneyle tam 6 dakikadır. Kadıköy vapurla 20, tekneyle 15. Trafik yoksa Taksim’e çıkmaksa en fazla 10 dakika sürer. Nişantaşı, Teşvikiye zaten Akaretler’in hemen yukarısıdır. Eh, tabi bir de semtimizdir Beşiktaş. Ağaçlı yolumuzdur. Döndüğümüz evimizdirJ Kazan’da maç, sokak aralarındaki küçük taburelerde çay ve tavla keyfidir. Define Büfe’de döner keyfidir. “119 yıllık Pando’da bal-kaymak keyfi” de demek isterdim ama diyemiyorum. Malum kapandı.

DARACIK SOKAKLARIN SIRLARI

Ama değişim her zaman kötü de olmuyor. Geçen haftaki yazımda değindiğim Cihangir’deki değişim Moda’nın yanı sıra burayı da etkiliyor. Elbette çok eski ve daracık sokaklara sahip bir semt olduğu için Beşiktaş değişimi Moda’nınki gibi birden göze çarpmıyor. Ancak yaşamak gerekiyor değişimi çözmek için. Yoksa dışarıdan gelen herkes gibi ya yan yana dizilmiş kahvaltıcılara gidiyorsunuz ya da biracılara. Yahut balıkçı ve meyhanelere veya benim gibi kitap okuyup, belki bir şeyler yazıp çay içmek, acıkınca da bir şeyler yemek isteyen biriyseniz çaresizce Beltaş’a çöküyorsunuz. Neyse ki, geçen hafta gazetevatan yazarlarından yazar Arzum Uzun kolumdan tuttu da beni bir güzel gezdirdi. Ben de böylece önünden geçip gittiğim kafeleri keşfedebildim.

Haberin Devamı

İlki Terra Casa Kafe. Ihlamurdere Caddesi, 110 numaradaki bu sevimli kafe kahvaltı için ideal. Yeme de yanında yat bir kahvaltısı, birbiriyle uyumlu bol çeşnili özel tostları, güzel yemekleri, salataları olan lezzetli bir mekan. Yemekler gerçekten lezzetli. Kaliteli ürün ve iyi zeytinyağı hemen kendini belli ediyor. Dekorasyondaki her ayrıntı işletmecilerinin sanata meraklı, estetik zevki gelişmiş, kadın haklarına duyarlı ve hayvan dostu kişiler olduğunu gösteriyor. Özetle; ister tek başınıza, ister arkadaşlarınızla gelin fark etmez, burada keyifli ve lezzetli takılabilirsiniz. Fiyatlar da gayet makul. (Ihlamurdere Caddesi, 110, 0212 327 83 72)

BeşiktAşk mekanları

Cake House: Aslında çok zor koordinatlara sahip. Bulması da keşfetmesi de zor. Teşvikiye’nin aşağısı, Ihlamur’la Akaretler’in arası. Yani bizzat kalkıp gelinecek bir yer. Geçerken uğradım, diyebilmeniz için evinizin üst sokakta falan olması ya da bir müdavimin stalker’ı olmanız gerek. Buna rağmen tıklım tıklım. Mekanın sahipleri belli ki, gezgin ve bir toplayıcı. Bunun için gözlerinizi kafenin içinde şöyle bir dolaştırmanız yeterli. Çünkü hemen her köşede dünyanın farklı kültürlerine ait ikinci el veya değil eşya ve objeler var. Her biri farklı tasarımda masaların, mobilyaların, beşi benzemez çatal-bıçakların olduğu Cake House’un en sevdiğim yanı ise, bir esnaf lokantası mantığına sahip olması. Yani yemeklerinizi görerek seçebiliyorsunuz, dahası “yarım porsiyon” söylemeye müsait tabakları var. Mesela üç çeşit yarım porsiyon söylerseniz, üç bölmeli bir porselen tabakta geliyor yemeğiniz. Modern, estetik tabildot yapmışlar yani. Benim gibi çeşit sevenler için ideal bir çözüm. Bu sayede herkes yiyeceği kadar söyleyebiliyor, yemekler de çöpe gitmemiş oluyor. Lezzete gelince, bu kadar zevkli tasarlanmış bir yerin yemek lezzetinin kötü olması elbette mümkün değil. Türkali Mah. Nüzhetiye Cad. No:66A 34357 Beşiktaş / İstanbul Tel : 0212 327 28 00

Haberin Devamı

BeşiktAşk mekanları

Haberin Devamı

Ferda Kafe: Güzel, keyifli, modern. Tostlar güzel, salatalar sağlıklı ve lezzetli. Turta ve pastaları güzel, yanına söylenecek kahveleri de.

Ihlamurdere Caddesi, Kemal Türel Sokak, No 5/C, 05398815039

BeşiktAşk mekanları

Coffe Co

Özenli dekorasyon, güzel tatlılar, lezzeti her daim dillendirilen dondurması, sunumu keyifli sıcak çikolatası ve elbette kahveleri ile dikkat çeken bir mekan Coffe Co. Özellikle de kahve sevenler için.

(Ihlamurdere Caddesi, No 70, Beşiktaş, 0212 327 27 78)

BeşiktAşk mekanları

DİĞER YENİ YAZILAR