Gazete Vatan Logo

Bugün Türkiye’de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 3-4 Nisan’da Suriye konulu üçlü zirve ve Rusya’nın inşa edeceği Akkuyu nükleer santralinin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek

Bugün Türkiye’de

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, 3-4 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’yı ziyaret edecek. 3 Nisan’da 7. Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, “İkili ticari-ekonomik ilişkilerin durumu ve gelişme perspektifi, özellikle enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı ele alınacak. Suriye’de terörle ortak mücadele de dahil bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konuların istişare edilmesi planlanıyor” dendi. Açıklamada, Putin ve Erdoğan’ın video-konferans yoluyla Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temelini atacağı da vurgulandı.

Üçlü zirve

Kremlin, 4 Nisan’da ise Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Suriye konulu 2. üçlü zirvenin yapılacağını belirtti. Açıklamada, “Astana sürecinin garantör ülkelerinin liderlerinin 2. üçlü zirvesi sırasında Putin, Erdoğan ve Ruhani ile 22 Kasım 2017’de Soçi’deki 1. üçlü zirvede yapılan anlaşmaların uygulanmasını istişare edecek. Liderler, Suriye’deki ateşkes rejiminin pekiştirilmesi amacıyla muhtemel ilave tedbirler, gerilimi azaltma bölgelerinin işlerliğinin sağlanması, insani sorunların çözümü ve siyasi çözüm sürecinin teşviki hakkında fikir alışverişi yapacak” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı