Gazete Vatan Logo

Bugün sandığı ve Ortaköy'ü ihmal etmeyin

Oyunuzu kullandıktan sonra ne yapacağınıza karar vermediyseniz İstanbul'un demirbaşı Ortaköy'e mutlaka uğrayın. Her zaman kalabalık bir semt olmasına rağmen burada, denize karşı çayınızı yudumlayıp, Boğaz'ın keyfini çıkartabilirsiniz

Osmanlı Dönemi'nden beri ilgi çeken bir yerleşim yeri Ortaköy... Zamanında padişahların sayfiye yeri olmuş, gizli doğal hazineleriyle ihtişamlı sarayları taçlandırmış. Tarih boyunca ard arda gelen yangınlarla bir dönem gözden düşmüş, bir dönem tekrar göze girmiş. Ama herşeye rağmen "karizmasını" hiç yitirmemiş. Belki de deniz kenarına Boğaz'ın en nadide yerine demir atmasından kaynaklanıyor bu popülarite. Ortaköy, her zaman her yaştan insanın uğrak yeri olmuş bir semt. Sadece içinde bulunduğu dönemlere ayak uydurmuş. Şimdi de İstanbul "aristokrasi" sinden, istanbul "entelijensiya"sına kaymış... Çırağan Sarayı, Kabataş Lisesi, Feriye, Princess Otel gibi yapılar, camii-kilise-sinagog üçgeninde yer alan Ortaköy Çarşısı, çarşının içinde bulunan "entel pazarı", hediyelik eşya dükkanları, kafeleri ve restoranlarıyla her saat capcanlı Ortaköy. İşte Ortaköy'de bulunan, hoşça vakit geçirebileceğiniz birkaç mekan:

Mado
Mado'nun sokak üstü kafesinde frembuazlıdan çikolatalı ve diyet seçeneklerine uzanan dondurma çeşitlerinin yanı sıra tiramisu, cheesecake, brownie, sütlü tatlılar gibi çeşitler bulunuyor. Mekan hergün 07.30-02.00 arası açık. Kredi kartları dışında yemek çeklerinizi de kullanabilirsiniz. Tatlılar 4 milyon, pastalar 5 milyon ve dondurma porsiyonu 4,5 milyon lira.

Tel: (0212) 227 38 76

Cafe Creme
Ortaköy Meydanı'na çıkan ara sokakta üç katlı şirin bir kafe. Pazar günleri saat 9.00-15.00 arası kahvaltı büfesi kuruluyor. Türk ve Avrupa mutfaklarının karışımından oluşan kahvaltıda Hollanda peynirleri, kamamber çeşitleri, Fransız usulü ıspanak, somon, yengeç, sucuklu ve pastırmalı simit halkaları, corn flakes, müsli, taze meyveler yer alıyor. Öğlen ve akşam yemekleri için de tercih edilen bir mekan Cafe Creme. Deniz mahsulleri salatası ve ananaslı soya soslu tavuk spesiyaller arasında. Kredi kartları ve yemek fişleri geçerli. Kahvaltı büfesinin fiyaü 16,5 milyon, fettucini 7 milyon 750 bin, ananslı soya soslu tavuk 7 milyon 750 bin ve cheesecake 5,5 milyon lira.

Tel: (0212) 227 72 94

Çınar
Meydanda bulunan Çınar Restoran, daha çok yol üstü uğranabilecek bir balık lokantası. Balık sevmeyenler de düşünülmüş Çınar'da. Soğuk mezelerden soslu patlıcan, biber dolma, yaprak sarma, midye dolma, karides ve hamsi kokteyl, ahtapot, salatalardan deniz ürünleri, patlıcan salatası, ara sıcaklardan sigara böreği, paçanga, ızgaralardan karışık et tabağı, çoban kavurma, kuzu şiş spesiyaller arasında. İçki olarak ise rakı, şarap ve viski tercih edebilecekleriniz arasında bulunuyor. Meze çeşitleri 3-4 milyon, balıklar 8-10 milyon ve ızgara çeşitleri 6-7 milyon lira arasında değişiyor.

Tel: (0212) 261 70 79

Cafe des Theatres
Ortaköy'de, kumpircilerin hemen karşısında küçücük bir mekan. Ön taraftaki çiçekliklerle sokaktan ayrılmış. Soldaki beyaz minderli kanapesi, masa beklemek için olduğu kadar yemek servisi almak için de uygun. Kanapenin hemen yanındaki duvarda yer alan pano mekanı ziyaret eden ünlülerin fotoğraflarıyla dolu. Kafe haftanın 7 günü 09.00-02.00 arası açık. Mönüde ağırlık ev yemeklerinde. Haftada bir mönü değişiyor. Tavuk bonfile, omlet çeşitleri, rosto... Tatlılardan; cheesecake, bademli kek, çilekli turta spesiyaller arasında bulunuyor. Kahvaltı 10 milyon, tavuklu bonfile 12 milyon, omletler 4 milyon ve cheesecake 5 milyon lira.

Tel: (0212) 259 39 90

Haberin Devamı