Gazete Vatan Logo

Bugün rekor kırılacak! Kar beklerken yaz geldi

Ilık geçen kış nedeniyle birçok kişi son dakika kar haberlerine kilitlenmiş durumda ancak yurdun dört bir yanından sıcak havaya dair haberler gelmeye devam ediyor.

Bugün rekor kırılacak! Kar beklerken yaz geldi

Mevsimlerin dengesi bozuldu, hava sıcaklıkları kış ortasında şaşırtıcı seviyelere yükselmeye başladı. Sıcak seven vatandaşlar için hava durumu haberleri sevindirici olsa da, karsız kışın önümüzdeki günlerde kuraklık durumları oluşturma ihtimali bulunuyor. Son dakika tahminlerine göre bu hafta Ege ve Akdeniz kıyıları adeta yazı yaşayacak. Antalya’da sıcaklıkla hafta boyunca 20 derece civarında seyredecek. İzmir’de de sıcaklıklar ortalamaların üzerinde ve 17 derece civarında. İstanbul’da 11 derece olan sıcaklıklar gece saatlerinde 4 dereceye kadar düşecek.

ANTALYA REKOR KIRACAK!

Bugün 20 dereceyi görecek Antalya’da önceki yıllarda 31 Ocak tarihinde ölçülmüş en yüksek sıcaklık yaşanacak. Meteoroloji tarafından yayınlanan ve sozcu.com.tr tarafından incelenen veriler mevsim anormalliklerini ortaya koydu. Geçmiş verilerin ortalaması olarak en yüksek sıcaklığın 15 derece olarak hesaplandığı Antalya’da 31 Ocak tarihinde şimdiye kadar ölçülen en yüksek uç sıcaklık 18,6. Meteoroloji verilerine göre bugün ise 20 derece bekleniyor.

Haberin Devamı

Antalya:

YAĞIŞLI HAVA HAFTA SONU GELİYOR SICAKLAR BİTMİYOR

Yurtta 5 günlük hava durumuna göre hafta sonu yurdu etkilemeye başlayacak yağışlı hava dalgasına rağmen sıcaklıklar çok fazla düşmeyecek.

YAĞIŞ SADECE DOĞU KARADENİZ’DE

Yurdun en yağışlı bölgelerinden olan Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda bugün kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek aksaklıklara karşı Meteoroloji bir uyarı yayınladı.

Rize:
Bu gece yarısından sonra Doğu Karadeniz'de yeniden başlayacak olan yağışların, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Rize'nin doğu ilçelerinde (Çayeli, Pazar, Hemşin, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin) kuvvetli (50-85 kg/metrekare) yağmur, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta Doğu Karadeniz'i iç kesimlere bağlayan kara yollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Artvin:
Bu gece yarısından sonra Doğu Karadeniz'de yeniden başlayacak olan yağışların, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Artvin'in kuzey ilçelerinde (Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa ve Murgul) kuvvetli (50-85 kg/metrekare) yağmur, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta Doğu Karadeniz'i iç kesimlere bağlayan kara yollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı