Gazete Vatan Logo

Büfeye parası yetmedi unuttuğu bileti çıkardı ve...

Artvin’de 15 yıldır asgari ücretle gazete dağıtan 40 yaşındaki Mehmet Cihan, büfeden aldıklarına parası yetmeyince cüzdanında unuttuğu bilete amorti kontrolü yaptırdı ve ‘büyük ikramiye çıkmış’ yanıtını aldı. Büfeciden 50 lira borç alıp noterde biletini onaylattı

Büfeye parası yetmedi  unuttuğu bileti çıkardı ve...

Artvin’de 15 yıldır asgari ücretle gazete dağıtımı yapan Mehmet Cihan, 6 Eylül’de çeyrek bilet satın aldı. Milli Piyango’nun 9 Eylül çekilişinde çeyrek bilete isabet eden 2.5 milyon liralık büyük ikramiye Cihanın satın aldığı bilete çıktı. Ancak, Cihan, 625 bin lira ikramiye kazanan biletini kontrol etmeyi unuttu. Çekiliş tarihinden 1.5 ay sonra gittiği büfeden alışveriş yaparken parası yetmeyen Mehmet Cihan, cüzdanındaki bileti fark etti, amorti çıkma ihtimali üzerine kontrol etmesi için büfeciye uzattı. Büfecinin kontrol ettiği biletin büyük ikramiye kazandığını öğrenen talihli büyük sevinç yaşadı. Cebinde 18 lira olan Mehmet Cihan büfe işletmecisi Lale Akgök’ten aldığı 50 lira borçla gittiği noterde biletini kendi adına tasdik ettirdi.

‘Belki amorti çıkmıştır’

Gazete dağıtımını bırakan ve gittiği Ankara’da biletine isabet eden ikramiyeyi aldıktan sonra İstanbul’daki akrabalarının yanına gittiği öğrenilen Mehmet Cihan, ilk röportajını 15 yıldır çalıştığı yerel gazeteye telefon aracılığı ile verdi. Bileti cüzdanında unuttuğunu anlatan Mehmet Cihan, “Artvin’de bir büfeden bir şey alacaktım. Param yetmedi. Cüzdanımda bulunan bilet o anda aklıma geldi. Belki amorti çıkmış olabileceğini belirterek bakmalarını istedim. Bilete baktıklarında büyük ikramiyenin bana çıktığını söylediler. Çok sevindim, inanamadım. Kontrol ettim hakikaten bana çıktı. Büfe sahibi bileti noterden tasdik ettirmemi söyledi. Cebimde 18 lira var dedim. O da bana 50 lira borç verdi. Biletin üstüne adımı yazdı, 68 liraya bileti noterde onaylattım. Ankara’ya gidip ikramiyeyi aldım” dedi.

Haberin Devamı

Artvin’de ev almayı düşündüğünü anlatan Cihan, “Biz fakirlikten geldik. Bu para bana çok. Yine aynı Mehmet Cihanım. Çalışmaya devam edeceğim. Piyango böyle bir şey işte. Kime ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Bu bileti satan Yücel Aslan’a, yardımcı olan Lale ablaya, 15 yıldır bana iş veren, İsmet Başar’a çok teşekkür ederim Artvin’de tüm dost ve akrabalara yemek vereceğim” dedi.

‘50 lira borç aldım’

Talihliye 50 lira borç veren Lale Akgök de “Benden bir şeyler aldı ama parası yetmeyince cebindeki bileti belki amorti çıkmıştır diyerek bana uzattı. Bende kontrol ettiğimde büyük ikramiye çıktığını fark ettim. Ona notere gitmesini söyledim. Parası çıkışmayınca 50 lira da verdim” dedi. Bileti satan Yücel Aslan ise “Bileti benden 1.5 ay önce almış. İkramiyenin ihtiyacı olan birine çıkmasına sevindik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı