Gazete Vatan Logo

Bu yolların hepsi adrenaline çıkıyor

İstanbul’un dört bir yanında adrenalin tutkunları için alanlar mevcut. İsterseniz rafting macerası yaşayıp, dilerseniz ok atıp paintball oynayabilirsiniz.

Bu yolların hepsi adrenaline çıkıyor

Sonbahar geldi ama şehirde eğlence ve andrenalin isteği bitmiyor. Hafta sonu, aileniz, arkadaşlarınız ve çocuklarınızla iyi vakit geçirmek, aynı zamanda hem eğlenip hem de macera dolu etkinlikler yaşamak istiyorsanız aşağıda ki önereceğimiz yerler tam da sizlere göre.

Parkurda eğlenceli takım oyunları
Türünün ilk örneği olan ve 4 yıldır hizmet sunan Polonezköy’deki “Parkur” içerisinde televizyonda izlediğiniz yarışma programlarındaki gibi ama her yaştan insana hitap eden çok sayıda engel parkuru ve eğlenceli takım oyunu barındırıyor. Keyifli etkinlik yapabilmeniz için en az 16 kişi olmanız gerekiyor. Aynı anda 250 kişi oynayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Mini demiryolu bile kurulu. Engel parkurlarında sürünerek başlayıp sonunda isabetli atış ile kazanmayı, büyük labirente gözleriniz kapalı bir şekilde girerek, çıkışa önce ulaşmaya da çalışabilirsiniz. Belki de Roma savaş arabalarını insan kılığındaki atlarınız ile sürerek karşı takım ile kıyasıya yarışmak isteyebilirsiniz. (İletişim: www.outdoorparkur.com)
Forestanbul’da macera dolu bir hafta sonu
Kemerburgaz yolu üzerinde olan Forestanbul Türkiye’nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı. Bu macera parkında paintball, dev salıncak, serbest atlayış, okçuluk, gökyüzüne merdiven, binicilik, oryantiring tırmanma duvarı ile adranaline doyacaksınız.
Ayrıca, gökyüzüne kadar çıkabileceğiniz salıncaklar, uzun zor tırmanma duvarları, panji jumpingin daha az korkulusu serbest atlayış oyunları sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde yapılıyor. Bunlardan en eğlenceli ve maceralısı Oryantiring. 1 ila 6 saat arasında 10 kişilik ekiple oynanan oyun; 200 bin metrekare ormanlık alan içerisinde, ağaçların arasında, gizlenen hedefleri harita ve pusula yardımıyla bulmaya çalışılan eğlenceli bir oyun. Ailecek, iş arkadaşlarınızla ve ya sevdiklerinizle farklı bir eğlence yaşamak istiyorsanız bu eğlence macera ve etkinlik parkı tam size göre. (Detaylı bilgi: www.forestanbul.com )
Tırmanmayı sevenlere
Kadıköy’deki Boulder İstanbul tırmanışa ilgi duyanlar için hafta içi her gün 12:00 - 22:00, hafta sonu 12:00 - 20:00 saatleri arasında eğlenceli bir aktivite ve antrenman imkanı sunmaktadır.
Melen Çayı’nda rafting heyecanı
Ekstrem sporlara yönelen insanların stresten daha çok uzaklaştıkları, adrenalin salgılarını yükselten sporlara yöneliyorlar. Bu ekstrem sporların başında rafting geliyor. İstanbul’a en yakın rafting parkuru ise iki saat mesafe uzaklıktaki Melen Çayı. Rafting turlarına ister günübirlik, isterseniz de konaklamalı olarak katılabilirsiniz. Melen Rafting Tesisi olarak en büyük katılımı İstanbul rafting turlarına katılan rafting severler oluşturuyor. melenraftingtesisi@gmail.com
Şile Saklıgöl’de yürüyün
Yeni başlayanlara uygun olarak sakin bölgelerden biri de Şile’ye bağlı Saklıgöl parkuru. Günübirlik yürüyüş için çok uzun yolculuk yapmadan erişebileceğiniz mükemmel doğaya sahip bölgeler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı