Gazete Vatan Logo
Magazin Bu yıl rose saatler moda

Bu yıl rose saatler moda

Saat hem kadın hem de erkekler için vazgeçilmez bir aksesuar. Escape Saat Kurumsal İletişim Direktörü Melis Özer ile Türklerin saat tutkusunu konuştuk.

Kadın ve erkeklerin ortak tutkularından bir de saatler. Rengi, modeli, büyüklüğü değişse de kaliteli ve şık bir saatten vazgeçmek mümkün olmaz. Kolumuzda taşıdığınız saat sizinle bütünleşir hatta kişiliğiniz ve zevkiniz hakkında ipuçları verir.

Saat sektörünün Türkiye’de hızla geliştiğini söyleyen Escape Watches Kurumsal İletişim Direktörü Melis Özer, “Türk insanı, tüm dünyada süregelen küreselleşme dalgasını yakından takip ediyor. Sektör olarak eskinin aksine takip eden değil, takip edilen konumuna geliyoruz. Dış dünyaya entegrasyon arttığı için Türkiye’de de saat sektörü hızla gelişiyor” diyor.

Türkler fiyata değil kaliteye bakıyor

Saat takmaktan zevk alan, aynı zamanda kaliteye verdiği önemle seçici davranan ve modayı takip eden bir kitleye hitap ettiklerini anlatan Özer, Türklerin saat alırken nelere dikkat ettiğini şöyle anlatıyor: “Renk kombinasyonları ile her tarza ve zevke uygun tasarımlar yapıyoruz. Böylece saat bir aksesuar olmaktan çıkıp, olmazsa olmaza dönüşüyor. Türkiye’de sanılanın aksine ürünün fiyatı satın almada belirleyici unsur değil. Tüketiciler kalitesinden emin oldukları ve modelini beğendikleri ürüne yöneliyorlar. Marka olarak saat takmaktan zevk alan, aynı zamanda kaliteye verdiği önemle seçici davranan ve modayı takip eden kitleye hitap ediyoruz.

Haberin Devamı

Escape , bir saat olmanın ötesinde kullanıcılarını harekete geçirici ve ortak zevklerde bir araya getirici bir değer olmak ister. Hayallerini gerçekleştirmek için tetikler ve tüm kullanıcılarını dünyanın farklı yerlerinde aynı çatı altında buluşturmak ister. Hayal kurma,günlük hayattan kaçma ve keşfetme adımlarında müşterilerine eşlik eder.”

2015’te neler öne çıkıyor?

Melis Özer yılın trendleriyle ilgili şunları söylüyor: “Bu yıl renklerde ve tasarımlarda alternatif oldukça bol. Renk olarak ‘rose’ trendi hakim. Pastel tonlar da sıkça kullanıldı. Ön planda olan ise tasarımdır. Bu senenin tasarımları ise; farklı olmayı ve farklılığı sevenlere hitap ediyor. Her sezon farklı trendlerin görüldüğü yaz sezonunda bu yaz; canlı renkler öne çıkıyor. Her tarza ve zevke hitap eden boyut ve renk seçeneklerini ise biz koleksiyonlarımızda saat tutkunlarına sunuyoruz. Uluslararası deneyime sahip bir ekip tarafından hazırlanan koleksiyonumuzu ilk kez bu hafta Dünya’nın en büyük saat ve mücevher fuarı olan Basel World’de saat tutkunlarının beğenisine sunduk. Müşterilerimizin yine çok beğenecekleri bir koleksiyon hazırladığımızı bilmelerini isterim.”

Haberin Devamı

İnternetten inceleyip mağazadan satın alıyoruz

Türkiye internetten alışveriş konusunda hala dünyanın gerisinde kalıyor. İnsanlar son trendleri öğrenmek için alışveriş sitelerini takip ediyorlar ancak internetten alışveriş yapma konusunda temkinli davranıyorlar. Bu nedenle internette araştırıp mağazada satın almayı tercih ediyorlar. Tüketiciler bu sebeple sadakat bağı kurdukları markaların kendi sitelerini tercih ediyorlar. Alışverişin internet ortamında yapılması için, müşterilerin sadece satış anında değil satış sonrasında da aynı hizmete ulaşacaklarından emin olmaları gerekiyor. O yüzden biz Escape olarak sadece satış sırasında değil satış sonrasında da tüketicimizin memnun olmasını önemsiyoruz. Escape kullanıcıları e-posta yoluyla bize rahatça ulaşabiliyor ve kısa sürede soruları-istekleri cevaplanmış oluyor ve biz de bu sayede internet üzerinden de başarılı çalışmalara imza atıyoruz.

Haberin Devamı