Gazete Vatan Logo

Bu yıl kenardan izledi

“Boğaziçi Yüzme Yarışları”nın 22’ncisi dün gerçekleşti; ancak Tüzmen bu kez yüzmedi, çünkü...

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından bu yana her yaz gerçekleştirilen “Boğaziçi Yüzme Yarışları”nın 22’ncisi dün gerçekleşti. Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi’nden saat 10.00’da başlayan yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erdi. 6,5 kilometrelik parkurda 750 yüzücü ve 250 kano ve kürekçi mücadele etti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de mücadele ettiği yarışa CEO’lar, profesörler, ev hanımları, sanatçılar, yazarlar, sporcular, mühendisler, reklamcılar ve 80 yaşında bir emekli katıldı. Organizasyona sponsorluk yapan Turkcell’in CEO’su Süreya Ciliv yarışa 15 yaşındaki oğlu Morgan Kurt ile katıldı.

Yarışları Kürşat Tüzmen de izledi. Geçtiğimiz yıllarda defalarca Asya’dan Avrupa’ya yüzen sporcular arasında yer alan Tüzmen, “Bu sene yüzemedim ama inşallah seneye Allah izin verirse suya gireceğiz. Görüyorsunuz iyiyim. Tedavim devam ediyor. Tedavimi tamamladıktan sonra daha iyi bir şekilde bu güzelliği yaşamaya çalışacağım” dedi.

Tüzmen, 22 yıl önce ilk yapılan yarışta yüzdüğünü ve birinci olduğunu hatırlatırken, “O zaman birinci olmuştum ve 20-30 yarışçıyı zor topluyorduk. Şimdi ise sadece 200 tane yabancı sporcu var. Bu sporcular, Türkiye’nin tanıtımı için 200 tane yeni büyükelçi olarak dünyaya yayılacaklar” dedi. Yarışlarda yüzme birinciliğini 41.20’lik derecesiyle Hasan Emre Musluoğlu, bayanlarda ise Bulgar sporcu Mariya Zlatkova elde etti.


Babasını geçti

Yarışa startın verildiği noktadaki teknelerinden denize atlayan baba ve oğuldan yarışı ilk olarak Morgan Kurt Ciliv tamamladı. Morgan foto finish noktasında babasının yarışı tamamlamasını bekledi. Yarışın bitimine 500 metre kala ters akıntıya kapılan Süreyya Ciliv ise yarışın bitiş noktasına ulaşmak için oldukça güçlük çekti. Ciliv bitiş noktasına ulaştığında babasını oğlu Morgan karşıladı. Yazar Prof.Dr. Ümit Meriç de Boğaz’da kulaç atan yüzücüler arasında yer aldı.

Haberin Devamı