Gazete Vatan Logo

Bu yaz sakalı da bıyığı da kesmek yok!

Erkekler! Bu yazın trendini ıskalamayın ve hem sakal hem de bıyıkla gezmeye hazır olun. Ancak bıyıklar uzun, sakallar kirli sakal olmalı. Bu trendin adı ise beardstache (İngilizce bıyık demek olan moustache ve sakal demek olan beard kelimelerinin birleşimi...)

Bir dönem oldukça popüler olan hipster sakal modasıydı. Etraftaki pek çok erkeği sakallı görmeye alışmıştık. O kadar ki jilet satışları bile yüzde 3.6 oranında düşmüştü. Tam bu sakallı erkeklere alıştık diyorduk ki şimdi de gösterişli bıyıkların ve kirli sakalların devri başladı. Artık etrafınızda yumuşacık yanaklı, öpmelere doyamayacağımız erkekler olmayacak. Tabii bu modaya en sevinenlerin başında jilet üreticileri geliyor. Çünkü jilet tekrar krallığını ilan etti. Çünkü bu tarz bir modelin sakallı ya da sakalsız olmaktan bakımı çok daha zor.

Tek suçlusu Jamie Dornan

Peki bu trend nasıl ortaya çıktı? Tek suçlusu Grinin Elli Tonu filminde rol alan aktör Jamie Dornan. Kendilerinin özellikle bu filmden sonra ne kadar büyük bir takipçi kitlesi olduğu ortada. İlk takipçileri ise tasarımcı Patrick Grant ve model Chris Millington. Anlayacağınız artık bıyık 70'lerin porno starlarının ya da 80'lerin dedektif rolündeki aktörlerinin tekelinde değil. Bayağı bayağı anlı şanlı erkeklerin gözdesi.

Dikkat dudaklara yoğunlaşıyor!

Haberin Devamı

Bu akım yurt dışında o kadar aldı yürüdü ki bunu şöyle tarif ediyorlar: "Kırmızı ruj kadın için neyse erkek için de beardstache öyle." Çünkü vücudun en seksi yerine yani dudaklara anında dikkat çekiliyor. Ancak burada çok ince bir çizgi var. Bıyığa ve sakala düzgün bir stil verilmezse oldukça basit görünmek de mümkün! Aman dikkat!

Bu trend erkekler açısından yaz için de oldukça ideal bulunuyor. Çünkü kirli sakal daha rahat oluyor, tersini düşünsenize kocaman bir sakalla nasıl da sıcaklayacaklarını...