Gazete Vatan Logo

Bu yaz en çok yerli turistlere yarayacak!

Bu yaz en çok yerli turistlere yarayacak!

Tatil.com yaptığı açıklamada, bundan önceki yıllarda otellerin tatil fiyatlarını belirlerken Rus ve Avrupalı tatilcileri temel aldığını, ancak bu yıl yerli tatilcilerin otel fiyatlarını belirlemede etkili olacağını kaydetti. Tatil.com’a göre yerli turist geçtiğimiz yıllara kıyasla %50’ye yakın bir indirimle tatil yapma imkanı bulabilecek. Yaz tatili için erken rezervasyon dönemi şimdiden başlarken Türkiye’deki oteller gözünü yerli turistlere çevirdi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerin, her ne kadar turizm sektörünü olumsuz etkilediği söylense de aslında Türkiye pazarına ve yerli turistlere olumlu etkisi bulunuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tatil.com bundan önceki yıllarda otellerin tatil fiyatlarını belirlerken Rus ve Avrupalı tatilcileri temel alındığını, ancak son gelişmelerin de etkisi ile bundan sonra tatil fiyatlarının yerli tatilciler baz alınarak belirleneceğine dikkat çekti. Online dışında 75 yetkili acente ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde hizmet veren Tatil.com, yerli tatilcilerin geçtiğimiz yıllara kıyasla bu yıl %50’ye yakın bir indirimle tatil yapabileceklerini kaydetti. Türkiye’deki oteller ile ilgili online aramalarda yüzde 52’lik bir artış var Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tatil.com Genel Müdürü Uğur Altun ise Türkiye’deki otellerin hiç olmadığı kadar iç pazara yönelmiş olduğunu belirterek, “Türkiye’deki oteller iç pazara çok ciddi bir dönüş yapıyor. Çünkü artık otellerimizde yeni bir bilinç oluşuyor. Durum sadece bu sene ile ilgili değil. Gelecekte yurtdışı pazarından kaynaklanabilecek sorunların kestirilmesi çok zor. Artık otellerimiz ellerinde çok büyük bir pazar olduğunun farkına varıyor. Onlar da bu pazarın kendilerine sağladıkları faydayı nasıl artırabileceklerin planlamasını yapıyor. Sonuç olarak son gelişmeler aslında hem otellerimiz hem de yerli turist için kazan-kazan durumunu yaratıyor. Şu an dahi yerli turistler inanılmaz bir talep göstermeye başladı. Örneğin Tatil.com üzerinden Türkiye’deki oteller ile ilgili aramalarda yüzde 52’lik gibi büyük bir artış var.” dedi.

Neden erken rezervasyon?

Haberin Devamı

Açıklamasında erken rezervasyonun da önemine değinen Altun, hiçbir otelin 2-3 ay sonra bugünkü fiyatları sunmayacağının altını çizerek, “Erken rezervasyon dönemi şimdiden başladı. Otellerin yerli turistlere yönelmesi büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Örneğin yurtdışına giden bir Türk turist euro ile harcama yapıyor. Otel rezervasyonu, uçak bileti ve oradaki harcamalarınızı göz önünde bulundurduğunuz zaman, 5-6 gecelik bir tatil için en az 2000-2500 euro gibi bir ücret ödüyor. Bu da yaklaşık 8000 TL civarında. Ancak Türk turistler, dünyanın tatil yapmak için can attığı ülkemizde 2000-3000 TL ile 1 haftalık tatili çok rahat yapabilir. Türkiye’nin turizm altyapısı ve bu altyapının sunduğu hizmetlerin kalitesi ve turizm bölgelerimizin muhteşem güzellikler sunduğu unutulmamalıdır.” dedi.

Haberin Devamı