Gazete Vatan Logo

Bu üniversiteye kaydolana Amerika'da diploma şansı

Bu üniversiteye kaydolana Amerika'da diploma şansı

Bursa Teknik Üniversitesi’ne bu dönem 7 tane daha bölüm ilave edileceğini ifade eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Makine Mühendisliği Bölümü'nün yüzde yüz İngilizce eğitimle birlikte 2 yıl Türkiye'de 2 yıl Amerika'da çifte diploma imkanı tanıdığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Teknik Üniversitesi’nin bu dönem yapacağı yeniliklerden bahsetti. BTÜ’nün Bursa'nın ve Türkiye'nin yeni vizyonu olacağını belirten Prof Dr Karademir, “5 tane bölümle lisans eğitimi yapan bir üniversiteydik. Şu anda geldiğimiz noktada bazı ilerlemeler oldu. İnşallah daha da gelişerek devam edeceğiz” dedi

BTÜ’nün lisans eğitimi yapan bölümlerine 7 bölüm daha ilave edildiğini hatırlatan Karademir, “Bu bölümlerden en önemlisi Makine Mühendisliği bölümüdür. Bu bölümde okuyan öğrenciler, yüzde yüz İngilizce eğitim alacaklar. 2 yıl Türkiye’de okuduktan sonra iki yıl da Amerika’da okuyacaklar ve çift diploma alacaklar. Bir yıl hazırlık eğitimimiz var. Kuvvetli bir hazırlık eğitimi veriyoruz. Lif ve Polimer Mühendisliği yüzde 30 İngilizce olacak. Tekstil mühendisliğinin alanını da işleyen ve kimya polimer alanında da yetkin donanımları olan öğrenciler yetiştireceğiz. Aynı zamanda Orman Endüstri Mühendisliği bölümüne bu sene yüzde 30 İngilizce olarak öğrenci alacağız” dedi.

Haberin Devamı

"YILDIRIM YERLEŞKESİNDE YENİ BİNALARIN İNŞAATI BİTMEK ÜZERE"

Bursa Teknik Üniversitesi'nin 1400 dönümlük Kestel'deki Çataltepe Kampüsünün bu yıl içinde temelinin atılabileceğini ve birkaç yılda Türkiye'nin sayılı kampüslerinden birisi olacağını kaydeden Arif Karademir, "Türkiye’de kurulan bütün üniversiteler hazır yüz bin metrekarelik kampüslere yerleşmemiş. Herkes bir şekilde barakadan ve kiralık binalardan başlamış. Dolayısıyla biz de Bursa’da bu yolla ilerleyen bir üniversiteyiz. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ve şehrimizin dinamiklerinin destekleriyle bize sağlanan fiziki mekanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda üç lokasyonda bulunuyoruz. Merinos Kampusu içersinde ofislerimiz var. Osmangazi yerleşkesinde eski Veterinerlik Fakültesi binasını restore ettik ve orada ekstra binalarımız var. 20 milyon lira civarında laboratuar altyapımız var. Ve Yıldırım Eğitim Mahallesi'nde rektörlük binamız, idari binalarımız, yabancı dillerimiz ve inşaat fakültemiz var. Şu anda buna ek olarak Yıldırım yerleşkemizde 26 bin metrekarelik oldukça modern eğitim tesisimizi, binamızı bitiriyoruz. Ekim ayında bitireceğiz ve açılışını yapacağız inşallah. Yine mevcut fakültelerimizin yeni açtığımız bölümlerinden bir kısmını oraya alacağız. Çünkü bölümler laboratuarıyla beraber alınması gerekiyor. Orada yine muhtemelen elektrik-elektronik mühendisliği, gıda mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, orman mühendisliği gibi bölümlerimizi oraya alacağız. Spor salonu ve sosyal dokusuyla beraber biraz daha rahatlayacağız inşallah" diye konuştu.

Haberin Devamı

KESTEL'DE BTÜ KAMPÜSÜNE KAZMA VURULUYOR

Bursa Teknik Üniversitesi'nin şu anda bin öğrencisi olduğunu, yeni bölümlerle 1600 olacağını vurgulayan Prof Dr. Karademir, "Bu sene yeni açtığımız bölümlerle beraber 600 civarında öğrenci alacağız. Öğrenci sayısı gitgide katlanacak inşallah. Kestel Çataltepe’deki yerimiz kuşbakışı 1400 dönümlük bir arazi. Çok güzel, hakim bir tepe üzerine yeşil bir dokusu var. Ve bu alan üzerinde yaklaşık 318 dönümlük bir şahıs arazisi var, 44 parçadan oluşuyor. Bunların mahkeme ve kamulaştırma süreçleri çok hızlı bir şekilde takip edildi. Çok büyük bir kısmının mahkeme kararlarını verdi. Geçen hafta itibariyle de bu 44 parça araziden 7 parçasının ödemesini yaptık. 4 milyon civarında bir ödeme yaptık. Toplamda yaklaşık 30 milyon civarında bir ödeme yapacağız ve kamulaştırma yapacağız. Aynı zamanda 'Oraya nasıl bir kampus yapabiliriz'in çalışmalarını yapıyoruz. Hedefimiz bu yıl içinde ilk kazmayı vurun 2-3 yıl içinde kampüsümüze taşınmak" diye konuştu.

Haberin Devamı