Gazete Vatan Logo

Bu ülke için savaşarak şehit düştüler

Beytüşşebap’tan önceki gece gelen acı haber tüm Türkiye’yi yasa boğdu

Bin bir zorlukla büyüttükleri çocuklarının şehit olduğu haberini alan aileler gözyaşı dökerken terör örgütünü lanetledi. Şehitler bugün son yolculuklarına uğurlanacak.

‘Yavruma nasıl kıydılar, komutan’

Aslen Van Ercişli olan 25 yaşındaki Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü. Aile, Tuğgeneral Kemal Korkmaz’a sarılarak ağladı. Anne Günay Sönmez, “Komutan, nasıl benim yavruma kıydılar komutan” diye feryat etti. Demirci ustası baba İlyas Sönmez, “Oradaki şerefsizler gidip dağdaki PKK ile sarılmasını biliyorlar. Bir de gelip maaş alıyorlar” dedi. Baba Sönmez, terör nedeniyle oğlunu Doğu’dan kaçırıp Antalya’ya getirdiğini, Erdoğan’ın Açıköğretim Fakültesi’nde okuduğunu anlatırken de, “4 tane çapulcuyla bu hükümet baş edemiyorsa benim verdiğim vergiyle para alıyorsa, emeğim haram olsun. Ben Kürdüm. Oğlum görevini başarıyla yaptı. Gurur duyuyorum. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım. Türk bayrağına göz dikenler benim gencim olamaz” diye konuştu.

Acı haberi ilk anne aldı

Ramazan Emre’nin şehit haberi Karapınar’da yaşayan ailesini yasa boğdu. Acı haberi ilk alan annesi Kafiye Ala oldu. Tek katlı evlerinin önündeki bahçede çalışırken bir anda karşısında askeri yetkilileri gören anne “Oğlum şehit mi düştü? Söyleyin! Niye geldiniz?” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Otomobil yedek parça satışı yapan baba Seyyar Ala ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışan kızı Aysun Ala’yı işe götürmek için gittiğ Konya’da oğlunun yaralı olduğu bilgisini aldı. Eve döndüğünde askeri yetkilileri evinde gören baba Ala oğlunun şehit olduğunu anladı.

Şehit ateşi İpsala’ya düştü

Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesinin Kumdere köyünde tek katlı evlerinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan annesi Nuray ile babası Selman Karataban, askeri yetkililerin sağlık ekipleriyle birlikte verdiği acı haberin ardından büyük üzüntü yaşadı. Şehidin iki kız kardeşi komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit evi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Karataban’ın Hayrabolu’daki birliğinin iki ay önce Beytüşşebap’ta görevlendirildiği öğrenildi. Baba Selman Karataban, oğlu ile en son iki gün önce görüştüğünü belirterek “Gayet iyi olduğunu söyledi. ‘Rahatım ve sağlığım yerinde göreve gidip, geliyoruz’ dedi” diye konuştu.

İki sokak arayla ikinci şehit acısı

Sabah saatlerinde iki subay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Aktoprak Mahallesi’ndeki akrabalarında bulunan şehidin annesi Rabia Bozkurt’un yanına giderek acı haberi verdi. Aldığı haberle fenalaşan şehit annesi, subaylarla birlikte şehidin Pirsultan Mahallesi’ndeki evine geldi. Anne Rabia Kurt ve şehitlik haberini alan diğer çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Sağlık memuru olan baba Ali Kurt’un bir iş için Konya’da bulunduğu, acı haberi alınca Gaziantep’e dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Bozkurt’un ayrıca 20 Ağustos’ta Hakkari’de şehit düşen Mehmet Can’la iki sokak ötede oturması ise Pirsultan Mahallesi’nde yaşanan acıyı bir kat daha arttırdı.

Köyceğiz mimar şehidine ağlıyor

Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın şehit olduğu haberi memleketi Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyündeki babaocağına sabah saatlerinde ulaştı. Anne Nazmiye Uysal’ın feryatları yürekleri dağladı. Anne Uysal, “Başka yer mi yoktu da, benim çoçuğumu oraya gönderdiler” diyerek tepki gösterdi. İlçedeki Beyobası Şadi Pirci İlköğretim Okulu Müdürü olan baba Bayram Uysal ise metin görünmeye çalıştı. Bekar olan ve bir kız kardeşi olan Burak Erdi Uysal’ın Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olduğu öğrenildi. Köyde anne ve babasıyla yaşayan Uysal’ın geçen yıl aralık ayında askere gittiği ve yedi ay önce Beytüşşebap’a gönderildiği öğrenildi.

5 yaşındaki kızı yetim kaldı

Şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi, annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi acı haberle yıkıldı. 5 yaşında Zeynep adında kızı olan Şehit Sami Çiftçi, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olan Cemil Çiftçi’nin yeğeni. Baba Mehmet Çiftçi’nin ise daha önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

En son babası ile konuştu

Makine teknikeri olan İznikli Süleyman Güleç, 8 aylık askerdi. Bekar olan Güleç’in şehit haberi iki çocuklu aileyi yasa boğdu. Baba Halil Güleç, “En son cuma günü telefonla konuştum. Stres altında olduklarını, diken üzerinde yaşadıklarını, uykusuz kaldığını anlattı. ‘Baba yine de iyiyim’ dedi” diye konuştu.

59 gün sonra terhis olacaktı

Serdar Küpeli, terhisine 59 gün kala şehit düştü. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen Adıyaman’daki ailesi sinir krizi geçirdi. Baba Mehmet Küpeli, “Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek” diye konuştu. Baba Küpeli, taziye ziyaretine gelen Vali Yardımcı Murat Süzen’e oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi. Şehit Küpeli’nin 2’si erkek 3 kardeşinin olduğu ve evin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi.

‘Şu terörü durdurun artık!..’

Jandarma er Uğur Sağdıç’ın İstanbul Sancaktepe’deki evine de ateş düştü. Altı aylık asker olan Jandarma er Uğur Sağdıç’ın anne ve babası cenaze için Tokat’a gitti. Acılı dayı İsa Sağ, “Şu terörü durdurun ama durdurabilmeniz mümkün değil” diye konuştu.. Bekar olan 6 aylık şehit asker Uğur Sağdıç’ın Tokat’ta toprağa verileceği öğrenildi. Şehidin Tokat’ta yaşayan yakınları fenalık geçirirken sağlık ekipleri müdahale etti.

‘Lanet olsun PKK’ya ve arkasındakilere!’

Er Osman Yıldız’ın İstanbul’daki baba ocağında da yas vardı. Yıldız’ın şehit olduğu haberini sağlık ekipleri eşliğinde, Bahçelievler’de ikamet eden anne Zeynep Yıldız ve baba Zafer Yıldız’a, İstanbul Merkez Komutanlığı’nda görevli askeri personel verdi. Şehit Yıldız’ın baba evine Türk bayrağı asıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Yıldız ailesinin akrabaları ve komşuları baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Baba Zafer Yıldız, “Vatan, millet ve bu bayrak için bir tane oğul değil bin tane oğul feda olsun. Bu bayrak için ben de canımı veririm. Lanet olsun PKK’ya ve lanet olsun PKK’nın arkasındakilere!” dedi. Arkadaşları, bayan kuaförü olan şehidin, askerden dönünce babası Zafer Yıldız ile beraber kuaför açmak istediğini anlattı.

Haberin Devamı