Gazete Vatan Logo

Bu tasmalı insanlar...

AK Partili Saral, Cem Boyner’i, Erdoğan’ın konuşması sonrası ayağa kalkmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Saral “taşeronlarının” Türkiye’yi yıkmaya çalıştığını iddia etti

AK Parti İstanbul Milletvekili, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Oktay Saral, “İş adamı Cem Boyner’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaki konuşmasının bitiminde ayağa kalkmadığı” iddiası ile ilgili konuşurken ağır eleştirilerde bulundu. Saral, Boyner’in ayağa kalkmamasının 77 milyonun iradesine yapılan ciddi bir saygısızlık olduğunu söyledi.

‘Dünyayı parsellemişler’

Dünyada parayı elinde bulunduran güçlerin, baronların diğer ülkeler sirayet edip, oralara kendi adamlarını yerleştirdiğini ve oraların ekonomilerini kendi geleceklerine kazanım sağlayacakları bir ekonomik modele çevirdiklerini anlatan Saral, “Bu güçler, kendi istedikleri ekonomik düzen işlemezse, kendileri kazanamazsa ne yapıyor? Hemen o ülkedeki taşeronlarını devreye sokuyor. Bunlar dünyayı parsellemişler. Türkiye’nin eskiden olduğu gibi daima sömürülen, emredildiğinde anında yerine getiren bir ülke olmasını istiyorlar. Dış ve iç siyasette olsun, ekonomide olsun, bütün her şeyi tanzim eden bir güç... İşte bunların bir tanesi de bu iş adamları grubudur. Bunlar nankördür, bu ülke insanının alın terini sömüren, kazandıkça kazanan ama insanları insan yerine koymayan, onları bir köle gibi çalıştırıp, köle düzeni içerisinde palazlandırıp, dışarıda bağlı oldukları insanlara anında ayağa kalkan, saygıda zerre kadar ödün vermeyen, onların emrinde olan tasmalı insanlar bunlar. Bu tasmalı insanlar, efendilerine hizmetkar olma moduyla, koduyla yetiştirilmişlerdir.

Haberin Devamı

‘Ekonomi kisvesine girmiş’

Saral, “Cem Boyner ve onun gibilerden de zaten bu davranış beklenirdi. Aslında ayağa kalkmayarak kendisine saygısızlık yapmıştır” diye konuştu. Saral ayrıca şu ifadeleri de kullandı: “Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Bizi taşeronlarıyla içten yıkmaya çalışıyorlar. Din kisvesine girmiş bir paralel yapıyla, para, ekonomi kisvesine girmiş TÜSİAD’la, yargı erkiyle Türkiye’yi dize getirmeye çalışıyorlar.”