Gazete Vatan Logo

Bu surata nasıl kandınız

Okul yöneticileri "Ben UNICEF temsilcisiyim" diyen sapığa sorgusuz sualsiz 9 öğrenciyi teslim etti

Ankara'nın merkezinde, "UNICEF'ten çocuklara yardım için geliyorum" diyerek girdiği 2 ayrı okuldan, 2 genç kızı kaçıran Musa Garip Aras'ın bakışları, kılık kıyafeti, hal ve hareketleri bir yığın soru işaretini de beraberinde getirdi. Polisleri bile tedirgin eden zanlı ile ilgili olarak yetkililer "Bu adam adeta 'ben potansiyel bir suçluyum' diye bağırıyor. Okul yöneticileri nasıl bu adamdan şüphelenmemişler" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

Müdürün hediyesi
15 gündür kızının bulunmasını sabırsızlıkla beklediğini söyleyen anne Medine Ş. ise "Kızımın bulunacağına inanıyordum. Allah'a dua ediyorum. Kızım, 'Bir delilimiz yoktu ki bizi bulabilesiniz' dedi. Herkese çok teşekkür ederim. Çok mutluyum. Sanki dünyalar bizim oldu" dedi. E.Ş.'yi bularak ailesine teslim eden polis teşkilatı örnek bir davranış sergiledi. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, cep telefonu isteyen E.Ş.'ye çekim de yapabilen bir cep telefonu hediye etti. Hediye telefon olayı, dün SHOW TV'de yayınlanan, "Serap Ezgü ile Bizbize" adlı programa katılan annesi Medine Ş. tarafından açıklandı. Medine Ş. "Komiser kızıma cep telefonu ile Hakan Şükür imzalı bir forma hediye etmiş, birşeyler almış. Kızım çok sevinmiş" dedi. Anne Medine Ş.'nin bu açıklamasının ardından dikkatler forma ve telefonun hangi polis tarafından hediye edildiğine çevrildi. VATAN'ın araştırması sonucunda hediyelerin Ankara İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz tarafından verildiği ortaya çıktı. E.Ş. ile bizzat ilgilenen Yılmaz'ın hediyeleri de odasında verdiği öğrenildi. Yılmaz şöyle konuştu:

"Evet ben hediye ettim. Ancak insanlar yaptıklarını anlatırlarsa anlamı kalmaz. Kurumumuz çok iyi bir çalışma sonucu aslanlar gibi bu olayı aydınlattı. Ben de psikolojik destek anlamında böyle birşey yapmak istedim. Ancak bu olayın gerçek başarıyı gölgelemesi beni çok üzer."

E.Ş.'ye Serap Ezgü de canlı yayında bir bilgisayar hediye edeceğini söyledi.

Dolaptaki parmak izi
E.Ş.'ye tecavüz eden zanlı Musa Garip Aras, dün Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Aras ile birlikte 9 yakını da yardım ve yataklıktan gözaltına alındı. Aras'ın kaldığı gecekonduya tek kişi olmasına rağmen iki kişilik yemek götürdüğü, yakınlarının ise şüphelendikleri halde olaya göz yumdukları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Polis, suçun inkarını önlemek için E.Ş.'nin zanlının evindeki parmak izlerini delil olarak aldı.

Sabıkalı çıktı
E.Ş.'yi kaçırdığı için gözaltında bulunan Musa Garip Aras'ın 2002 yılında da 17 yaşındaki N.Ç.'yi kaçırarak alıkoyduğu iddiasıyla soruşturma geçirdiği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarında yer aldı. E.Ş.'nin kaçırılmasından 20 gün önce yine Ankara'da bir ilköğretim Okulu öğrencisini alıkoyduğu belirlendi. Zanlının yine 2002 yılında darp ve kaçak elektrik kullanımından da soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.

Emniyet: Bu olay tedbir almamız gerektiğini gösterdi
Ankara- Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan, "E.Ş. olayı tedbir almamız gerektiğini gösterdi" dedi. Çalışkan: "Okul yöneticilerine de çok iş düşüyor. Okulların etrafında gezinen şüpheli kişilere, "yardım için geliyoruz" diyen kişilere kimlik sorgulaması yapılması gerekiyor. Yeni eğitim-öğretim dönemi başladığından bu yana teşkilatımız okulların önlerinde gerekli tedbirleri aldı. Özellikle uyuşturucu satıcılarına karşı... Ekiplerimiz, okulların yakınlarında sürekli devriye geziyor."

Haberin Devamı