Gazete Vatan Logo

Bu sömestr geziyoruz

Yarıyıl tatiline sayılı günler kaldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 10 gün sonra sona erecek. Öğrenciler, 15 günlük tatil sürecinde gönüllerince vakit geçirecekler Kimileri planlarını çok önceden yaptı, kimileri de yaşadığı ildeki bilim atölyelerine, kültür, sanat etkinliklerine katılacak. Her bütçeye uygun hazırladığımız tatil ajandasında yok yok

Bu sömestr geziyoruz

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatiline geri sayım başladı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 22 Ocak’ta sona erecek. İkinci dönem 2 Şubat’ta başlayacak. Dönemin yorgunluğunu üzerinden atmak, ikinci döneme yüksek motivasyonla başlamak ve eğitim açısından eksikleri tamamlamak için sömestr önemli bir dönem. 15 günlük yarıyıl tatili için pek çok kişi aylar öncesinden planlarını yaptı. Yapmayanlar ise üzülmesin! Onlar için yaratıcı oyun atölyelerinden müzelere, tiyatrodan kamplara birçok seçenek sunuluyor. Dolu dolu bir yarıyıl tatili için hem bilgilendiren hem de eğlendiren etkinlikleri derledik…

Kayağa ilgi büyük

Kayak yarıyıl tatilinin vazgeçilmezi. Bu merkezlerden Bursa’da Uludağ, Bolu’da Kartalkaya, Kocaeli’de Kartepe, Erzurum’da Palandöken ilk akla gelenlerden. Ayrıca Çankırı - Kastamonu sınırlarındaki Ilgaz, Kars’ta Sarıkamış, Kayseri’de Erciyes, Isparta’da Davraz da tercih edilenler.

Kayak eğitimi almak isteyenler için Geleceğin Yıldızları Uludağ Kayak ve Snowboard Kampı’nda 8-17 yaşları aralığındaki çocuklara eğitim verecek. 21-31 Ocak’ta yapılacak kampın fiyatı 4.250 TL.

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. de tatil süresince kayak eğitimi verecek. Servis ve yemek hizmetini de kapsayan programın fiyatı 150 TL. Kayseri Bilim Merkezi de kamp düzenliyor. İki gün sürecek bilim kamplarında 10 farklı tematik atölye düzenlenecek, ücreti 50 TL.

Üniversiteli olacaklar

Boğaziçi Üniversitesi, olasılık teorisinden uzay bilimlerine, girişimcilikten programlamaya liselilere, üniversite deneyimini yaşatmak üzere Kış Okulu BOUN 101 Programı düzenliyor. 29 Ocak’ta başlayacak programda kampüs hayatının tanıtılacak. Son başvuru tarihi 22 Ocak.

Borusan Contemporary, çocuklara sömestr boyunca “Medeniyetin Peşinden”, “Dersimiz Anatomi”, “Kuzeye Yolculuk” başlıklı atölyeler düzenleyecek.

İş Sanat’ın çocuk oyunu “Fantastik Hikâyeler Makinesi” 4 Şubat’ta sahnelenecek. Can Yılmaz’ın yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyun, çocuklara kahkaha dolu anlar vadediyor.

Haberin Devamı

TİM Show Center’da ise Uluslararası Rus Akrobasi Grubu 25-28 Ocak tarihleri arasında sahne alacak. 56 sanatçının yer aldığı etkinlikte yer çekimine meydan okuyan trapezciler, lastik kızlar, palyaçolar, sihirbazların gösterileri izlenebilecek. Bilet fiyatları 100 TL ile 160 TL arasında değişiyor.

Farklı şehirleri görün

Yarıyıl tatilinde kültür turu yapmak isteyenler için tarihi yapıları, müzeleri, kültür sanat etkinlikleriyle İstanbul, çekim merkezi. Adana, Hatay, Gaziantep ise lezzet durakları arasında yer alıyor. Ayrıca Odunpazarı Evleri, Masal Şatosu, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller, Lületaş, Çağdaş Cam Sanatları, Eti Arkeoloji, Kurtuluş müzeleriyle Eskişehir görülmeye değer. Her mevsim güzel olan Kapadokya da çocuklarıyla unutulmaz bir tatil yapmak isteyenler için ideal.

Tatilde okunacak kitaplar

- Hep Kitap’tan Marion Deuchars’ın hazırladığı “Gel Beraber Resim Yapalım & Gel Beraber Parmak Baskı Yapalım” adlı çocuk kitabı.
- İş Bankası Kültür Yayınları’ndan Julia Donaldson’un okul öncesi öğrenciler için hazırladığı “Zogi” adlı kitabın yanı sıra “Genç Yazarın Seyir Defteri” adlı çocuk kitabı.
- Günışığı Kitaplığı’nın anasınıfı ve 1. sınıflar için Behiç Ak’ın “Gökdelene Giren Bulut”, 4., 5. ve 6. sınıflar için Anna Lavatelli’nin “Harka Tarif”, 3., 4. ve 5. sınıflar için Jo Hoestlandt’ın “Kocaman Kalpli” kitapları bulunuyor.

----------------------------------------------------------------------------

Perde çocuklara açılıyor

Devlet Tiyatroları’ndaki çocuk oyunları şöyle:

- Tembel Memiş, 21 Ocak’ta Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde.
- Alice Harikalar Diyarı, 28 Ocak’ta Ankara AKÜN’de.
- Purnima ve Sırlar Ormanı, 23-28 Ocak tarihleri arasında İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.
- Kuzu Maydanoz’un Maceraları, 17 Ocak’ta İzmir Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde.
- Sinco Akıllı Sincap, 21 Ocak’ta Bursa A.V.P. Sahnesi’nde.
- Deniz Kızı Ve Sevimli Korsanlar, 23, 24, 28 Ocak’ta Diyarbakır’da Orhan Asena Sahnesi’nde.
- Midas’ın Kulakları 30 Ocak’ta Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde.

Eğlencenin adresleri

Yarıyıl tatilini eğlenceli geçirmek isteyenlerin adresi Kemer Country Club. Çocuklar, Kidsville’deki çocuk parkı, Greenwood Camp atölyelerinin yanı sıra Kemer Country Club’ta golf, atlı spor, tenis, basketbol, yüzme, sutopu ve doğa sporları yapma olanağı yakalayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Vialand’te 120 bin metrekarelik bir alana sahip Temapark’ta 3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan, dünyanın en iyi 4. Roller Coaster’ı ve 4 bin metrekarelik bir alana kurulu “Fatih’in Rüyası” gibi 30’u aşkın ünite var. 4-14 yaşındaki ziyaretçiler için bilet fiyatı 89 TL.

Türkiye’nin sembol mimari yapılarının minyatürlerin yer aldığı Miniatürk de görülecek yerler listesine eklenebilir. Çocukların hayallerindeki ünlülerle fotoğraf çektirebileceği balmumu müzesi Madame Tussauds ve İstanbul Akvaryum da gezilebilecek yerlerden.

İstanbul Winter Dream ise 18 Ocak’tan itibaren Seyrantepe Vadi İstanbul’da kurulacak ve 40 gün 40 gece açık olacak. Buz pateni keyfi, dev kızak rampası, atlıkarınca, kamikaze, çarpışan arabalar, flying wings, crazy dance, trombolin gibi lunapark klasiği eğlencelerin tadına varılacağı İstanbul Winter Dream’de paten şovları, DJ performansları, ışık, dans gösterileri ve çocuklara özel çeşitli atölye çalışmaları yapılacak. 5 oyuncak biniş kuponu 25 TL.

Haberin Devamı

Ankara, Bilkent Center’da 20-28 Ocak’ta “Küçük Arkeologlar Bilkent Center’da” etkinliği düzenlenecek. Ankara’daki Next Level AVM’de de 20 Ocak’ta Sihirli Orman, 27 Ocak’ta Konuşan Sebzeler tiyatro oyunları, 21 Ocak’ta Sihirli Kumlar, 28 Ocak’ta ise Sihirbaz Show etkinlikleri ücretsiz sahnelenecek. Antares Sanat Merkezi Salonu’nda ise 19-27 Ocak ile 2 Şubat’ta Elsa / Anna Bubble Gösterisi yapılacak. Biletler, 15 TL.

Kültür hazinesi müzeler

Türkiye genelinde çocukların ilgisini çeken, onlar için özel etkinlikler düzenleyen birçok müze var. Bu müzelerden biri de İstanbul Oyuncak Müzesi. Müzede her yaş grubundaki çocuklara yönelik Dedio Yaratıcı Eller-Pinokyo Tasarım, Seramik, Bez Bebek Yapımı gibi atölyeler düzenleniyor. Ayrıca tiyatro oyunlarının sahneleneceği müzeye giriş ücreti indirimli 10 TL, tam 13 TL.

Ankara Altındağ’da 109 ülkeden 632 satranç takımının yer aldığı Gökyay Vakfı Satranç Müzesi yarıyıl tatilinde görülebilir. Kurucusu Akın Gökyay’ın 43 yıllık birikimiyle açılan müzede satranç eğitimi de veriliyor. Tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm dönemlere ait endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin, belgelerin yer aldığı Ankara Rahmi M. Koç Müzesi de eğitici bir seçenek.

İzmir’deki Bilim Müzesi’nde 7’den 70’e her yaştan insanın bilimi severek öğrenmesini sağlayacak etkinlikler düzenleniyor. Toplam 60 istasyon bulunan müzede Şiir Atölyesi’nin yanı sıra Karşıyaka Tiyatrosu ve Bandosu da yer alıyor.