Gazete Vatan Logo

Bu şirketlerde çalışanlar çok şanslı!

Türkiye’de şirketler çalışanlarına özel ilgi göstermeye başladı

Şirketlerin, motivasyonlarını artırmak, iş streslerini azaltmak, aralarındaki iletişimi güçlendirmek ve aidiyet hissi oluşturmak amacıyla çalışanlarına yönelik düzenlediği kültür, sanat ve spor aktiviteleri Türkiye’de de her geçen gün çeşitlilik kazanıyor.

Büyüğünden küçüğüne birçok şirketin, tekne turları, outdoor aktiviteler, piknik, konser, dans, spor turnuvaları, günü birlik veya hafta sonu konaklamalı doğa ve kültür gezileri, grand prix, mutfakta yemek-pasta yapma gibi çalışanları için düzenlediği etkinlikler son yıllarda giderek arttı.

Çalışanlar, aktiviteler ile iş dışında birlikte vakit geçirme, farklı departmanlarda görev yapan personel ile kaynaşma, hobi edinme ve hobilerini gerçekleştirme fırsatı bulurken, şirketler de çalışanlarla ilişkilerini güçlendirmeleri açısından önemli olduğunu düşünerek bu tür aktivitelere her geçen gün yenilerini ekliyor.

Spor takımları, müzik stüdyosu, orkestra ve koro da bulunan bazı şirketlerin bünyesinde dans, tiyatro, kitap, fotoğraf, pet, yelken, doğa sporları, DVD, sağlık ve yaşam stili, yamaç paraşütü, halk oyunları, takı-tasarım, havacılık, müzik, su sporları, motosiklet, kış sporları ve off-road gibi çeşitli kulüpler yer alıyor.

Bazı şirketler, çalışanları için spor salonu, sırt-omuz ve boyun masajı uygulaması, diyetisyen hizmeti verirken, gerçekleştirilen aktivitelere şirket yöneticileri de katılıyor.

-MICROSOFT’TAN SIRT-OMUZ VE BOYUN MASAJI UYGULAMASI-

Microsoft Türkiye, geleneksel olarak iftar, yeni yıl yemeği, kick-off, piknik, 23 Nisan ve kutlama yemekleri gerçekleştiriyor. Sosyal Kulüp tarafından da "happy hour", kültür gezileri ve bazı sanat faaliyetleri organize ediliyor.

Yelken, futbol, fotoğrafçılık ve dans kulüpleri ile Scuba Diving, MS Toast Masters Club bulunuyor.

Yakın zamanda sırt-omuz ve boyun masajı uygulamasını devreye alan şirket, uygulama ile teknoloji, ofis ortamı, ergonomik koşullar ve stresin yaratacağı fiziksel etkileri azaltmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.

-BORUSAN’DAN YELKEN KULÜBÜ-

Borusan, çalışanlarının stres atabilecekleri, birbirleriyle kaynaşabilecekleri Okay Yelken Kulübü, Art’a Kalan Zaman Günü ve Fotoğraf Kulübü gibi sosyal etkinlikler düzenliyor.

Okay Yelken Kulübü, Borusan Mannesmann Boru (BMB) çalışanları tarafından Haziran 2010’da kuruldu. BMB’den 27 çalışanın katılımıyla başlayan kulüp, Borusan Grubu çalışanlarından büyük ilgi gördü. Katılımcıların sayısı ikinci eğitim döneminde 80’i, üçüncü eğitim döneminde ise 100’ü buldu. Borusan Grubu şirketleri arasından Borusan Holding, Borusan Mannesmann Boru, Borusan Makine ve Güç Sistemleri ve Supsan’ın yelken takımları bulunuyor.

"Art’a Kalan Zaman" temasıyla hayata geçirilen proje kapsamında holding çalışanları, ayda bir kez bir araya geliyor ve kültür-sanat etkinliklerine katılıyor. Daha çok sergilerin gezildiği etkinlik kapsamında Borusanlılar özel rehber aracılığıyla eserleri daha yakından tanıyor, birlikte kültür ve sanatla iç içe zaman geçiriyor.

Borusan bünyesinde 2009 yılı sonunda kurulan Fotoğraf Kulübü’nün yaklaşık 350 destekçisi bulunuyor. Facebook sayfası, portalı ve Twitter hesabıyla da aktif olan Fotoğraf Kulübü, şimdiye kadar Abant, Kıyıköy, İğne Ada, Yedi Göller, Göynük, Sünnet Gölü ve Sülüklügöl’e geziler düzenledi.

-HALKBANK’TAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU-

Halkbank, çalışanlarına kültür, sanat, spor ve gezi gibi pek çok alanda kendilerini geliştirme, hobi edinme fırsatı bulacakları imkanlar sunuyor.

Bankanın düzenli bir araya gelen faaliyet gruplarından Türk Halk Müziği korosu çeşitli konserler veriyor. Ankara Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Ligi’nde mücadele eden masa tenisi takımı ise düzenli antrenmanlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Banka, Kültür Vakfı aracılığıyla çalışanlarına tiyatro ve konser gibi bazı etkinlikleri takip edebilmeleri için indirimli bilet sağlarken, gezi organizasyonları, bağış kampanyaları, bowling ve futbol turnuvası etkinlikleri de gerçekleştiriyor.

-FİNANSBANK’TAN FİNCLUB YAŞAM ATÖLYESİ-

Finansbank da çalışanlarının motivasyonlarına katkı sağlamaya yönelik çeşitli kurum içi iletişim faaliyetleri düzenliyor. FinClub Yaşam Atölyesi ile çalışanlar, kendine uygun bir etkinlik bulabiliyor, popüler faaliyetlere piyasa değerinin çok altında bir fiyatla katılım şansı sağlıyor. Aralık 2010 itibariyle 3 bin 853 üyesi bulunan FinClub’da geçen yıl içerisinde 530 aktivite yapıldı ve etkinliklere 23 bin 396 kişi katıldı.

Finansbanklılar, banka bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli sosyal kulüpler kapsamında da perküsyon atölyesinden reiki’ye, konserden tiyatroya, kısa film atölyesinden salsaya, kartingten briçe, uçurtma yapımından fotoğrafçılık aktiviteleri gibi hobi eğitimlerine kadar birçok etkinliğe birlikte katılabiliyor.

FinClub Yaşam Atölyesi Kulüpleri; çalışanlara yönelik seminerler dizisinden oluşan Sağlık ve Yaşam Stili Kulübü, sanat ve hobi etkinliklerini içeren Sanat ve Hobi Kulübü, gezi etkinliklerini içeren Gezi Kulübü, konser, ve spor gibi faaliyetleri kapsayan Sosyal Etkinlik Kulübü ile fotoğrafçılık aktivitelerinden oluşan Fotoğrafçılık Kulübü olarak 5 ana başlıkta faaliyet gösteriyor.

-TURKCELL SOSYAL AKTİVİTE GRUBU’NDAN YILDA 365 AKTİVİTE-

Turkcell, grup şirketleriyle birlikte çalışanlara özel pek çok etkinlik düzenliyor. Turkcell Sosyal Aktivite Grubu (TSAG), her yıl yaklaşık 365 aktivite gerçekleştirirken, grup çatısı altında futbol, basketbol, yüzme, yelken, masa tenisi, karting, bowling, bisiklet ve voleybol olmak üzere 9 dalda kurumsal spor takımı bulunuyor. Tüm aktiviteleri gönüllü bir ekip yürütüyor. "Yaratıcılıkta sınır tanımayan" ekip, "hiç sesi olmayanlara" şan dersi, sabun yapım ve karpuz seçme kursları, otoparkta nostaljik sinemalar da düzenliyor.

TSAG’ın "gün içinde sürpriz ikram" konsepti de bulunuyor. Hemen hemen her hafta çalışırken ofisten içeri bir satıcı giriyor ve "sürpriz" bir yiyeceği satıyor. Bu konseptle bugüne dek salatalık, midye, çiğ köfte, lokma, pilav, kanlıca yoğurdu ve karpuz gibi yiyecekler çalışanlara sunuldu. Çalışanlar için Adriyatik turundan Afrika turuna kapsamlı seyahatler gerçekleştirilirken, şehirlerarası lezzet turlarına katılıp yöresel yemekler tadılıyor, araba ve hıza meraklı olanlar araba sürüş testlerine katılıyor.

Turkcell’de çalışanların oluşturduğu "Celloband" adında bir müzik grubu da bulunuyor.

-MERCEDES BENZ TÜRK’TEN "GRUP DAYIMLAR" MÜZİK GRUBU-

Mercedes Benz Türk’te çalışanları mesai saatleri dışında da bir araya getirerek kaynaşmalarını hedefleyen fotoğraf, müzik, dans, kültür, dalış, doğa yürüyüşü, motosiklet, kış sporları, yelken, tiyatro ve off-road kulüplerinde hem bireysel hem de takım aktiviteleri yer alıyor. Fotoğraf Kulübü’nün düzenlediği gezilerde çekilen fotoğraflar şirket içerisinde gerçekleştirilen bir sergide çalışanlar ile paylaşılıyor.

Şirket çalışanlarından oluşan "Grup Dayımlar" müzik grubu, şirket dışında çeşitli organizasyonlar düzenlerken, sosyal kulüpler bünyesinde tüm çalışanlara dans, gitar, tenis, pilates, yoga dersleri ve fitness salonu imkanı sunuluyor. Sosyal kulüp aktivitelerinin yanı sıra, 2 yılda bir bahar turnuvası düzenleniyor. Turnuvalarda çalışanlar futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve squash branşlarında yarışıyor.

Hoşdere Spor Salonu’nda düzenlenen spor okullarına her yıl yaklaşık 300 çalışanının çocuğu katılıyor.

Otokoç Otomotiv, geçen yıl gerçekleştirdiği bölgesel toplantılarda yeni bir organizasyonun start’ını verdi. Uluslararası Formula 1 yarışlarından esinlenerek hazırlanan Otokoç Otomotiv Grand Prix’de, beyaz-mavi yaka karmasından oluşan ekipler tasarımı kendilerine ait araçlarla en uzun mesafeyi kat etmeye çalıştı. Yarışma, Anadolu genelinde etaplar halinde düzenleniyor.

Aygaz ve Opet çalışanlarının katılımıyla 2004 yılında çalışmalarına başlayan Aygaz-Opet Türk Müziği Korosu, klasik Türk müziğine gönül veren çalışanları buluşturmak, bu hobilerini gerçekleştirmeleri için fırsat yaratmak, iç iletişimi ve çalışan motivasyonunu artırmaya katkı sağlamak amacıyla kuruldu.

TRT Ankara Radyosu sanatçılarından Coşkun Açıkgöz yönetiminde çalışmalarına devam eden koro Aygaz-Opet ve diğer Koç Grubu çalışanlarından oluşuyor. Yaklaşık 30 kişilik koro ekibinde şirketlerin çok farklı departmanlarından katılımcılar mevcut.

-BSH’DAN SOKAK KULÜPLERİ-

BSH’ın SOKAK adını verdiği sosyal ve kültürel etkinlik kulüpleri kapsamında tiyatro, dans, halk oyunları, fotoğrafçılık ve yamaç paraşütü gibi 8 ayrı kulüp bulunuyor. Yılda 3 kez düzenlenen ve icra kurulunun da katıldığı "happy hour" buluşmaları, kurumsal spor etkinlikleri, ayın çalışanı programı, inovasyon teşvik ödülleri, piknikler ve yılbaşı partileri bu amaçla hayata geçirilen uygulamalardan bazılarını oluşturuyor.

SOKAK kulüpleri (takı-tasarım, havacılık, yelken, fotoğrafçılık, tiyatro, dans, halk oyunları, müzik, su sporları) tüm yıl boyunca yaptıkları çalışmaları yılda bir defa düzenlenen SOKAK haftasında tüm şirket çalışanları ve üst düzey yöneticilere sergiliyor. Müzik, halk oyunları ve tiyatro kulübü üyeleri SOKAK haftasının dışında da "happy hour", yılbaşı partisi ve bayi toplantısı gibi şirketin düzenlediği etkinliklerde de sahne alıyor.

-"KİŞİSEL GELİŞİMLERİNİ HIZLANDIRIYORLAR"-

BP Türkiye, çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini 2002’den bu yana BP Sosyal Grubu (BPSG) çatısı altında hayata geçiriyor.

Çalışanlarına pilates, kondisyon, koşu, yürüyüş gibi düzenli spor yapma imkanı veren BP Türkiye binası içindeki salonda tam ve yarı zamanlı profesyonel spor eğitmenleri/rehberleri bulunuyor. BP Türkiye çalışanları futbol ve basketbol turnuvaları düzenlerken, BP ve Castrol çalışanlarından oluşan basketbol takımları ise 2011 Kurumsal Basketbol Ligi’nde müsabakalara katılıyor.

-BAT TÜRKİYE’DEN SCUBA-

British American Tobacco (BAT) Türkiye bünyesinde FunCO adı verilen bir etkinlik ekibi bulunuyor. 2006’da ufak partiler, fotoğraf kursu ve yoga gibi hobilere yönelik organizasyonlar ile yola çıkan FunCO, bünyesindeki gönüllüler sayesinde çalışanların talep ettiği, katılmayı arzu ettiği her alanda aktiviteler düzenliyor. Bunların arasında çeşitli periyotlarda şirket çalışanlarını bir araya getiren kutlamalar, piknikler, iftar yemekleri, mangal partileri bulunuyor.

Şirketin müzik grubu ise İstanbul’da çalışanlara konserler veriyor.

Dragon Boat, kurumsal oyunlar ve şirketler ligi gibi spor karşılaşmalarına şirket çalışanları takımlar halinde katılıyor. Şirketin voleybol, futbol, basketbol, yelken ve karting takımları bulunurken, fotoğraf kursu, dalış kursu, yelken kursu ve güvenli motor sürüş kursu gibi hobilere yönelik çalışmalar da yapılıyor. Çalışanlar için organize edilen Kartalkaya ve dalış gezileri ise büyük talep görüyor.

-ANADOLU SİGORTA ÇALIŞANLARINDAN ORKESTRA-
Anadolu Sigorta, çalışanlarına yönelik son birkaç yıldır Şile’de motivasyon etkinliği gerçekleştiriyor. Türkiye genelindeki tüm çalışanların bir araya geldiği organizasyon, gün içerisinde çeşitli aktiviteler, futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi spor turnuvalarıyla geçiyor.

2 ayrı futbol ile basketbol, voleybol ve bowling takımları da bulunan şirketin farklı birim ve kademelerinde çalışanlardan oluşan bir orkestrası da yer alıyor. Amatör bir ruhla başlayan orkestra, geçen 2 yılın ardından artık şirketin özel gecelerinde de sahne alıyor.

Anadolu Sigorta İnsan Kaynakları ve Eğitim’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, bu tür etkinliklerin şirket içi iletişim ve takım bilincine olumlu katkıda bulunduğunu düşündüklerini, özellikle takım sporlarında gördükleri uzun süreli ve başarılı iş bölümü anlayışı sayesinde katılımcıların, ortak amaç için birlikte mücadele etme kavramını birebir yaşadığını, diğer çalışanlarının da kurum kültürüne ve çalışma arkadaşlarına olan desteklerini net olarak gözlemleyebildiklerini ifade etti.

Garanti Emeklilik’te her yıl tüm çalışanların katılımıyla düzenli olarak gerçekleştirilen ortak hedef toplantısı ve tekne turu gibi sosyal etkinliklerin yanı sıra, fotoğrafçılık, müzik ve spor kulüpleri bulunuyor. Genel müdürlük binası içinde kurulan müzik stüdyosu, şirket müzik grubunun çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Garanti Emeklilik basketbol takımı da, Doğuş Şampiyonlar Ligi ve şirketler arası basketbol ligi olan Business League’de 3 yıldır başarılı sonuçlara imza atıyor.

Anadolu Emeklilik basketbol takımında şirket genel müdürü ve genel müdür yardımcısı, şirket çalışanlarının oluşturduğu müzik grubunda ise yönetim kurulu üyesi ve insan kaynakları birim müdürü bulunuyor. Şirketin yemek kursu ve fotoğrafçılık gezisi gibi faaliyetlerine de birçok şirket yöneticisi katılıyor.

-AVIVASA EMEKLİLİK VE HAYAT, EUREKO SİGORTA KULÜPLERİ-

AvivaSA Emeklilik ve Hayat’ın finansal destek sağladığı 10 çalışan sosyal kulübü bulunuyor. Dalış, dans, fotoğraf, yelken, kitap, gezi ve gurme, tiyatro, fun ve pet kulübe üye olan çalışanlar, sağlıklı yaşam sohbetleri, sigarayı bırakma seminerleri, spor ve bowling turnuvaları, yardım kermesleri, yılbaşı ve yaza merhaba partileri, stand-up, sinema, tiyatro organizasyonları da gerçekleştiriyor.

Genel müdürlük binasında bulunan kütüphane, internet kafe ve spor salonu öğle aralarında büyük ilgi görürken, AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Eredenk ve genel müdür yardımcıları aktivitelerin çoğunda yer alıyor.

Eureko Sigorta’da ise çalışanların ilgi alanlarına göre tercih ettikleri 4 kulüp bulunuyor.

Kale Grubu, çalışanlar arasındaki paylaşımı arttırmak, sosyal ve kültürel bütünleşmeyi sağlamak amacıyla 2010 yılında İstanbul ve Çanakkale lokasyonlarında Kültür Sanat Müzik Kulübü, Doğa Kulübü, Etkinlik Kulübü, Çocuk Kulübü, Spor Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Kale Club’ı oluşturdu.

Kulüp aktivitelerine geçen yıl yaklaşık bin 200 kişi katılım gösterirken, etkinliklere başta Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici katılıyor. Kale Grubu çalışanlarından oluşan müzik grubunda da üst ve orta düzey yöneticiler bulunuyor.

-ALARKO İSTİKBAL KULÜBÜ-

İshak Alaton ve Üzeyir Garih tarafından 1985 yılında kurulan Alarko İstikbal Kulübü (AİK), tüm Alarko Şirketler Grubu’nda çalışan personele yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor.

AİK bünyesinde eğitim, sanat, sosyal ve spor etkinlikler personelden oluşturulan komitelerce yürütülüyor, Alarko çalışanlarının tamamına ve yakınlarına bu etkinliklerle iç iletişim ve motivasyon desteği veriliyor. 2010 yılında ritm ve perkisyon eğitimi, çeşitli tiyatro, müzikal organizasyonlar, Batı Karadeniz, Bozcaada ve Assos gezileri, Avrasya Maratonu’na katılım organizasyonu ve Kapalıçarşı Oryantiring gibi birçok etkinlik düzenlendi.

-VESTEL’DEN YEMEK PİŞİRME ETKİNLİKLERİ-

Vestel, her yıl geleneksel olarak bowling ve futbol turnuvaları düzenliyor. Kano ve rafting gibi su sporları çalışanların doğayla iç içe olmalarını sağlarken, Mutfak Sanatları Akademisi’nde yemek pişirme etkinlikleriyle de çalışanlara farklı aktivite seçenekleri sunuluyor.

Henkel, her yıl düzenli olarak futbol, bowling turnuvaları düzenliyor, şirket içinde yer alan doğa sporları ve fotoğrafçılık kulüpleri ile trekking, bisiklet turu ve fotoğraf çekimi gibi etkinlikler gerçekleştiriyor.

Honda Türkiye A.Ş, çalışanlarına yönelik 2002 yılından beri parti ve spor turnuvaları düzenliyor. Aidiyet hissi oluşturma, çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirme ve stres atma amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere genel müdürden başlayarak tüm üst düzey yöneticiler katılıyor.

Adel Kalemcilik, nisan-mayıs aylarında tüm departmanların oluşturduğu takımların katıldığı Adel Kalemcilik futbol turnuvası/kupa töreni ve lokma partisi, yılda 3-4 kez günü birlik veya hafta sonu konaklamalı doğa ve kültür gezileri organizasyonu, kadın çalışanlara yönelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama partisi gerçekleştiriyor. Anadolu Grubu şirketlerinin ortaklaşa düzenlediği ve Adel Kalemcilik’in de katıldığı Anadolu Grubu futbol turnuvası ise mayıs-haziran aylarında yapılıyor. Adel Kalemcilik ve diğer Anadolu Grubu şirketleri çalışanlarından oluşan tiyatro çalışması ve oyunun tüm Anadolu Grubu çalışanlarına sahnelenmesi de söz konusu.

Ceva personelini bir araya getiren sosyal aktivite kulüpleri bulunuyor.

CEVA Türkiye Spor Kulübü’nün her yıl düzenlediği geleneksel halı saha futbol turnuvası ve bowling turnuvası, Kültür, Sanat ve Gezi Kulübü’nün altında yer alan "Sırf Tiyatro Ekibi", Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün "kardeş okul" ve "kan bağışı kampanyası" personelin ilgiyle katılım gösterdiği etkinlikleri oluşturuyor.

Bilim İlaç, 2003 yılında Sosyal-Sportif Aktivite Kulübü kurdu.

Faaliyetler arasında kültür gezileri, ödüllü sinema yarışması, DVD Kulübü, langırt, futbol, bilardo, masa tenisi turnuvaları, şirket olimpiyatlarına katılım, çalışanların çocukları için yaz döneminde masa tenisi yaz okulu, çalışanlara yönelik kişisel sergilerin açılması yanında ailelerin de katılım gösterdiği konser ve piknik organizasyonları, akşam üstü partileri bulunuyor.

GittiGidiyor’da kutlamalar, yılbaşı ve "yaza merhaba" gibi dönemsel organizasyonların yanı sıra, çalışanların talepleri üzerine düzenlenen veya onların organizasyonunu üstlendikleri pek çok farklı etkinlik gerçekleştiriliyor.

Belli aralıklarla, iş saatlerinde, seçilen filmlere göre gruplar halinde sinemaya gidilirken, çalışanların talep ettiği ve organizasyonunu üstlendiği PES turnuvası bulunuyor. Futbol takımı, iki farklı lige katılan basketbol takımı ve İstanbul Corporate Games bünyesinde oluşturulan ekipler yine şirket tarafından destekleniyor. Çalışanların ilgi alanlarına veya kendilerini geliştirmek istedikleri konulara göre fotoğrafçılık, işaret dili eğitimi gibi çeşitli atölyeler de gerçekleştiriliyor.

Coface Türkiye, 2008 Mart’ında, "fark yaratmak ve farkına vardırmak" sloganıyla şirket içi eğitimde yaratıcı drama ile yola çıktı. Şirket, geleneksel olarak her yıl müzikal bir oyun sergiliyor. Coface Kumpanya’da motivasyon amaçlı olarak ast-üst ilişkisi gözetilmeksizin genel müdürden asistana kadar her kademeden çalışan rol üstleniyor.

Koçtaş, masa tenisi, bowling gibi spor aktiviteleri, sinema, tiyatro ve sanat gösterileri gerçekleştiriyor. İlerleyen zamanlarda spor aktivitelerinin çeşitlenmesi, bunlara gezi ve yemek organizasyonlarının da dahil edilmesi planlanıyor. Şirketin Sosyal Aktivite Merkezi de bulunuyor.

DYO Boya, yıl içinde futbol, tavla ve bowling turnuvaları, yaza merhaba partisi, iki ayda bir toplu doğum günü kutlamaları organize ediyor. Bunların yanı sıra toplu tiyatro biletleri alınarak isteyen çalışanlara dağıtılıyor.

Piaggio’nun Türkiye distribütörü Ferco Motor’un kurduğu vitesli ve otomatik motosiklet güvenli sürüş eğitim merkezi Vespa Academy, şirketlerle işbirliğine giderek motosiklet tutkunu olanlara ya da olma yolundakilere farklı seviyelerde sürüş eğitimleri veriyor.

Vespa Academy’nin eğitimlerine katılan firmalar arasında Turkcell, Philip Morris ve Medyasoft gibi çok sayıda şirket bulunuyor. Bugüne kadar yaklaşık 750 şirket çalışanına eğitim verildi. Yeni sezon içinde aralarında IKEA, Finansbank ve Bovis Lend Lease’nin bulunduğu bazı şirketler de eğitime katılacak.

Doğuş Grubu, 2005 yılından bu yana daha önce amatör ya da profesyonel olarak spor yapmış bütün çalışanlarının katılımına açık olan Doğuş Şampiyonlar Ligi düzenliyor. Lig, bilardo, bowling, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, carting, yelken ve futbol branşlarında federasyon hakemlerinin yönetiminde gerçekleştiriliyor.

Yapı Kredi’de ise, bu kapsamdaki en önemli çalışmalardan biri 2007 yılında kurulan Yapı Kredi Spor Kulübü Derneği olarak öne çıkıyor.

Çalışanların tamamının üye olabildiği dernekten, çalışanların eş ve çocukları da faydalanabiliyor.

Üyelere, ailelerine ve sporculara çeşitli sporları yapma olanağı sağlamak, ruhsal ve bedensel olarak sağlam yetişmelerine katkıda bulunmak ve boş zamanlarını değerlendirmek amacı ile kurulan dernek, başta futbol, yelken, tenis, atletizm, voleybol, basketbol, su sporları ve kayak olmak üzere birçok spor dalında yıl içerisinde eğitimler, turnuvalar ve etkinlikler düzenlemesinin yanında, Yapı Kredi;nin sosyal tesislerinden banka çalışanlarının da yararlanması için aracı olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı