Gazete Vatan Logo

Bu sevginin dünyada eşi yok!

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere Türkiye’nin dört bir yanındaki annelerden ve vatandaşlardan destek yağıyor. Bazı anneler sarma sarıyor, baklava açıyor, bazıları da atkı bere örüp sınıra gönderiyor...

Bu sevginin dünyada eşi yok!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör hedeflerine ÖSO ile birlikte düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na Türkiye’nin dört bir yanından destek geliyor. Operasyona giden Mehmetçiklere yöresel yemeklerden, atkı ve bereye kadar birçok yemek ve malzeme gönderiliyor. İşte dünyada eşi ve benzeri olmayan o yardımlardan bazıları şöyle:

Afyon’dan lokum ve sucuk

- Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen harekata katılan askerlere ‘Mehmetçikle El Ele’ kampanyası kapsamında Afyonkarahisar lezzetleri olan lokum, sucuk ve çeşitli gıda maddelerinin yanı sıra öğrencilerin yazdığı mektuplar gönderildi. Ayrıca Sandıklılı kadınlar, askerlere yöreye özgü yiyeceklerden “mercimekli bükme” yaptı.

- Kastamonu’da Türk Anneler Derneği üyesi kadınlar, her gün farklı bir evde toplanarak bölgedeki askerlere yün boyunluk örüyor.

Samsun’dan atkı, bere..

- Samsun Çarşamba’da Ev Hanımları Derneği üyesi kadınlar atkı ve bere ördü. Kadınlar, yöresel yemekler ve pastalar yaparak bölgedeki askerlere ulaştırılması için kolilere koydu Hazırlanan atkı, bere ve yiyecekler sınıra gönderildi.

Haberin Devamı

- Edirne’nin Havsa İlçesi Osmanlı köyündeki köylüler, harekata katılan askerlere bir tonluk dana eti kurban etti.

- Hatay’ın Hassa İlçesi’nde yörük yaşlı teyzeler Mehmetçik’e sardığı sarmaları kendi elleriyle yedirdi.

Konya’dan etli ekmek

- Konya’da fırıncı bir esnaf, yaptığı 10 koli etli ekmeği soğutmalı kargo aracıyla Afrin’deki Mehmetçik’e ulaştırılmak üzere Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdi.

- Kilis Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik için yaklaşık 3 bin kişilik yöresel yemek hazırladı.

Tokat’tan anne sarması...

- Tokatlı kadınlar, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için sardıkları sarmaları ve ördükleri eldiven ve bereleri dualarla sınıra gönderdi.

- Ankara Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Belediyesi’nin düzenlediği kampanya kapsamında toplanan ev yemeği, turşu, yün atkı, çorap, bere gibi ürünler Mehmetçik’e ulaştırıldı.

Valilik: Teşekkürler şu an ihtiyaç yok!

Hatay ve Kilis’e gönderilen binlerce koli karşısında Hatay Valiliği açıklama yaptı.Açıklamada; “Ülkemizin her köşesinden bizi arayan vatandaşlarımız, harekâtta görev alan personele moral desteği vermek maksadıyla hediyeler ulaştırmak istemektedirler. Ancak devletimizin gücü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mevcut imkânları ile Mehmetçiklerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve bugün itibarıyla hiçbir ihtiyaçlarının bulunmadığını bilgilerine sunar, bu konuda göstermiş oldukları yoğun destekler için teşekkür ederiz” denildi.

Haberin Devamı