Gazete Vatan Logo
Magazin Bu sese kulak verin!

Bu sese kulak verin!

Uzun süredir müzikal çalışmalarını sürdüren şarkıcı Ezgi Yelen’in ilk single çalışması ve video klibi “Duymak Ağırsa” DMC etiketi ile yayınlandı. Yelen’in “Duymak Ağırsa” isimli single çalışmasının söz ve bestesi Model grubundan tanıdığımız Can Temiz imzası taşıyor. Şarkının prodüktörlüğünü ise Demir Demirkan üstleniyor. Yelen ile müzikal bakış açısını konuştuk

Bu sese kulak verin!

Müzikal kariyeriniz nasıl başladı?

2010 yılında İzmir’de harika bir ekiple sahne aldığım, aynı zamanda vokal de yaptığım Galatasaraylılar Klübü “Club En Velo”da başladı. Öncesinde, tabii ki üniversite yıllarında birçok grup kurup barlarda çaldık. Bu süreçten sonra demo doldurup birkaç sanatçıya göndermiştim. Emre Aydın geri dönüş yaptı ve vokalisti olarak çalışmaya başladık. Böylece piyasaya da ilk adımımı atmış oldum. Yaklaşık 3 yıl çalıştık, daha sonra Levent Yüksel orkestrasında 2 yıllık bir vokalistlik deneyimim daha oldu. Bu sürede hep kendi şarkılarımı kaydedip insanlara dinletmeye devam ettim. Popüler yerli ve yabancı şarkıları akustik gitarla coverladığım ve sahne aldığım bir projem de vardı. Bu yıl kendi yorumumu kendi şarkılarımı piyasaya sürmeyi kafaya koymuştum ki, Can’la yollarımız kesişti.

“Duymak Ağırsa” bir Can Temiz şarkısı ve ilk single çalışmanız. Prodüktörünüz de Demir Demirkan... Nasıl bir araya geldiniz?

Ekip çok güçlü, çok da keyfili oldu onlarla çalışmak. Hep sevdiğim, takip ettiğim insanlarla çalışmak nasip oldu. Sanırım bu konuda şanslıyım. Duymak Ağırsa’yı ilk dinleğim andan itibaren çok sevdim ve çok heyecan duydum. Birbirimize yakışacağımıza inandım, umarım öyle de olmuştur.

Haberin Devamı

DİNLEYENİ ŞAŞIRTMAK İSTİYORUM

Model grubu dağıldıktan sonra Can Temiz’in bir şarkısını seslendirmek ile ilgili fikirleriniz nelerdi?

Can’la Emre Aydın/Model turnelerinden zaten tanışıyorduk hatta demolarımı ona da dinletirdim. Sohbet ettiğimiz anlardan birinde benim de kariyerimle ilgili ileriye dönük bir çalışma içerisinde olduğumu konuşurken birlikte çalışmaya karar verdik. Uzun soluklu bir çalışma planladık. Can gerçekten farklı bir söz yazarı ve o şarkıları hissetmeden söylemek mümkün değil. Tabii ki riskli olduğu noktalar vardı. Fatma Turgut’un vokalini arayan, benzeten çok kişi olacaktı ki oldu da ama başka isimlere benzeten başka tadlar bulanlar da oldu. Bir bakıma ilk çıkan kişiler için bu kaçınılmazdır. Hep benzetilir ya da bir etiket yapıştırılmaya çalışılır ta ki siz güzel çalışmalarla kendi icranızı ispat edene kadar. O yüzden bu süreci normal karşılıyorum. Ses renklerimiz benziyor olabilir çünkü ses renklerimiz bugüne kadar dinlediğimiz büyük isimlerden renk buluyor. Önümüzdeki süreçte sound olarak da biraz şaşırtıcı işlerle sürpriz yapabiliriz.

Haberin Devamı

Bir sonraki çalışmanız için planlarınız şimdiden var mı?

Bir sonraki çalışma için şimdiden kolları sıvadık. Daha minimal ve bambaşka bir sound ve görsel planlıyoruz. Yine bir Can Temiz şarkısı olacak tabii ki. Gitarlarımız Okan Işık’a emanet, diğer isimler yavaş yavaş belli oluyor. Dediğim gibi uzun soluklu bir yola çıktık. “Duymak Ağırsa” ile merhaba dedik şimdi bu yeni birlikteliğe özgü bir sound ile kendimize yer açmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda bizden daha çok şarkı duyacaksınız.

Konserleriniz nasıl oluyor?

Yaklaşık 3 yıldır ufak orkestralarla ya da duo olarak sahne aldım. Popüler işleri yeniden yorumlamayı çok seviyorum ya da unutulmuş bir Nilüfer şarkısını. 90’ların etkisini de es geçemem. En çok reaksiyon aldığım kısımdır muhtemelen. Şarkı seçimlerime güveniyorum. Şimdi yeni orkestramızla sahnelerimize aynı eksende devam ediyor olacağız.

Haberin Devamı