Gazete Vatan Logo

Bu oyunlar yıla damgasını vuracak

Bizde anıldığı şekliyle 'bilgisayar oyunları', endüstrinin tabiriyle 'video oyunları' dünyanın en büyük ve karlı sektörlerinden biri..

Bizde anıldığı şekliyle 'bilgisayar oyunları', endüstrinin tabiriyle 'video oyunları' dünyanın en büyük ve karlı sektörlerinden biri olma unvanını yıllardır koruyor. Dev bütçelerle çevrilen Hollywood filmlerinin gişe ve DVD gelirlerinden elde edilen kar, aynı filmlerin tutan oyunlarından elde edilen gelirleriyle karşılaştırıldığında çok mütevazı kalıyor.
Öte yandan yeni nesil teknolojilerin oyun cihazlarına yansıması hem çok daha gerçekçi görüntü ve sesler; dolayısıyla daha zevkli bir atmosfer hem de daha bağımlılık yaratan oyunlar yaratıyor.
Örneğin 2000 yılında hayatımıza giren The Sims adlı oyun bile tek başına şu an 22'den fazla dilde, 60 ülkede 4 milyar dolardan fazla gelir yaratmayı başardı.
Yayımlanan istatistikler daha şimdiden oyun sektörünün bir önceki seneye göre yüzde 35 büyüdüğünü gösteriyor. Bu yıl piyasaya sürülecek oyunların da oyun pazarını daha da palazlandırması bekleniyor. İşte 2008'e damgasını vuracak oyunlardan bazıları:

Ninja Gaiden 2

Ghostbusters

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Devil May Cry 4

Killzone 2

Far Cry 2

Rainbow Six Vegas 2

Super Smash Bros. Brawl

Mario Kart Wii

Spore

Fallout 3

Starcraft 2

Gran Turismo 5

Lost Odyssey

Fable 2

Starcraft 2

Haberin Devamı