Gazete Vatan Logo

Bu oturuş tartışma yarattı! Tarihi oylamayı gölgede bıraktı...

İngiltere'de anlaşmasız Brexit'in önünü kesmeyi hedefleyen oturuma Muhafazakar Parti'nin Avam Kamarası lideri Jacob Rees-Mogg damgasını vurdu, milletvekillerinin yanı sıra sosyal medya kullancıları 'Dik otur!' dedi.

Bu oturuş tartışma yarattı!  Tarihi oylamayı gölgede bıraktı...

İngiltere parlamentosunda 'anlaşmasız Brexit'i önleyici yasa tasarısının gündeme getirilmesi tartışılırken, Muhafazakar Parti'nin Brexit yanlısı Avam Kamarası lideri Jacob Rees-Mogg'un parlamentoda yayılarak oturması diğer milletvekillerinin tepkisini çekti.

Rees-Mogg, parlamentoyu küçük görmek ve saygısızlık yapmakla suçlandı.Ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Anna Turley, Twitter hesabından Rees-Mogg'un yan gelip yatması için "Kibrin, caka satmanın, saygısızlığın ve parlamentomuzu hakir görmenin vücut bulmuş hali" dedi.

Parlamentoda görüşmeler yürütülürken Rees-Mogg'a seslenen Yeşiller Partisi'nden milletvekili Caroline Lucas da bu tavrın 'küçümseyici' olduğunu söyledi ve "Bu gece konuşulanlar çok sıkıcıymış gibi, Avam Kamarası lideri üç kişilik koltuğa yayılıp uzanmış halde" ifadesini kullandı.

Rees-Mogg'un tavrı Twitter'da da eleştirildi. Bazı Twitter kullanıcılar bu tavrı saygısızca bulup Avam Kamarası liderine "Dik otur! Senin Avam Kamarası lideri gibi davranman lazım. Plajların ön sırasındaki şezlonga oturmuyorsun, biraz saygı göster" diye seslendi.Parlamentoda tartışmalar yapılırken Rees-Mogg'un gözleri kapalı koltuklara uzanmış, kahkaha atarken çekilen görüntüleri ekrana yansıyordu.

Haberin Devamı

Rees-Mogg, koltuklara uzanmadan önce yaptığı konuşmada, anlaşmasız Brexit'i önlemeye çalışan milletvekillerinin öne sürdüğü yasa tasarısını 'anayasal olarak uygunsuz' olarak tanımlamıştı.