Gazete Vatan Logo

Bu otel Komünistler için !

Berlin'de bir otel, müşterilerine Berlin Duvarı yıkılmadan önceki Doğu Almanya atmosferini yaşatarak nostalji yapıyor VİDEO



Berlin'de bir otel müşterilerine büyük bir nostalji yaşatarak 1989 öncesi Doğu Almanyasına döndürüyor. Otelin lobisine girer girmez holdeki atmosferden etkilenmemek elde değil. Yanda bir camekânın içinde eski Doğu Alman paraları, eski Almanya'da kullanılan plastik yumurta altlıkları ve hatta 1980'lerden kalma bir de tuvalet kağıdı rulosu bulunuyor. Ayrıca lobide asılı olan dört duvar saati Berlin, Havana, Moskova ve Beijing'deki saati gösteriyor. Otelin dış görünüşü de 80'ler Doğu Almanya'sında sıkça görülen yüksek ve gösterişsiz beton bir yapı şeklinde. Bu tür binalar DDR'deki komünist yaşam tarzının göstergesi olarak da görülüyordu.

Mayıs ayında açılan otelin sahipleri komünist Doğu Almanya'da bir sirkte çalşmış olan Daniel Helbig ve Guido Sand. Yaratıcı ikili bu oteli açmalarındaki en önemli etkenin "Goodbye Lenin" (Elveda Lenin) filmi olduğunu söylüyor. Amaçları ise biraz nostalji yaratabilmek. Helbig ve Sand en çok Demir Perde dönemi eşyalarını bulabilmek için uğraştıklarını ama sonunda herşeye değdiğini söylüyor.

Haberin Devamı