Gazete Vatan Logo

Bu ödül Özgecan için!

Aras Kargo’nun patronu Evrim Aras; IAIR Global Economy ve Sustainability tarafından ‘Yılın Kadını’ ödülüne layık görüldü. Aras, ödülünü geçen ay vahşice katledilen, 20 yıllık çalışanının kızı Özgecan Aslan için aldı.

Alanında öncü kurum ve kişilere ödül veren, Avrupa Komisyonu ve Milan Expo 2015 sponsorluğundaki IAIR Global Economy&Sustainability (Küresel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik) organizasyonun bu yılki IAIR Awards ödül töreni Hong Kong’da yapıldı. Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, özel kategoride “Yılın Kadını” ödülünü aldı.

Mükemmellik ödülü etkili oldu

Kurum jürisi, Evrim Aras’ın bu dalda ödüllendirilmesine kriter olarak, 2014 yılında Birleşmiş Milletler’de Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan Türkiye’deki tek kargo şirketi olması, Birleşmiş Milletler’de yaptığı “Erkek egemen iş alanında kadın lider olmak” konuşmasının yansımaları ve Aras Kargo’nun 2012 yılındaki finansal performansı ile Frost&Sullivan şirketinin Büyümede Mükemmellik Ödülü’nü almış olması olarak gösterdi.

Evrim Aras, ödülü aldıktan sonra konuyla ilgili şunları söyledi:

Sonuna kadar takipçisi olacağız

“Sadece Türkiye’de değil kargo sektöründe, dünyada da tek kadın CEO olmak önemli bir sorumluluk. Erkek egemen iş alanlarında kadınların başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Yeter ki kadınlarımıza eşit fırsatlar verilsin. Dünyanın tüm ezilen, şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarına, bu ödülün daha iyi bir dünya için umut vermesini diliyorum. Ödülümü, annesi 20 yıllık Aras Kargo emekçisi olan ve hunharca katledilen kızımız Özgecan’a adıyorum. Katilleri cezalandırılana kadar bu işin takipçisi olacağımıza bir kez daha buradan söz veriyorum. Daha iyi bir dünya hayaliyle çalışan, üreten, sevgi ve hoşgörüyü yaymaya kendini adamış tüm kadınların yolu açık olsun.”

Haberin Devamı

Şirketi 2 yılda 6 kat büyüttü

IAIR Awards jürisinin Aras’la ilgili dikkatini çeken bir konu da şirketin dünyaca ünlü araştırma şirketi Frost&Sullivan’ın “Büyümede Liderlik Ödülü”nü alması oldu. Evrim Aras, iflasın eşiğindeki şirketin yönetimine geçtikten kısa bir süre sonra 2 yıl içinde şirketi 6 kat büyüttüğü için uluslararası finans çevrelerinin dikkatini çekmişti.